Vitara hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goway Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,244

goway

Yeni Üye
Öncelikle merhaba :smiley: , şu ana kadar bir araba sahibi değilim ama vitaraları görünce çarpıldım bana göre yani :smiley: .

Sorum: 5 kapı, otomatik vites, 15.000 tl civarında alınabilcek vitaraların yaptığı yol 150.000 km. civarlarında, böyle bir durumda olası çıkaracağı masraflar yüklücemi olucaktır, forumda bir arkadaşımız karbüratörlü( sanırım ..-1994 arası araçlarda) aracı tavsiye etmediğini söylemişti, görüşleriniz , Vitaralar lpg ile kullanımı tavsiye edilmiyor sanırım sübaplar aşınıyormuş yüksek maliyetli bir durummu, farklı bir soru şu videodaki şartlara uygun vitarayı hazırlamak ortalama ne gibi maliyet getirir ne gibi hususlar getirecektir http://www.youtube.com/watch?v=8U02nZIhwu0&feature=related

Hayırlı günler :smiley:

Etiketler
Ynt: Vitara hk.

150000 km, sahibi bakımlı tuttuktan sonra Vitara için çok yüksek değil, illa bir sorun çıkaracak diye bir şey yok, ama hor kullanılmışsa her şey olabilir.
Mesela ben de aracımı aldığımda 140 bindeydi, şu an 310 bine yaklaştı. Rutin bakımları dışında ciddi bir masrafı olmadı.
Ben bir başlıkta karbüratörlü yerine enjeksiyonlu tavsiye etmiştim, fakat yanlış anlaşılmasın, karbüratörlü kötü-sorun çıkarır anlamında değil. İmkan varsa enjeksiyonlular biraz daha seri, az yakar manasında tavsiye ettim.
LPG de sübap aşınması, LPG nin yanması sonucu ortaya çıkanısının benzine göre daha yüksek olması sonucu yani Vitara'ya özel bir durum değil: Piyasada nerdeyse hepsi LPGli. Benim gibi benzinle binen tek tük. Diğer markalara göre daha fazla sorunlu değil. Ancak 2006 ve üzeri Yeni Grand Vitara'larda sübapların magnezyum alaşım olması nedeniyle LPG ye daha hassa olduğu söyleniyor.
Videodaki Vitara da MT lastik demir tampon ve şnorkel var.
Bunların maliyeti
tampon 600 civarı
MT 4 adet 1200 den başlar
şnorkel 400 den başlar.
Fakat aracı ciddi off road aracı olarak hazırlamak isterseniz bunlara ilaveten
yükseltme kiti 900 euro+montaj işçiliği
kupa yükseltme 250 euro+montaj işçiliği
vinç :1500 tl+montaj işçiliği
kısa oranlı ön-arka ayna mahruti: 700 euro+montaj
arka diferansiyel kilidi : 350 euro +montaj
alt koruma :300 tl civarı.
bunlar yetmez derseniz
arkaya da demir tampon:500-600 tl+montaj
arka vinç: 1500 tl +montaj
tavan sepeti:500 tl civarı
tavan üstü sisler
hı-jack, jerry-can, kazma-kürek, mapa, strap, u bolt vs.....
ortalama 10 bin lira civarı ;D

Detaylı olarak anlattığınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim Abdullah bey. Km konusu beni rahatlatmış oldu :smiley:, 2006 sonrası magnezyum kaplama olmasıda beni sevindirdi çünkü 2000 sonrası çıkan kasa iç görselliği yönünden favorim :smiley: , opsiyon parçalarıda belirtmeniz benim için iyi bir kaynak :smiley:.Bu tür MT 4 lastikler veya benzeri şehir içi kullanımda çok yakmasına sebebiyet verir mi?

goway' Alıntı:
Detaylı olarak anlattığınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim Abdullah bey. Km konusu beni rahatlatmış oldu :smiley:, 2006 sonrası magnezyum kaplama olmasıda beni sevindirdi çünkü 2000 sonrası çıkan kasa iç görselliği yönünden favorim :smiley: , opsiyon parçalarıda belirtmeniz benim için iyi bir kaynak :smiley:.Bu tür MT 4 lastikler şehir içi kullanımda çok yakmasına sebebiyet verir mi?
Benim aracımdaki lastikler AT , bu nedenle çok kesin konuşmayayım. Arkadaşlardan duyduğum, MT ler, marka-model-desene göre %10-15 civarı yakıtı arttırıyormuş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,165
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler