vitara 1.6 lpg ve 2.0 hdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umit87 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,107
Ynt: vitara 1.6 lpg ve 2.0 hdi

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46737.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22881.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45557.0

bu nun gibi 5 gezi olması lazım ben 3 tanesini buldum .

asvaltta 150-200 km yi gören bahsettiğiniz araclar ..?.. ne ise...?.. bu yollardan kaç la gecebiliyorlar bi göz atın .. ;D

resimlere göz atın büyük resimlere çift tıklatıp resmi koyan kişinin photobucketinede ulaşabilirsiniz.. ;) oradan tamamınada bakma imkanı olur..

videolarıda kesin seyredin..

co pilott olarakda olsa bu gezilere katılmadan 4x4 almayın derim.. :smiley:

Etiketler

oguz1134' Alıntı:
+1 bende aynen ..arkadaşın ya başı karıştı..? ;) yada bizi makaraya sarmaya başladı.. ;D

estafurullah ne makarası kafayı yemek uzereyım gece ruyalarımda bıle çamura saplanmış vıtara görmekteyım herşeyım allak bullak oldu sabahın 4 unde kalkıp sahıbındende vitara bakmaya kalktım buraya gırdım yanı şaşırdım iyice kafayı yemek üzereyım anlıcanız lutfen yanlış anlamayın

oguz1134' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46737.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22881.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45557.0

bu nun gibi 5 gezi olması lazım ben 3 tanesini buldum .

asvaltta 150-200 km yi gören bahsettiğiniz araclar ..?.. ne ise...?.. bu yollardan kaç la gecebiliyorlar bi göz atın .. ;D

resimlere göz atın büyük resimlere çift tıklatıp resmi koyan kişinin photobucketinede ulaşabilirsiniz.. ;) oradan tamamınada bakma imkanı olur..

videolarıda kesin seyredin..

co pilott olarakda olsa bu gezilere katılmadan 4x4 almayın derim.. :smiley:

abi (abi dıyorum benden mmuhtemelen buyuksunuz ben 24 yaşındayım umarım bı sakıncası yoktur ) gönderdıgın lınklere zevkle aşkla hasretle bakıyorum ve yerimde duramıyorum bunların bırıne katılmak nekadar zevk verır kımbbılır abı senın araç hangısı plakasını yazsan belkı seçerım arasın ve standart bı vitara burda nekadar ılerler

umit87' Alıntı:
estafurullah ne makarası kafayı yemek uzereyım gece ruyalarımda bıle çamura saplanmış vıtara görmekteyım herşeyım allak bullak oldu sabahın 4 unde kalkıp sahıbındende vitara bakmaya kalktım buraya gırdım yanı şaşırdım iyice kafayı yemek üzereyım anlıcanız lutfen yanlış anlamayın

Özür dileyerek konuya dahil olmak istiyorum, arazide aynı keyfi vermez belki ama daha ekonomik olduğunu düşündüğüm ve kullandığım (zorlu arazi şartlarını düşünüyorsanız hiç bunu düşünmeyin!) Daihatsu Terios önere bilir miyim izninizle.
Sağlamdır hafif arazide güzel işler çıkarır 1.3 motoruyla lpg de ş.içi 10 lt civarı yakar. Bi düşünün ya da deneme sürüşüne çıkın bence.
Saygılar...

malialp' Alıntı:
Özür dileyerek konuya dahil olmak istiyorum, arazide aynı keyfi vermez belki ama daha ekonomik olduğunu düşündüğüm ve kullandığım (zorlu arazi şartlarını düşünüyorsanız hiç bunu düşünmeyin!) Daihatsu Terios önere bilir miyim izninizle.
Sağlamdır hafif arazide güzel işler çıkarır 1.3 motoruyla lpg de ş.içi 10 lt civarı yakar. Bi düşünün ya da deneme sürüşüne çıkın bence.
Saygılar...
Hangi yönden ekonomik?
Alırken mi,
arkadaşın düşündüğü hafif modifiyelerde mi,
bakım maliyetleri olarak mı,
yakıt tüketimi olarak mı?

veteriner' Alıntı:
Hangi yönden ekonomik?
Alırken mi,
arkadaşın düşündüğü hafif modifiyelerde mi,
bakım maliyetleri olarak mı,
yakıt tüketimi olarak mı?
Arkadaş en çok yakıt tüketimi üzerinde duruyor, sadece o yönden kastettim, mesajımda da belirttim. onun dışında birşey demek istemiyorum zaten. kendisi araştırıp içine sinerse alır.

öncelıkle ilgi ve alaka için saolun terios a baktım iç hacım olarak bana ufak ggeldı araç ve çok dar geldı yakıt tuketımı olarakta vitarada 10 itre falan verıyor ve terios sureklı 4 çeker dıye bılıyorum

umit87' Alıntı:
öncelıkle ilgi ve alaka için saolun terios a baktım iç hacım olarak bana ufak ggeldı araç ve çok dar geldı yakıt tuketımı olarakta vitarada 10 itre falan verıyor ve terios sureklı 4 çeker dıye bılıyorum
Rica ederim. Doğrudur. iç hacmi dardır. Umarım temiz ve gönlünüze göre bir vitara bulursunuz.

Alış fiyatında, yakıtta ve vergide en ekonomik 4x4 araç LPG'li Jimny'dir; çünkü küçük, hafif ve sürekli 4 çeker değil, yani normal yolda 2H konumunda gidiliyor. 28 lt LPG ile şehirlerarası yolda 80-90 ile gitmek şartıyla 350km yapabiliyorum. O da 100 km'de 8 lt demek.

Ancak Jimny'yi küçük ve konforsuz bulabilirsiniz, o ayrı mesele. Her şey bir arada olmuyor maalesef.

Bir ara Vitara HDI ile ilgilendiysem de 2. el rakamları (en hurdası 19-20 bin, iyice olanları 24-25 bine kadar çıkıyor ki değmez bence), 4 TL'ye yaklaşan motorin fiyatları ve 2012'de yıllık 1000 TL'ye yaklaşan motorlu taşıt vergisi gözümü korkuttu. Şimdilik Jimny ile devam, ama ileride 2. el Dacia Duster 4x4 1.5 dci düşünüyorum.

Dizel ve önden çekişli kapalı kasa kamyonetler de yükseltilip biraz büyük lastiklerle bozuk yolda binek oto ile 4x4'ler arasında bir konumda soft offroad'a uygun hale gelebiliyor. Hem de yakıt, bakım ve vergi açısından avantajlı. Bende öyle bir Citroen C15 vardı, ön yükseltme ile motor muhafazasının yerden yüksekliği 19cm'e kadar çıkmıştı. Tamponun şekli nedeniyle yaklaşma açısı arazi araçlarını aratmıyordu. Sonuçta binek arabaların yanına yaklaşamayacağı yollardan geçebiliyordu. Hala özlerim onu.

Tercih sizin...

üstadlarım size sesleniyoum bi tane 2001 vitara buldum jlx abs var dıyor adam vitaralarda abs varmı diger ilanlara baktım var olanda var olmayan daha çok var hangısı dogru ?

umit87' Alıntı:
üstadlarım size sesleniyoum bi tane 2001 vitara buldum jlx abs var dıyor adam vitaralarda abs varmı diger ilanlara baktım var olanda var olmayan daha çok var hangısı dogru ?
yok

vitara arazide iyi bir araçtır az yakıtıyla da üzmez kullanıcısını, bende çok vitara baktım ama kendi durumumu göz önünde bulundurup vaz geçtim (yılda birkaç kez araziye çıkacağımdan o da yol olan yere)...benim ihtiyacım olan araç; yol varsa gidebilecek , yakıtıyla üzmeyecek, otobanda bastınmı 190 ı görebilecek, konforu yerinde, iç hacmi geniş, güvenilir bir araçtı(Sakın kimse yanlış anlamasın asla vitara yı kötüleyip başka bir aracı övme durumum yoktur).Benim aracım Fiat sedici 4x4 dynamic off road yapmıyorum ama ne karda ne yolda üzdü beni yakıtı da çok uygun, modeli de yüksek 2000 model vitara fiyatına 2007 model sedici alabilirsin eğer off road yapmıycam ama dağ bayır gezerim diyorsan... bu arada sürekli dört çeker de değildir 2wd, auto4wd, 4wdlock seçenekleri mevcuttur...Tekrar ediyorum hiçbir polemiğe dahil olamk istemem sadece fikrimi söyledim tabiiki seçim sizin...

arkadaşlar vitara bakmaya gittigim gun bide freelander gördum 2.0 td4 24 23 falan fıyatları ama ögrendıgım kadarıyla sureklı 4 çekermış bldıgınız + ları yada - leri nelerdir ?

umit87' Alıntı:
arkadaşlar vitara bakmaya gittigim gun bide freelander gördum 2.0 td4 24 23 falan fıyatları ama ögrendıgım kadarıyla sureklı 4 çekermış bldıgınız + ları yada - leri nelerdir ?

Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz derler. ;D

land rover ile ilğili bölüme müracat derim..>>>> ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR