Vitara'nın Sevmediğiniz Yönleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueclours Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,634
Ynt: Vitara'nın Sevmediğiniz Yönleri

gokhan5234' Alıntı:
y benle alakası yok sızde ızleyın zaten farkında olursunuz otomatıkte sabıt gazlaa arada bosluk olmadan yardırarak cıkma ımkanınız var ama manuellde ordada gozukuyor arkadas devamlı patı ve aracı bır 1 -2 vıtes olarak vurdura vurdura cıkarmaya calısıyor

Gökhan bey arkadaş bir iki vurdurmuyor,
Debraja sürekli ayapını basıp çekerek turbonun ilk 4 bin devirdeki itiş güçünden yararlanıyor :smiley:

Etiketler

blueclours' Alıntı:
varmı bi kac video daha

Bu videolarda suziki ve Lr kıyaslaması değil ama;
Küçük lastik ve Büyük lastik kıyaslamasını net bir şekilde görebilirsiniz...

http://www.dailymotion.com/video/xgv00r_boloff-sosyete-cayyry-off-road-gezisi-6_auto

ict3055' Alıntı:
Gökhan bey arkadaş bir iki vurdurmuyor,
Debraja sürekli ayapını basıp çekerek turbonun ilk 4 bin devirdeki itiş güçünden yararlanıyor :smiley:
olabılır turbonun nasıl serılık verdıgı hakkında bılgım yok ama o debyajla yaptıgı tork artısıneden olma ıhtımalı var dyelım cunku bızım ıstanbuldakı gezılerdedemesela kumda ve ssert rampada en ufak bır plotaj hatasında manuel patıye dusubıyor otomatıkde ole derdınız olmuyor

http://www.dailymotion.com/video/xgvbox_boloff-sosyete-cayyry-off-road-gezisi-9_auto

gokhan5234' Alıntı:
olabılır turbonun nasıl serılık verdıgı hakkında bılgım yok ama o debyajla yaptıgı tork artısıneden olma ıhtımalı var dyelım cunku bızım ıstanbuldakı gezılerdedemesela kumda ve ssert rampada en ufak bır plotaj hatasında manuel patıye dusubıyor otomatıkde ole derdınız olmuyor

Bakın bu sözünüze katılıyorum. Otomatik vitesin arazide tek şanslı olduğu nokta dik çıkışlar bence...
Geri kalan teker kesme, gaz ayarlayabilme, tork ve güç kontrolü, daha iyi ivmelenme ve en önemlisi bakım maliyetlerinde;
off road için manuel vites daha iyi...

ict3055' Alıntı:
Bakın bu sözünüze katılıyorum. Otomatik vitesin arazide tek şanslı olduğu nokta dik çıkışlar bence...
Geri kalan teker kesme, gaz ayarlayabilme, tork ve güç kontrolü, daha iyi ivmelenme ve en önemlisi bakım maliyetlerinde;
off road için manuel vites daha iyi...
bakım malıyetı derken suzılerde bu okadar masraflı olmuyor sanzuamyagını dgru ve zamnında degıssenız sorun cıkarmaz hadı cıkardı dıyelım komple otomatık sanzumanı bın tl ye alma ımkanınız var

Konudan baya uzaklaştık arkadaşlar. Benim en büyük sıkıntım Bagajım çok ufak hatta hiç yok ama yıllardır koltukları yatırmak suretiyle tonlarca yuk taşıdım. Bir keresinde aracın üstü açıkken diklemesine buzdolabı yukleyıp sağlamca sabitleyip 50 km. yol yapmıştım. :D :D :D Hatta birçok kişi fotolarını çekmişti. halen bakarım internette yurdum insanı yine güldürüyor köşelerinde ne zaman bu fotoları yayınlayacaklar diye. Gerçekten aklıma geldikce halen gülerim. :D :D :D

MİCOMİCO' Alıntı:
Konudan baya uzaklaştık arkadaşlar. Benim en büyük sıkıntım Bagajım çok ufak hatta hiç yok ama yıllardır koltukları yatırmak suretiyle tonlarca yuk taşıdım. Bir keresinde aracın üstü açıkken diklemesine buzdolabı yukleyıp sağlamca sabitleyip 50 km. yol yapmıştım. :D :D :D Hatta birçok kişi fotolarını çekmişti. halen bakarım internette yurdum insanı yine güldürüyor köşelerinde ne zaman bu fotoları yayınlayacaklar diye. Gerçekten aklıma geldikce halen gülerim. :D :D :D
:D :D :D

MİCOMİCO' Alıntı:
Araç 93 Vitala jlx 3k hard top

gokhan5234' Alıntı:
bakım malıyetı derken suzılerde bu okadar masraflı olmuyor sanzuamyagını dgru ve zamnında degıssenız sorun cıkarmaz hadı cıkardı dıyelım komple otomatık sanzumanı bın tl ye alma ımkanınız var

Evet zaten Suziki'nin sevmediğim yanlarını yazarken bakım maliyetlerinin ucuz olmasınıda eklemiştim...
Ancak V8 ile 1.6 kıyaslanamaz...
Ama; Suziki bence tek araç olarak kullanılacaksa, en iyisi...

Ayrıca direksiyonun üst tarafındaki dörtlü flaşor düğmesinin olduğu plastik aksam o yıllarda uretilen bütün suzukilerde (vitara-maruti-swıft) güneste deforme olup puturlu bir almakta.

MİCOMİCO' Alıntı:

Konunun başlığı
"herkez vitarasının sevmediği yönünü yazabilirmi_?"

Bende sevdiğim ve sevmediğim özelliklerini yazdım.
Hatta diğer emsalleriyle kıyaslamaya çalışıyorum ki;
başlığı açan arkadaşımız en iyi şekilde analiz etsin diye...

Şimdi neresinden uzaklaşmışıs konunun o nu merak ettim ¿?

ict3055' Alıntı:
Konunun başlığı
"herkez vitarasının sevmediği yönünü yazabilirmi_?"

Bende sevdiğim ve sevmediğim özelliklerini yazdım.
Hatta diğer emsalleriyle kıyaslamaya çalışıyorum ki;
başlığı açan arkadaşımız en iyi şekilde analiz etsin diye...

Şimdi neresinden uzaklaşmışıs konunun o nu merak ettim ¿?
yanlış anlaşıldım galiba. Sizlerde benim gibi aracınızı çok seviyor ve olumsuz yönlerinden pek konuşmak istemiyorsunuz.

arazide aracına acımayan 93 ful yapılı vitara kullanıcısı olarak sevmediğim tek yönü elimin hep kirli kalması.(zira elime su dökebilecek kimse çıkmadı yada çıkamadı ;) )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.