vitara'da buji değişimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,433

yenerh

benim meskenim dağlardır
Mesajlar
171
Tepkime Puanı
0
Yer
trabzon
Arabam 1999 otomatık vitara 1,6 jlx bujileri değişdirecem özel servis de belli bir marka varmı model numarası filan bilgi veririseniz sevinirim..
 

Etiketler


Ynt: vitara'da buji değişimi

teşekkürler arkadaşlar aracım benzinli Lbgli 1.6 faklı değildir umarım ...

BKR6E da kullanan var fark eter mi ..??

netten de buldum son cıkan bujiler bunlardan hakisi olabilir yardımcı olursanız sevinirim..

https://www.ngkbujimarket.com/category.php?id_category=131
 

Ynt: vitara'da buji değişimi

NGK BKR6E Benzinli -LPG siz orjinal buji.
Dörtlü takımı 25 TL civarı.
Bunu LPG li aracınızda kullanırsanız ömrü kısa olur. Yaklaşık 10 bin km'de değiştirmek veya en azından tırnak aralığını kontrol ettirmek gerekir.
Bildiğiniz gibi bujilerin görevi; kıvılcım sıçratarak havA-yakıt karışımını tutuşturmaktır.
Orjinal buji; benzine göre daha yüksek oktanlı olan ve daha zor tutuşan LPG nin yanması-patlaması için ve/veya sırasında oluşan yüksek ısı, yüksek voltaj.... vs gibi koşullar karşısında yetersiz kalacak, ömrü kısalacaktır. Sonuçta tırnak aralığı büyüyecek ve yanma yeterince olmayacak veya hatalı yanma oluşacak dolayısıyla çekiş düşüp-yakıt sarfiyatı artacaktır.
Ayrıca voltajın olması gerekenden çok artması ateşleme sisteminde de arızalar meydana getirebilir. LPG li araçlara özel bujiler yüksek voltaja ihtiyaç duymadığından ateşleme sistemi arıza riskinin yükselmesini de önlemiiş olur.


NGK 'da LPG li Vitara için öneri:
http://www.ngk.com.tr/tr/ueruen-bulma-araci/produktfinder/PKW/ZK_LPG/SUZUKI/VITARA/LPG%201/21892/
BKR 6EIX ya da daha zor koşullar için BKR 7EIX

Benim araç benzinli, bu nedenle kişisel tecrübem yok, fakat üreticiler bu bujilerin LPG koşulları için uygun daha ağır şartlara karşı ek koruma sağlayan özel bir gövde kaplamasına sahip olduğunu bildirmekte ve kullanan arkadaşlarım orjinal bujiden 4-5 kat uzun ömürlü ve aracın da daha performanslı olduğunu söylüyorlar.
Ayrıca konu ile ilgili LPG li araçlar için özel buji üreten NGK firması, aracın LPG li hale dönüştürlmesinden sonra bujilerle birlikte buji kablosunun LPG için uygun olanıyla değiştirilmesini ve lambda sensörünün de LPG ye göre okuma yapmasını sağlayacak bir regulatör kullanılmasını tavsiye ediyor.
 



Ynt: vitara'da buji değişimi

ABDULLAH kardeş teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ...
 

Ynt: vitara'da buji değişimi

Abdullah Hocam iridyum buji aklımda değildi ama bugün benim arabanın lpg 10 000 bakımı geldi bujileri 5000 km önce değiştirdim ama ben yine de ngk IFR6J11 takacağım 4 tane. Umuyorum yakıttan tasaruf sağlar (gerçi otobanda 120 ile gidince tasarruf falan hak getire de :smiley: ).
 

Ynt: vitara'da buji değişimi

yasarergun' Alıntı:
Abdullah Hocam iridyum buji aklımda değildi ama bugün benim arabanın lpg 10 000 bakımı geldi bujileri 5000 km önce değiştirdim ama ben yine de ngk IFR6J11 takacağım 4 tane. Umuyorum yakıttan tasaruf sağlar (gerçi otobanda 120 ile gidince tasarruf falan hak getire de :smiley: ).
İnşallah Hocam.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst