Vitara JLX HDI - Duster DCI 4x4 Arazi Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,172

turgut68

Kamp I
Merhabalar,

Duster bölümünde açtığım konunun linkini Suzuki'yi de ilgilendirdiği için burada da paylaşmak istedim:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94637.0

Vitara JLX HDI aracımı çok sevdim, ancak o sırada piyasadaki benzerlerine göre iyi durumda olmasına rağmen (ötekilerde ciddi motor sorunu vardı, ama bu iyiydi) yaşı ve önceki kullanımından, bakımsızlıktan kaynaklanan sorunlar yaklaşık 5 bin TL masrafa neden oldu. Önemli kalemler şöyle:

* Ön takım revizyonu (amortisörler, kollar, burçlar, vs)
* İyi tamir edilemeyen direksiyon kutusunun değişimi
* Eskimiş turbonun değişimi ve EGR valfinin temizlenmesi
* Şifreli immobilizer'ın iptali
* 4 adet yeni 215/80 15 Competus A/T lastik, bir adet aynı ebat çıkma stepne

Şimdi sorunsuz, ama ileride başka şeyler olmayacağının garantisi yok. Bu açıdan rahat etmek için Duster 4x4 aldım, yoksa Vitara JLX HDI bağımlılık yapacak kadar güzel bir araç. Hem ekonomik, hem optimum boyutta, hem de huzurlu bir kullanımı vardı.

Şu anda aracım satılıktır: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=classifieds;sa=view;id=897

Keşke bir yerlerde şöyle sadece 20-30 bin km yapmış 'garaj arabası' bir HDI olsa onu alır ve satmayı hiç düşünmezdim.

Etiketler
Ynt: Vitara JLX HDI - Duster DCI 4x4 Arazi Karşılaştırması

Hayırlı uğurlu olsun da Turgut bey ileride daha kötü bişeyler olmayacağını özellikle arazide kullanılan araçlar için garanti eden hiçbir araç yoktur jlx ler dustere göre çok sağlam araçlardır aralarında dağlar kadar fark olduğunu sizde bilirsiniz ve bence bu iki aracı kıyaslamak yanlış zaten sıfıra yakın bir jlx bulma dileğinizde bunun bir örneği ve sıfır jlx ler viyetnamda hala üretiliyor aynı özelliklere ek dijital klimali ve 1.6 dizel bilginize ;) :D

sahin05' Alıntı:
sıfır jlx ler viyetnamda hala üretiliyor aynı özelliklere ek dijital klimali ve 1.6 dizel bilginize

Çok ilginç bilgi. Teşekkür ederim. Ama maalesef yabancı ülkeden bireysel araç ithal etmek beni aşan bir şey. Keşke bizde de üretilse, o zaman Duster'a gerek kalmaz ;)

turgut68' Alıntı:
Merhabalar,

Duster bölümünde açtığım konunun linkini Suzuki'yi de ilgilendirdiği için burada da paylaşmak istedim:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94637.0

Vitara JLX HDI aracımı çok sevdim, ancak o sırada piyasadaki benzerlerine göre iyi durumda olmasına rağmen (ötekilerde ciddi motor sorunu vardı, ama bu iyiydi) yaşı ve önceki kullanımından, bakımsızlıktan kaynaklanan sorunlar yaklaşık 5 bin TL masrafa neden oldu. Önemli kalemler şöyle:

* Ön takım revizyonu (amortisörler, kollar, burçlar, vs)
* İyi tamir edilemeyen direksiyon kutusunun değişimi
* Eskimiş turbonun değişimi ve EGR valfinin temizlenmesi
* Şifreli immobilizer'ın iptali
* 4 adet yeni 215/80 15 Competus A/T lastik, bir adet aynı ebat çıkma stepne

Şimdi sorunsuz, ama ileride başka şeyler olmayacağının garantisi yok. Bu açıdan rahat etmek için Duster 4x4 aldım, yoksa Vitara JLX HDI bağımlılık yapacak kadar güzel bir araç. Hem ekonomik, hem optimum boyutta, hem de huzurlu bir kullanımı vardı.

Şu anda aracım satılıktır: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=classifieds;sa=view;id=897

Keşke bir yerlerde şöyle sadece 20-30 bin km yapmış 'garaj arabası' bir HDI olsa onu alır ve satmayı hiç düşünmezdim.
Turgut Bey,testleriniz ve karşılaştırmanız çok tatminkar olmuş.Teşekkür ederim.
Ben sizin test çalışmanızdan şu sonucu çıkardım:Uygun modifikasyon çaılşması yapılmadan standart bir JLX ile Duster'ın yetenekleri hemen hemen aynı.Katılıyorum.
Kazasız sürüşler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.