<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek</b><br />
<br />
Tekrar merhaba,ben yıllarca her türlü eziyeti yaptığım halde hararet problemi yaşamadım.<br />
Çamurlardan çıkıp asfalta döndükten sonra radyatörlerin arasını temizletmek şarttır.<br />
Bir kaç yılda bir radyatörün kendisini de temizletmek gerekir.<br />
<br />
Radyatör hortumları kontrol edilmeli,çatlamalara karşı dikkatli olunmalıdır.<br />
Araziye çıkanlar tüm soğutma sistemi için uyanık olmalıdırlar.<br />
Blok tapalarının dahi çürüme ihtimali unutulmamalıdır.<br />
<br />
Ülkemize V6 2000 ler 1.6 lara göre beş kat kadar daha fazla ithal edilmiştir.<br />
Offroad için genelde 1.6 ların horlanmış ve zorlanmış olduklarını tahmin etmek zor değildir.<br />
<br />
1.6 olanları 90 ların başından beri yollardadır.V6 olanlar en az 5 yıl daha sonra gelmişlerdir.<br />
Dolayısıyla ortalamada daha yaşlıdırlar.Offroad için genelde 1.6 lar modifiye edilmektedirler.<br />
<br />
Yıllardır 1.6 kullanıp hiç hararet sıkıntısı olmayan onlarca araç olduğunu unutmayalım.<br />
Offroad yapan V6 sahipleri çok azdır.Dolayısıyla buradaki paylaşımları da azdır.<br />
<br />
Sağlıklı ve bakımları tam olan araçlarda bu sıkıntı pek kolay yaşanmaz.<br />
Sadece beş TL lik bir radyatör kapağının bile bir çeşit termostat olduğunu hatırlayınız.<br />
Bu kapaktaki yayın ya da contanın eskimesi dahi hararete,su eksiltmeye sebep olabilir.<br />
<br />
Freelander 1.8 benzinliler için yazılmış çok hararet konusu vardır.<br />
Sorun yaşamadığını bildiren kullanıcılar da bir o kadardır.<br />
<br />
Terrano için yüz küsür sayfadan oluşan çoğu hararet problemi içeren mesajlar vardır.<br />
Yıllardır kullanıp sorun yaşamayan benim gibi orjinalciler de olduğunu hatırlatırım.<br />
<br />
Neyse bu yazı sonucunda güzelce elden geçirilmiş bir Vitara'nın sorun olmayacağını anlatmak istedim.<br />
Bu demek değildir ki hiç sorun yaşamazsınız.Yirmi yaş civarı araçlarda her şeye hazır olmak gerek.<br />
<br />
Öte yandan güç her zaman iyidir.Sonradan,keşke V6 alsaydım diyecekseniz gözünüzü karartın.<br />
V6 peşine düşün,araştırın,seçenekleri daraltın,tercihinizi yapın ve alın.<br />
En kötüsü bir kaç bin aşağısına elden çıkarır başka bir araçla devam edersiniz.<br />
Şahsi bilgilerimden bazılarıdır,umarım faydası olur.</div>