Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kemal orhun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,668
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Sn.kemal orhun'un açtığı başlık ve gerçekler bugün birkez daha karşımıza çıkmakta,

Devlet ve yerel yönetimlerin karavan gerçeğini görebileceğine ihtimal vermiyorum. Çünki karavanın ne olduğuna
değil rantın oyun peşinde olan yöneticilerden bu yönde beklenti içinde olmayı bile düşünemiyorum.

Beykoz çubukludan kavacığa çıkarken yolun sağında kurulan hobi bahçelerine onlarca kütük ev monte ettiler yani
inşaat sektörüne pas atıldı. Oysaki hobi bahçelerine karavanlar yerleştirilseydi...
 

Etiketler
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

kemal orhun bu konuda size katılıyorum lüksten çıkmalı çoğu vatandaşımızın isteyipte alamadığı araclar...
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

aman diyeyim hocam destek diye gidersiniz sizden ekstra deprem vergisi alırlar kös kös dönersiniz, bizim hükümetin tek derdi daha çok nasıl para alırım, teşvik falan kimlere veriliyor belli.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

amadeus99' Alıntı:
aman diyeyim hocam destek diye gidersiniz sizden ekstra deprem vergisi alırlar kös kös dönersiniz, bizim hükümetin tek derdi daha çok nasıl para alırım, teşvik falan kimlere veriliyor belli.


+10000000000000000000000000000000000
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

sayın gezenbilir'in tüm ailesini saygıyla selamlıyorum.debrem bölgesinde bulunan tüm ekiplerin ve yaşam mücadelesi veren insanların allah yardımcısı olsun.tüm kayıplara alahtan rahmet diliyorum. ülkemiz için debrem gerçeği kaçınılmaz bir konu.ama kişilerin bu konuya nereden baktığı çok önemli.sakın yanlış anlaşılmasın politikaya söyleyebileceğim hiç bir şey yok o konuyu onlara bırakıyorum.inanın bana ülkemizde ne zaman bazı şeyleri bazı kişilerin gözlerine sokarsak kazanırız, konunun önemini ortaya koyarız.bakın bana inanın.bir debrem bölgesine kararlı iyi organize olmuş şekilde intikal edersek işte o zaman istediğimiz gibi konuları gündeme getirebiliriz.1999 debreminde eksiklerimizi gördük.eksikliklerin üzerine hızla gittik.ama şu ülkemin en büyük sorunu olan makam sevdası inanın en büyük sorun ben, ben, ben işte insanları yıpratan en büyük sorun.birileri kafasındaki makam getirilerini böyle ortamda bile kullanma içine girebiliyor.niye kimse salt gönüllülük adına orada bulunmuyor.insan yaşamından daha kutsal ne olabilirki?sanki filmi hep başa, hep başa çevirmek insanı kahrediyor.bu güne kadar aldığımız eğitim;mahalle sakinlerini eğitmek,mahalle timleri oluşturup daha sonra toplanma alanları oluşturmak,bu alanlarda ilk müdahale timi olan mahalle timi için alet edevat konuçlandırmak ki profesyonel kurtarma ekipleri gelene kadar zaman kazanmak.zira ilk 5-6 saatte yaşama olasılığı en yüksek kişileri kurtarmak biz bu mahalle acil müdahale timine ilk yardım müdahalesinide yanında veriyoruz.ilk önce mahallede bu çalışmalarımız garip, sonra neşeli ama sonunda verimi en yüksek seviyede 7 den 70 e görevinin tam bilincinde aileler oluşuyor.bunlar yapılmazsa yine binaların üzerinde ne yaptığını anlamadığım insanlar altındakine ölmediysen ben biraz daha ağırlık yapayım da ölebil bilinçsizliği içerisinde, kazazede yer belirleme sırasında susturulamıyan insanlar.hepinizden özür dilerim demekki yazdık ça doluluğum ortaya çıkıyor.konuyu toplarsam eyer bir bölgede debrem oluyorsa gezenbilir oraya en kısa zamanda ulaşmalı ki söz sahibi olup bazı konuları kabul ettirebilmelidir.ülkemizdeki kabul ettirilebilir gerçeği tamamen böyle konumlanıyor.yazdıklarım kimseye itafen yazılmamıştır.eyer yanlış anlaşılmış ise, yaşama ve sizlere olan saygımdan dolayı özür dilerim. saygılarımla kemal orhan
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Merhaba Kemal bey,
Ben 960 TOKİ konutlarında oturuyorum.Pazartesi günü yani deprem ertesi Çanakkale Valiliği, Çanakkale AFAD ve Çanakkale belediyesine gidip herhangi bir çalışma veya benzer birşey varmı ben gönüllü olmak istiyorum dedim.
Valili te görüştüğüm bey (özel kalem yazıyordu tabelasında) bana " sen Çanakkale AFAD var git oraya sor onlar bilirler biz birşey yapmıyoruz daha emir gelmedi istersen sana telefonunu vereyim" dedi.Bende arkadaşım ben yeniyim orayı bulamam bir zahmet bir telefon edinde bana yardımcı olun dedim ve arkadaşı istemeyerekte olsa telefon etmeye razı ettim sonuç fiyasko.
Ardından Çanakkale AFAD a gittim müdürbeyle konuştum bölgeye ekip gönderdiklerini ekibin o anda Sivas'ı geçtiğini söyledi, bende kendisine gönüllü olarak göreve hazır olduğumu söyledim, hatta bu konuda eğitim almak istediğimi de bildirdim, müdürbey bana çok olumlu yaklaştı ve bir takım kitapcık verdi ve ben bunları dağıttım.
Enaz 10 kişi olmak koşuluyla eğitim verebilecek olduklarını söylediler.Yardım gönderebilmek için sorduğumda şimdilik bir bilgi olmadığını söyledi telefonumu aldı ve bir süre sonra beni arayıp hangi kargo firmalarının ücretsiz taşıma yapacağını bildirdi.
AFAD dan sonra Çanakkale Belediyesine gittim girişten beni tabelasında Kültür Müdürlüğü yazan odadaki başkan yardımcısına yönlendirdiler,
İçerde gördüğüm kişi, deri yelekli, ipek fularlı, pala bıyıklı yani kısaca kendilerini entel, elit veya aydın olarak tanıtan kişilerin benzeri olan başkan yardımcısına sordum.Belediye olarak deprem bölgesine yardım için herhangi bir çalışma veya bağış toplama girişimi varmı dedim.
Aldığım cevap bu iş bizim işimiz değil devlet yapsın bizim işimiz değil gibi birtakım şeylerdi.
İşte o Kültür Müdürü ve onungibiler bu gün sahildeki lokantalarda balık yiyip rakı içiyorlarsa bu keyiflerini bizlerin dedelerine borçlular.
Enson bende Kültür Müdürü Beyefendiye " bu memlekette tek belediye başkanı tanırım ister sevin ister sevmeyin oda sayın Mustafa Sarıgül bakın nerdeyse sayın Başbakandan önce bölgeye gitti" dedim.Kültür Müdürü beyin beni kovmasına fırsat vermeden ben dışarı çıktım.
Özetle Kemal bey başta bizler GEZENBİLİR ÇANAKKALE EKİBİ olarak bir eğitim düzenleyip sonrasında bu eğitimi tüm ilçe ve köylere yayalım ne desiniz.Anlayabildiğim kadarıyla siz bu tür eğitimleri veren birisiniz.
Sağlıkla kalın.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Merhaba Kemal bey,Sizin serzenislerinize katiliyorum.Türkiyede Okullardaki Egitimi Düzeltmedikten sonra bir yere varamayiz(Mescitlerdeki Egitimle bu is olmaz) Ilk önce ben degil biz Düsüncesini Kafamiza sokmamiz gerekiyor,Ben Isvicrede 10 yil Sivil savunmada 10 yildir da Gönüllü Itvayeciyim,Türkiyede oldugu gibi Kahveler de hersey yapilir ama Tasin altina elinizi sokun deyince hic kimseden ses cikmaz. Ama Burada size bir Makam verilcek deyince herkes gelir.Yillar dir Ayni seyler Halktan vergileri toplayip bir olay oluncaya kadar kulagimizi kapatip oluncada ortaligi velveleye vermede üstümüze yoktur.
Insanlar Suursuzca Yikintilarin üzerin de dolasir.Kaza yapmis bir aractan Yaraliyi cikarmaya calisan Itvaiyeciye Yolu neden kapattin diye bagirir.
Yodan gecen (gecmeye calisan) Sakat insanimiza bagirir.Söyleyecek bir sey bulamiyorum.
Her Saglikli Insanin bir gün böyle bir olayla karsilasacagini unutur.

Karavan üretimide bir tür Rand olayi Türkiyede Daha Yazlik yerler yapacak yerler oldugu sürece gelismez,Gelistirmezler.Insallah Ispanya veya Italya gibi Aklimiz basimiza gec gelmez.Simdi onlar Sahilerdeki Evleri Kamulastiriyorlar ve yikiyorlar.

Porseye degil Fiata binin(onunda Yabancilara ait oldugunu bilmiyoruz) Zihniyete karsi bir sey yapilmaz.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

sayın (sisdagili61) niyazi uzun selamlar.bir gönüllü olarak yardım etme heyacanıyla koşuşturmanız nekadar önemliyse karşınızdaki insanların bu olaylara davranış biçimi onların insiyatifine bırakılması o kadar manidardır.doğrudur zira sürekliliği olan bir kurulu birim yoktur.ne ilimizde nede başka illerde.ne zamana kadar? olay anına kadar.onları eleştiremiyorum sebebine gelince,aktif olan birimlerde sizin adınız açık adresiniz ve olay anında ne yapmanız gerekiyosa her şey tek tek yazılıdır.olay yerine gidilmeyle başlıyan bu süreç adım adım planlı olmalı hiç bir şekilde aksamamalı.okadar çok şeyler yaşandıki burada inanın anlatmakla bitmez.tüm tim arkadaşlarımı hepsini saygıyla anıyorum.onlar saygıyı sonuna kadar hak etmiştir.ama bu süreç uzun ve yıpratıcı bir süreç olacaktır.zira biz çabuk unuturuz.tabiki teravmaları unutmaya çalışalım.ama gerçeklerle yaşamayıda öğrenelim.sizinle yüz yüze konuşmak isterim bu konuda ne yapabilirizi ele almak adına. şu an çanakkale su altı müdahale ekibiyle birşeyler yapma çabasındayız.gezenbilir çanakkale olarak faydalı olabilirsek bu bana inanın çok mutluluk verir. en kısa zamanda görüşmek üzere saygılarımla kemal orhan
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

sayın(gezgör) kadriye-ercan selamlar.önce beni anladığınız için teşekkür ederim.bende ayrı ayrı dönemlerde isviçre,almanya itfailerinden ve arama kurtarma ekiplerinden eğitim aldım.sizlerin çalışma prensiplerinizi biliyorum.ayrıca sizinle yazışmak beni mutlu etti.düşüncelerinize katkım olamıyacak, zira söylenmesi gerekeni söylemişsiniz.okurken sadece acıyla tebessüm edebildim.sağlıkla kalmanızı dilerim. saygılarımla kemal orhan
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

"Tam zamanı, tam zamanı şimdi"

Hani maçlarda bir şarkı söylerler ya, "haydi haydi şimdi, tam zamanı, tam zamanı şimdi" diye devam eder...
Karavan üreticilerinden, 3 tane , 5 tane karavanı bayraklarla süsleyip, takıp araçların arkasına konvoy ile, Van'da yetkililere teslim etmesi haberini televizyonlarda 6 gündür bekledim durdum......
Ne kadar güzel olurdu, yıllarca bu memleketin imkanlarından faydalanların, bu ince düşüncelerini görmek.....
Ama olmadı, karavancılık bizde varız diyemedi Van'da, oysa hem bizde varız diyeceklerdi, hem reklam yapacaklardı, Devlet Karavanı görecekdi, tanıyacaktı, Halk bu anlamda bile, karavanın önemini farkedecekdi......
Belkide bu farkediliş yıllardır devletin karavana ilgisiz bakış açısından kaynaklanan şikayetlerimizin bir sonu olacaktı.......
Ama olmadı.....
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Aynen size katiliyorum Sayin Atiladi,Yapamazlar,Cünkü karavanciligin gelismesi icin kendileri bir sey yapmiyorlar.Sadece kopya yapiyorlar Taklit ediyorlar.
Yurt disindaki Karavan sirketleri, üretmeden önce proje icin Yüzbinler ce Euro harciyorlar,sonra üretime geciyorlar.Hayiflanmaya geldimi onu iyi yapiyorlar.

Selamlar
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

atilla abi sana katılıyorum adapazarında bir karavan imalat firmasını gezmiştim saly karavandı galiba orda yapılmış ama ruhsat alamadıkları pikap üstü karavanlar vardı.gönder işte bunlardan oraya hem araziye uygun hemde atıyorum arama kurtarmada ki görevlilerin barınma ihtiyacı görsün sende ürününün ne lere faydalı olduğunu göster.ankara da bu izin belgesi tse belgesi filan işler için uğraş verirken elin kuvvetli olsun.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Merhabalar,
Bugün ülkemizdeki özel gezi tekneleri az da olsa ileri gittilerse sebebi rahmetli Turgut Özal'dır bunu kinse inkar edemez nedeni denizi ve denizciliği çok seven biriydi buna çoğumuz şahidiz, çok gazetelerde kaptan şapkasıyla dümen tutarken boy boy fotoğrafları vardı.
Demem şuki eğer bizim ülkemizdeki karavan üreticilerimiz toplanıp ortaklaşa bir adet çekme, bir adet mobil karavan yapıp başbakanlığa hibe etseler demirbaş listesine geçirtseler ve bu karavanların ülkemizde yapıldığını belirtseler ve başbakanımız bunu kullansa hatta diğer siyasi parti liderleri dahil olsa işte o zaman belki bizim siyasilerimizin aklına " ya demekki bizim ülkemizde böyle şeyler yapılıp kullanılabiliyor" diye gelir.
İşte o zaman 0 km arabadan alınacak dönüşüm vergisi belki bir miktar düşer.Bu konu bence bir şekilde gündeme getirilmeli.
Fakat bizim üreticilerimiz bu tür işlemler için hiçbir sektörde bir araya gelmezler.Bizim karavan üreticilerimizi bir araya getirecek tek konu var oda kendi karavanlarını kendi yapan arkadaşlarımızın engellenmesi dir.
Sağlıkla kalın.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi vede yakıt'ın lüks olduğu ve lüks gibi vergilendiği bir ülkede bence pembe rüyalar görüyorsunuz. Daha uzun yıllar bize semer vuran çok olur. Değişmez bu düzen.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Bugün ülkemizdeki özel gezi tekneleri az da olsa ileri gittilerse sebebi rahmetli Turgut Özal'dır bunu kinse inkar edemez nedeni denizi ve denizciliği çok seven biriydi buna çoğumuz şahidiz, çok gazetelerde kaptan şapkasıyla dümen tutarken boy boy fotoğrafları vardı.
Demem şuki eğer bizim ülkemizdeki karavan üreticilerimiz toplanıp ortaklaşa bir adet çekme, bir adet mobil karavan yapıp başbakanlığa hibe etseler demirbaş listesine geçirtseler ve bu karavanların ülkemizde yapıldığını belirtseler ve başbakanımız bunu kullansa hatta diğer siyasi parti liderleri dahil olsa işte o zaman belki bizim siyasilerimizin aklına " ya demekki bizim ülkemizde böyle şeyler yapılıp kullanılabiliyor" diye gelir.

tersanelerimizde avrupaya birçok yat yapılıyor.kimbilir belki karavanda yaparız avrupaya ilerde.
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Kürşat bey dediğin çok doğru da bizi yönetenlere birileri bazı şeyleri anlatmalı,
Ülkede sade gemi (cik) değil karavan da yapılabildiği anlatılmalı.
Sağlıkla kalın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst