iroqua' Alıntı:hususi 4x4 kamyonetlerde bu belge isteniyormu, sırf bu yüzden kamyonet alma kararımı askıya aldım , birde bu k2 belgesi %92 indirimli kamyoneti aldık k2 belgesini de aldık 5 yıl sonra bu indirim kaldırılırsa şuan ki mebla ile 7000 küsür lirayı nasıl vereceğiz birde bahcem var buradaki meyve ve sebzelerimi evime getirirken ceza yeme olasaılğım varmı şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşeükkür ederim
Ben Unimog'u epey bir süre önce trafikten çekmiştim ve sadece çiftlik içerisinde kullanıyorum.K2 denilen belge tanımına göre ve siz de hususi kamyonet diye tescilli olsa bile alınması gerektiğini yazdığınıza göre şayet tekrar trafiğe çıkartırsam " Asıl iştigal konum doğrultusunda yük taşımamdan dolayı" bunu almam gerekecek gibi görülüyor, yani ben öğretmen emeklisi olduğuma göre üzerimde taşımış olacağım kalem 1.derece suç unsuru olmuş olacak ve asıl iştigal konum doğrultusunda eşya taşımış kabul edileceğim.kalisli' Alıntı:selamlar baya geç farkettim ama size yardımcı olmaya çalışayım.Aracınız açık kasalı unimog ise muhtemelen ruhsatta hususi kamyon olarak işlenmiştir, bu durumda altı bin küsür liraya K-2 belgesi almalısınız o zaman nereye isterseniz gider ve kendi yükünüzü şehir içerisinde taşıyabilirsiniz.Aracınız Hususi Kamyonet olarak ruhsata işlenmiş ise yine K-2 belgesi almanız gerekiyor ama kamyonet sınıfındaki araçlara ulaştırma bakanlığının K-2 belgesi alımında %90 indirimi vardı yani 600 tl civarına alabilirsiniz tabi 2011 de bu fırsat kalkacaktı artık kalktımı bilemiyorum sormak lazım.NOT: Eğer mahkemeye vermek gibi bi niyetiniz varsa vermeyin davayı kaybeder 2044 liralık cezanın yanı sıra 500 tl de hazine avukatı ücreti ödemek zorunda kalırsınız nereden biliyorsunuz diye soracak olursanız aynı olay başıma geldi ve cezayı anlattığım şekilde ödemek zorunda kaldım. Eğer başka bir sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz saygılar.
Bu bilgi için çok teşekkür ediyorum.dalgakıran' Alıntı:Slm arkadaşlar k2 belgesindeki sıkıntı anlayışsız polis memurları yuzunden devam etmekte
ancak sorunu kokten çozecek bilgiye eriştim, yapmanız gereken printout alıp yazıyı aracınızda bulundurmanız
Karayolları yönetmeliğinin 2. madde 3. fıkrasının E bendi bizi k2 belgesinden muaf tutuyor
Karayolları yönetmeliğinden kopyala yapıştıryapıyorum
KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ KISIM
Başlangıç ve Temel Hükümler
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve TanımlarMADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, karayolu taşımacılık faaliyetlerini ülke ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemek; taşımacılık faaliyetlerinde düzeni ve güvenliği sağlamak; taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetleri için mali yeterlilik, mesleki yeterlilik, mesleki saygınlık ilkelerine uygun olarak pazara giriş şartları ile bu faaliyetlerde bulunanların, gönderenlerin, yolcuların, çalışanların haklarını, sorumluluklarını, yükümlülüklerini tespit etmek; taşımacılık faaliyetlerinde istihdam edilenler ile taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerinin niteliklerini belirlemek; karayolu taşımalarının diğer taşıma sistemleriyle birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini ve mevcut imkânların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, nakliyat ambarı işletmeciliği, kargo işletmeciliği, lojistik işletmeciliği, terminal işletmeciliği, dağıtım işletmeciliği ve benzeri taşımacılık faaliyetlerini yapanlar ile taşıma işlerinde çalışanları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerlerini kapsar.
(2) Servis taşımaları hakkındaki usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca düzenlenir.
(3) Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.
a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.
b) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.
c) Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar.
ç) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari olmayan taşımalar.
d) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.
e) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar
Türkiyede kanunlar biraz geç işliyor.dava açsam ne kadar sürecek en az 1,5-2 sene.avukata sordum hiç uğraşma cezayı yatır dedi.bir kanun veya yönetmelik çıkarırken bu işi bilmeden veya bilenlere sormadan çıkarıyorlar.bunun cezasınıvatandaş çekiyor.benim arabanın ruhsatındaki bilgiler hep yanlıştı.ruhsatta arazi aracı bile geçmiyordu.aracı aldığımda ruhsatta kamyonet yazıyordu.aracı üstüme alırken kamyon yazdılar.itiraz ettiysemde nafile ,sistemde böyle geçiyor dediler.yani bu sorunlardan bıktığımdan unimog hastası olmama rağmen lanet olsun diye aracı sattım kurtuldum.kalisli' Alıntı:arkadaşlar bende aynı sıkıntıyı çekiyorum benim aracım 1981 unimog 416 doka aracın boş ağırlıgı 4150 kg geliyor o nedenle ruhsatta kamyon ve hususi geçiyor N2G sınıfı olarak ruhsatı değiştirirsem acaba k belgesinden muaf tutarlarmı şuan onu araştırıyorum.Ceza yiyen arkadaşa geçmiş olsun diyorum aracının boş ağırlığını 3000 kg olarak yazmış 3500 kg ağırlığın altındaki araçları kamyon olarak yazamazlar piyasada çokkullanılan AS 250 doç kamyonetler var damperli olanlarının ağırlığı 3000 kg ın üzerinde ve toplam ağırlıkları 3500 kg a kadar kantardan geçe biliyorlar yani 300-500 kg gibi bi istihap hatleri var ve kamyonetler.Arkadaşın aracını kesinlikle kamyon yazamazlar ek 1 belgesiyle muayene istastonunda tekrardan tespit yaptırıp ruhsatını kamyonet olarak değiştire bilir yediği cezayı da tahsil ede bilir muayene istasyonlarında araçları tartıyorlar aslında onların bu yanlışı düzeltmesi lazım o aracın kamyon olmayacağınıtespit etmeleri gerekiyor dolayısıyla istasyon da suçlu duruma düşer en son çare dava açılınca iş ortaya çıkar ve sizin verdiğiniz kanun maddesi arkadaşı kesinlikle k2 den muaf tutuyor saygılar.