Vitara Jlx 1.6 3k Uğultu-titreme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,995

nev

Ana Kamp
Selamlar, Aracım 1991 model 2000 trafiğe çıkışlı 1.6 jlx 3k karbüratörlü Japon imalatı. 90-100 km arasında ve 120 km civarında titreşimi çok yüksek saniyede 10-15 gibi uğultu yapmaktadır.Bu uğultu bu hızlarda boştaykende,benzinleçalışırkende gazla çalışırkende,5.ve 4. vitesteykende yapmaktadır.Aracın yürür hareketli takımlarının basınçlı su ile temizliğini de yaptırdım. Rot balans yapıldığı sonrası usta bu sorunun teker lerden geldiğini söyledi. Tekerlerin tamamını bf goodrich olarak değiştirdim.Buna rağmen hiçbirşey değişmedi ve usta arka şaft balansından olabileceğini söyledi. Şaftçı araç boştaykende bu titremeyi verdiği için şaftan olmaz difransiyelden olabilir dedi.Diferansiyelciye gittim.Birlikte bu hızları yaptık.onun kanısı sorunun şafttan kaylandığı. Istavrozun birinde çok hafif boşluk var,şaft balancısı bunu yapabilir yeterliliğinde değil,ıstavrozlar pres geçme olduğu için ve takım halinde yenisini al dedi. Değerli arkadaşlar, ne yapacağıma karar veremiyorum. Şaftın yenisini de bulamıyorum .Ayrıca sorun gerçekten şaftmı bilemiyorum.Gereksizde masraf yapmak istemiyorum. Yakın zamanda İskenderun motorlu araçlar kulübünü de kurduk.Bu sorunu çözmemiz lazım.Değerli üstadlardan ve bu sorunu birebir yaşayan arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum .Sizlerin öngörüsüyle hareket edeceğim.Saygılarımla.

???

Etiketler
uğultu
Ynt: Vitara Jlx 1.6 3k Uğultu-titreme

Enteresan bir durum.Bugün tekrar uğraşarak rot balans ayarı yapıldı,teker bilyaları kontrol edildi,şaft boşluğuna bakıldı,arka şaft ıstavrozları şaft sökülüp bakıldı ve tekerler askıdayken dönüşleri kontrol edildi .ne yazık ki bunlardan herhangi birinde bir sorun olmadığı anlaşıldı KENDİM BULMAYA ÇALIŞACAĞIM. Öncelikle arka şaftı söküp inceleyeceğim sonra sorun devam ediyorsa ön şaftı söküp araştıracağım

ARKA ŞAFTI SÖKÜP ISTAVROZU DEĞİŞTİRDİM ŞÜPHE ÜZERİNE.BALANSINA DA BAKILDI SORUN HALA DEVAM ETMEKTE. ÇEKTİĞİM STRESİN DIŞINDA 1000TL LASTİK 100TL JANT LASTİK ROT BALANSI 75 TL ISTAVROZ +MESAİ+100TL HARCADIM.SONUÇ ALAMADIM.BU TÜR FORUMLARDAN FAYDALANABİLECEĞİMİ UMUYORDUM.AMA NE FORUMLARDAKİ USTALARDAN NE DE MODERATÖRLERDEN İLGİ GÖREMEDİM.SERVİSTEKİ USTALAR İSE PİYASADAKİ USTALARDAN DAHA BİLGİSİZ.

saft frezesini uzatin eger yukseltilmis arac ise.sanzuman yaglarini kontrol ettir.istavrozun icindeki + seklinde biseyler var onlar bosluk yapmis olarabilir ama bunu ilk basta yapman lazimdi :smiley: en basta denencek seyi sonda denemissiniz.saft frezesi uzamazsa motor kismina yukseltme takozlarina benzer bi poliuretandan boru kestir capina gore vidayla tornacida onlari tuttur saglam bi sekilde sorun cozulecektir bugun bende ayni islemi yaptirdim bi sikinti yok.bide aracinda kartel koruma varsa saft ona surtuyo olabilir.motor kulaklarina da baktirmakta fayda var

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ilgine çok teşekkür ederim Oğuzhan.ön ve arka şaftlar söküldü.bir ıstavroz şüphe üzerine değiştirildi. ancak sorun artarak devam etmekte Uğultu artık 80 km.de de yapmakta.Araç tamemen orjinal.Değişeni yükseltmesi vb yok.Bir 3k bulup aktarma organlarını değiştirerek sorunu bulmaya çalışacağım

merhaba,
bende de 2006 grand vitara otomatik 2.0 benzin var.
80 km ile 90 km arası araç titreme yapıyor. hatta göğüsden ses cıkartıyor.
aldıgım kişi motor kulakları değişti ondan yapıyor diyor. zamanla geçeceğini söylüyor ama inanmıyorum.
yaptığım araştırmalarda aracın balans ayarı ile olacağını söyleyen cogunlukta.
saft balansına baktırmanda fayda var.

sorun çözüldü.Basitmiş.Arka teker bilyaları değişti ve uğultu titreme kalmadı. Bilyalar 150 tl işçilik 60 tl.İlginize teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.