Vitara'nın Sevmediğiniz Yönleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueclours Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,634
Ynt: Vitara'nın Sevmediğiniz Yönleri

>>T.C'deki tek TURBO'lu vitara...

>> vitaraya turbo yada süpercharger uygulaması olumlu degil..dir..

>> 4000 devir altı hiç bir vitara yeterli tork 'u malesefki veremiyor en kötü yeri bence ... ::smiley: 3000 devirde kedi olan motor ..5000 devirde aslan oluyor ..

>> yüksek devir arazide patinaja sebeb verip iş yapmıyor ..>>turbo yada süpercharger da 4000 devir sonrası iş yaptıgından asvaltta yolda tutamıyacagınız bir arac olur..arazide agır devir vites ve motor devri olarak genede iş yapmaz

>> motoru cıkarıp..kenara koyup ..1.9 - 2.0 - 2.5..,gibi hacimlere sahip common rail turbo dizel bulup üstüne atmak ruhsata işletmek de var.. + olarak bir de chip tuning olursa vitaradan iyi bir arazi aracı olmaz derim..>>biraz rüya gibi oldu.. ;D istanbulda bu mümkün degil ama anadoluda bu imkan varmış fırsatı olan kacırmasın uygulasın . derim .. :smiley:

Etiketler

Oğuz abi ne gerek var motoru kenara alıp, dizel motor attırmaya, elin Caponu düşünmüş yapmış. 2.0 dizeli var zaten ;)
Bizim Türk durmamış chip tuning yaptırmış bkz: 4L nickli Çağlar :smiley:

Bu arada sanırım 98 sonrası model olması lazım, kapı içi panzidotları güneşle deforme oluyor. Bende bu yönünü sevmiyorum.

oguz1134' Alıntı:
>>T.C'deki tek TURBO'lu vitara...

>> vitaraya turbo yada süpercharger uygulaması olumlu degil..dir..

>> 4000 devir altı hiç bir vitara yeterli tork 'u malesefki veremiyor en kötü yeri bence ... ::smiley: 3000 devirde kedi olan motor ..5000 devirde aslan oluyor ..

>> yüksek devir arazide patinaja sebeb verip iş yapmıyor ..>>turbo yada süpercharger da 4000 devir sonrası iş yaptıgından asvaltta yolda tutamıyacagınız bir arac olur..arazide agır devir vites ve motor devri olarak genede iş yapmaz

>> motoru cıkarıp..kenara koyup ..1.9 - 2.0 - 2.5..,gibi hacimlere sahip common rail turbo dizel bulup üstüne atmak ruhsata işletmek de var.. + olarak bir de chip tuning olursa vitaradan iyi bir arazi aracı olmaz derim..>>biraz rüya gibi oldu.. ;D istanbulda bu mümkün degil ama anadoluda bu imkan varmış fırsatı olan kacırmasın uygulasın . derim .. :smiley:

Yüksek devir ve turbonun ilk fırlatma gücünden yararlanılacak birçok yer var arazide...

Ayrıca dediğiniz 4000 devir sonrası iş yapar yalnış bir bilgi, istenildiğinde 1000 devirde aktif yapabilirsiniz...

Asfalt yolda tehlike, içerden bir düğme ile turboyu tamamen iptal edebilir veya kaç devire kadar çıkacağını ayarlayabilirsiniz...

Tabi bu Turbo işi ilk etapta off road a ters gibi görünsede;
bu direk pilotaja ve kişinin araç kullanma tarzına bağlı bir durum...

Yıkamacılar çok çamurluysa almamak için uğraşıyorlar. Normalse de o zaman çok para istiyorlar. Bazıları 25 liraya çıkabiliyor. Q7 lerle, porsche cayannelerle aynı parayı istiyorlar.

msaribas' Alıntı:
Yıkamacılar çok çamurluysa almamak için uğraşıyorlar. Normalse de o zaman çok para istiyorlar. Bazıları 25 liraya çıkabiliyor. Q7 lerle, porsche cayannelerle aynı parayı istiyorlar.
ben zıbart ta goturdum arabayı ayazagada gezı donusu elemanlar arabayı once bır 10 dakıka yıkadılar baktılar bas edemıyolar abı para ıstemıyoruz sen arabanı al gıt dıyerek yol vermıslerdı ;D ;D ;D ;D

Aracım 1.6 jlx 94 otomatik.Şanzumanın hantallığını sevmiyorum yapısı itibariyle hantal.

son_kral_54' Alıntı:
arazide aracına acımayan 93 ful yapılı vitara kullanıcısı olarak sevmediğim tek yönü elimin hep kirli kalması.(zira elime su dökebilecek kimse çıkmadı yada çıkamadı ;) )
vitarasının sevmediği yönü ile ilgili değilde vitaracılar çok mütevazi arkadaşlardır ;D
selamlar hamdi kardeş ;)
sana bi çırak lazım ;D

Daha yeni başladık ama Vitaranın en sevmediğimiz yanı ufak göz sayısı çok az...Küçük şeyleri koyacak yer yok :-\

suzukin varsa zaten rahatsızsın ;D ;D ;D
bu araclar insanda suzuki hastalığı yapıyor ;D ;D ;D
tavsiyem sakın alıpda bulaştırmayın ;D ;D ;D

KAAAN' Alıntı:
suzukin varsa zaten rahatsızsın ;D ;D ;D
bu araclar insanda suzuki hastalığı yapıyor ;D ;D ;D
tavsiyem sakın alıpda bulaştırmayın ;D ;D ;D
görüyorum bazı arkadaşları....
sadece bulaşık değiller... karışık kuruşuklar ;D

Henüz Vitara sahibi olamadım, aracım satılana kadar da olamayacağım sanırım.. :smiley: En sevmediğim yönü bağımlılık yapmasıdır, sahibinden.com ile gezenbilir arasında bütün günü geçirmektir.. :smiley: selamlar..

rocco' Alıntı:
Henüz Vitara sahibi olamadım, aracım satılana kadar da olamayacağım sanırım.. :smiley: En sevmediğim yönü bağımlılık yapmasıdır, sahibinden.com ile gezenbilir arasında bütün günü geçirmektir.. :smiley: selamlar..
Aynı sorunu paylaşıyorum:smiley:
Ama taktım kafaya olacak inş.

cocey' Alıntı:
Aracım 1.6 jlx 94 otomatik.Şanzumanın hantallığını sevmiyorum yapısı itibariyle hantal.
birgün biryerde görüşürsek birde benim jlx'i kullanmanı isterim ;)
muratbilici' Alıntı:
vitarasının sevmediği yönü ile ilgili değilde vitaracılar çok mütevazi arkadaşlardır ;D
selamlar hamdi kardeş ;)
sana bi çırak lazım ;D
bence gezenbilir üyesi olan herkez çıraklıktan çıkmış sayılır.
sadece pratik eksiği olabilir.
öyleki vitaramı alıp ön defransiyeli açıp önler 35/6 diyen ustaya o neki dediğimi hatırlıyorum :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.