Türkiye Topo Map ( Köy ve Patika Yolları )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eyuboglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,789
Ynt: Türkiye Topo Map ( Köy ve Patika Yolları )

Arazi haritaları konusunda şimdilik en basit yol.GE + ekransızGPS + PDA gibi görünüyor.

Etiketler

merhaba arakdaşlar. asus P526 cihazıma GARMİN XT yükledim. onun içinde topografik türkiye haritasını bulup içine attım. normal çalışıyo fakat igo gibi kullanışlı değil. ben igo da kaydettiğim yolları garmin xt ye atıp topografik üzerinden kullanmak istiyorum.

garminde yol kaydetme menüsünde kayıda basıyorum ve ekranda yol çiziyo .fakat bunu hangi klasöre attıgını çözemedim. hangi noktaya hangi formatta attığını bilsem igoda çizdiğim .trk formatındaki yolları garmine kopyalaıp topografik üzerinden kullanıcam. ama başaramadım.

bunun yollarını bilen arkadaş varmı acaba. birde bu topografik haritaları yine igo üzerinde kullanamazmıyız. menüler ve kullanım açısından oldukça basit ve zevkli olan bir programdır igo. yada yine topografik haritayı kullanabilceğim pda ya yüklenebilir basit ve kullanışlı bir program varmı acaba???

Bu bahsettiğiniz köy patika v.s. haritaları navigasyon cihazlarında kullanılabilir mi?

Route66 cihaz için uygun harita nedir?

Teşekkür ederim....

Konunun başlığı Türkiye Topo Map olduğu için buraya yazmakta sakınca görmedim, ama, anladığım kadarıyla sadece GPS cihazları için konuşuluyor konuda.
Konuyu dağıtmak istemezdim, mümkün olduğunca çok kişiden bilgi almaya çalışıyorum. Anlayışınız için teşekkürler.

Direk Sorumla ilgili konu:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39518.0

caner alpay' Alıntı:
merhaba arakdaşlar. asus P526 cihazıma GARMİN XT yükledim. onun içinde topografik türkiye haritasını bulup içine attım. normal çalışıyo fakat igo gibi kullanışlı değil. ben igo da kaydettiğim yolları garmin xt ye atıp topografik üzerinden kullanmak istiyorum.

garminde yol kaydetme menüsünde kayıda basıyorum ve ekranda yol çiziyo .fakat bunu hangi klasöre attıgını çözemedim. hangi noktaya hangi formatta attığını bilsem igoda çizdiğim .trk formatındaki yolları garmine kopyalaıp topografik üzerinden kullanıcam. ama başaramadım.

bunun yollarını bilen arkadaş varmı acaba. birde bu topografik haritaları yine igo üzerinde kullanamazmıyız. menüler ve kullanım açısından oldukça basit ve zevkli olan bir programdır igo. yada yine topografik haritayı kullanabilceğim pda ya yüklenebilir basit ve kullanışlı bir program varmı acaba???

Kısan cevap vereyim .. Garmin XT de oluşturulan veya aktarmak veya almak istediğiniz track ve route ları pc nize yukleyeceğiniz Mapsource programı ile yapabilirsiniz. yardımcı programlar ile de conver edebilirsiniz gpsbuble gibi ... XT de main memory bölümünde özel bir dosyada tutulur bunlar . Garminin dosya uzantıları Uzantısı. gdb dir. IGO dan topo map maalesef yok.. Asus cihazınız için topo terrena map kullanan programlar net de mevcut GPS tuner ve google navigasyon özellikle çokbaşarılı bir programdır ..

Alfonse' Alıntı:
Bu bahsettiğiniz köy patika v.s. haritaları navigasyon cihazlarında kullanılabilir mi?

Route66 cihaz için uygun harita nedir?

Teşekkür ederim....

Konunun başlığı Türkiye Topo Map olduğu için buraya yazmakta sakınca görmedim, ama, anladığım kadarıyla sadece GPS cihazları için konuşuluyor konuda.
Konuyu dağıtmak istemezdim, mümkün olduğunca çok kişiden bilgi almaya çalışıyorum. Anlayışınız için teşekkürler.

Direk Sorumla ilgili konu:

Route66 navigasyon yazılımdır cihaz değil , Windows mobil veya symbina gibi isletim sistemleri ile calışır.. Cihazıcına yükleyeceğiniz Topo map leri Garmin XT de kullanabilirsiniz.

eyuboglu' Alıntı:
Route66 navigasyon yazılımdır cihaz değil , Windows mobil veya symbina gibi isletim sistemleri ile calışır.. Cihazıcına yükleyeceğiniz Topo map leri Garmin XT de kullanabilirsiniz.

Anlamadım kelimelerinizi, kusura bakmayın...
Tekrar yaparmısınız anlayabileceğim şekilde. Teşekkür ederim.

Saygılar...

Alfonse' Alıntı:
Anlamadım kelimelerinizi, kusura bakmayın...
Tekrar yaparmısınız anlayabileceğim şekilde. Teşekkür ederim.

Saygılar...

Cihazınızın Garmin XT yazılımına uyumlu olup olmadığını öğrenin , uyumlu ise ;

Detayları aşağıdaki link den görebilirsiniz.

http://www.garmin.com.tr/index.php?page=hizmetler_1&id=42&sonuc=Garmin%27den%20Yeni%20Yaz%FDl%FDm%20Paketi......

Arkadaşlar bir sorum olacak;

Garmin Topo Turkey haritasında eşyükselti eğrilerinin üzerine yollar eklenmiş. Bu ikisini birbirinden ayrırabileceğimiz bir program varmı?

Yani sadece eşyükselti eğrileri arıyorum ben. Başka hiçbirşey olmasın. Ben istediğim yolu kendim çizip iki haritayı birleştirebiliyorum. Böyle programlar var ama birleştirilmiş iki haritayı birbirinden ayırma programı varmı acaba?

Teşekkürler..

GPSmapedit programında Topografik haritayı açarken harita tabakalar halinde gözüküyor bende açmadan önce.Yani izohips harita ile yol haritasını ayrı ayrı seçip açabiliyorsunuz.Sadece izohips haritası seçilip bu şekilde kaydedilerek sonuca ulaşılabilme ihtimali olabilirmi?

Benim takıldığım nokta da şu; mapeditte haritayı açıp modifiye ediyorum,direkt olarak .img formatında kaydetmiyor,polish formatına çevirin diyor.Polishe çevirip tekrar mapeditle açıyorum.Export bölümünden cgpsmapper programına yönlendirip devam etmenizi istiyor.Bendeki cgpsmapper lisanssız olduğu için çevirmiyor tabi haritayı.
Acaba doğru yoldamıyım,yani cgpsmapperın lisansını bulup halledersem haritayı .img fortmatında kaydedebilecekmiyim yoksa başka bir yolu mu var bu haritaya yol ekleme işinin.

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Çok fazla değil ama biraz kurcalamıştım, sonra Mapwel diye bir program bulunca onu kurcalamaya başlamıştım.

Dediğiniz yöntemle olabilir. Çok mantıklı. Birde şu kaydetme işini bir halledebilsek tam olacak.

Sonra istediğimiz (Doğu Karadeniz köyleri, yaylaları, zirveleri, yolları, patikaları, dereleri, ormanları, çeşmeler vs.) yerin istediğimiz haritasını yapabiliriz.

Garmin 60 Csx modeline sahibim. GPS yogun ormanlık alanda uydulara kilitlenememekte ve topografik haritayı boş verin konumlama bile yapamamktadır. Her zaman için bulunduğunuz bölgenin eş yükselti eğrilerini içeren kağıda basılmış bir kopyasını bulundurun derim. İstikamet çiziminde işinizi kolaylaştıracaktır. Ormanlık alanda yol tayini için birebir.....
Bu haritaları çok uygun fiyata Harita genel komutanlığındna elde edebilirsiniz. ( http://www.hgk.mil.tr/urunler/satis/satis.htm ) GPS nizin pili biter, çekmez, başınıza bir şey gelmesine karşın elinziin altında her daim bulunsun derim..... :smiley:

sinan-izmir' Alıntı:
GPSmapedit programında Topografik haritayı açarken harita tabakalar halinde gözüküyor bende açmadan önce.Yani izohips harita ile yol haritasını ayrı ayrı seçip açabiliyorsunuz.Sadece izohips haritası seçilip bu şekilde kaydedilerek sonuca ulaşılabilme ihtimali olabilirmi?

Benim takıldığım nokta da şu; mapeditte haritayı açıp modifiye ediyorum,direkt olarak .img formatında kaydetmiyor,polish formatına çevirin diyor.Polishe çevirip tekrar mapeditle açıyorum.Export bölümünden cgpsmapper programına yönlendirip devam etmenizi istiyor.Bendeki cgpsmapper lisanssız olduğu için çevirmiyor tabi haritayı.
Acaba doğru yoldamıyım,yani cgpsmapperın lisansını bulup halledersem haritayı .img fortmatında kaydedebilecekmiyim yoksa başka bir yolu mu var bu haritaya yol ekleme işinin.

Ben sanki cGPSmapper programıyla daha önce kaydetmiştim gibime geliyor. Mapwel de olabilir ama ben cGPSmapper gibi hatırlıyorum.
Birde benim makine o haritayı mapedit programıyla tam açacakken hata veriyor. Ya harita çok büyük, yada benim bilgisayar biraz yavaş..

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:

Gecen bır abımle konustum gps konusunda... avlanma yaptırıyor kendısı dedıgıne gore turkıyenın dag yolları patıkalar vs. harıtaları gpslerde olmazmıs cunku boyle bır harıtaları yokmus harita bır tek askerıyenın elınde vardır dıyor ve bunuda paylasmaz dıye soyledı sanırım bu harıtaları bulmamız ımkansız gıbı gozukuyor.. banada lazım kaz dagları yolları ve patıları ıcın harıta ama maalesef elde edmıyecegız gıbıme gelıyor :-\

2010'un ilk yarısında bütün köy yolları yenilenmiş olarak güncelleme gelecek Başarsoft tarafından. Şu an için olan haritada köy yolları hatalı.

En iyi haritalar askeriyede 1:25.000 lik paftalar olarak. Gizli haritalar bunlar. Daha doğrusu önceden gizliydi. Fakat artık bunların satışı da askeriye tarafından yapılıyor. Ankara Dikimevi metro durağının hemen kenarındaki Harita Genel Komutanlığında. Ama önce hangi maksatla kullanacağınıza bakıyorlar galiba.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR