Vitara'ya Off Road Modifiyesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oktay_1975 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,950
Ynt: Vitara'ya Off Road Modifiyesi Hakkında

hayırlısı olsun sizin için inşallah.bende bi vitara arıyorum almak için,açtığınız konu benim içinde çok faydalı oldu :smiley: gerçi bnm bütçem biraz daha düşük 15.000 civarında ama olsun bu bi tutku...

Etiketler

Tempus' Alıntı:
Oktay bey, şu forumlarda benim en anlaşamadığım üye tipisiniz, Bu araçlar ve modifiyeleri ile ilgili bişeyler pek bilmediğinizi söyleyerek sorular soruyorsunuz, insanlar size oturup zaman harcayıp cevaplar ve bilgiler veriyor. ama siz tüm cevaplar bir kulağınızdan girip diğerinden çıkarak zaten herşeyi biliyormuş gibi kendi yolunuzda gitmeye devam ediyorsunuz.

O zaman biliyorsanız biz sizi izleyelim belki bişeyler öğreniriz, yada bilmiyorsanız ve soru soruyorsanız aldığınız cevapları daha ciddiye alın.

burdaki insanların baya bir çoğu o yolları geçti, hataları yaptı, doğruları yaptı. Tekrar aynı hataları yapıp doğruları bulmanın alemi yok, sadece acele etmeden aradığınız aracın tecrübeli insanları ile ciddiye alarak muhabbetler ederek en az zararla ve en mutlu şekilde işinizi bitirirsiniz isterseniz.

böyle hissetiğiniz için üzüldüm , hissettirdiğim için de öyle ...
arkadaşlar link koyarsan yorum yapan olur dedi elimden geldiğin ce almak isteyeceyim araç link'i koydum ...

sizz 30 - 35 araç yapmaktansa 25 000 tl ye hazır almak daha mantklı dediniz baktım almak istediğimgibi yapılı araç yok
dediğim link teki araç alınıp yapılabilir yarın bakıcam dedim ve bekliyorum ...

bunda kızılacak bişey olmamalı ... görüşlerini bekliyorum
hernekadar seni kızdırdıysam da

saygılar

Aslında forumda paylaşmama kararı almıştım ama aradığım aracı buldum.
Aranılan niteliklere yaklaşık bir aracım var buyurun linki...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-2002-dizel-41867406/detay

camouflage' Alıntı:
Aslında forumda paylaşmama kararı almıştım ama aradığım aracı buldum.
Aranılan niteliklere yaklaşık bir aracım var buyurun linki...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-2002-dizel-41867406/detay

İlhami bey aracınız hakikatten güzel .Almak isterim

2.0 HDI senelik vergisi nedir bilmiyorum bakmadım ,
araç ailede ikinci araç olucak aşırı maliyet yuklemesini istemem , ayrıca bu işe uygun olurmu olmaz mı bilmeden otomatik tercih ediyorum
hani otomatik vitara dağda bayırda gidermi bilmem , gitmez derseniz fikrimi değiştirmem gerek

yoksa dizel araç olmasını tercih ederim

umarım yanlış anlaşılmam :(:(

Oktay bey bu forumda kimse kimseye kızmaz ama bir süre sonra elini çeker bizlerde sizin geçtiğiniz yoldan geçtik araç alım süreci gerçekten sabır ister ve Kürşad çok deneyimli ve dost bir insandır. size söylediği acele etmeyin yapılı seceresi bilinen bir araç alarak hem yanılma payını azaltın hemde bakınız kriterlerinize uymadığı için elediğiniz bir araç Becce diye bilinen suzuki konusunda bilinen bir isimden referanslıydı bu iyi bir örnek tabiiki araç alın gönlünüze yatanı alın ama başlığınızda yazan dışına çıkarsanız insanların sizin ne istediğinizi anlaması zorlaşır. Tabiiki konu çıktığı noktada kalmayacak gelişecek ama Kürşad diğer arkadaşlarımızla genel kanaatimiz yapılı araç arazidedir bakımsız yürümez. bu çok büyük bir artıdır.sizde fiyat bareminiz dahilinde yada azcık zorlanarak yada belki altında yapılı bir araç rahatlıkla edinebilirsiniz araziye çıkınca rahat edersiniz. Kürşad a şuan yeni araç verin hemen enaz 3-4 parçasını değiştirir modifiyeye geçmeden bu kendi deneyiminin kendisine fısıldadıklarındandır.

Tavsiye şudurki yapılı bir aracı yapılı bir aracı aramak için başta bir konu ustasıyla yola çıkmak affınıza sığınarak ben bu konuda yetkin gördüğüm bir ustamızı bu akşam sizin için demin rahatsız ettim konuya yardım için kendisi Bostancı sanayisinde Cemafer usta eminimki konuyu okuduktan sonra oda size yarım edecektir ama bilinmez malum kandil akşamı darda kalırsanız özelden mesaj atın telefonunu vereyim kendisi suzuki servisi ve güvenilir bir kardeşimizdir işini oldukça ciddiye alan birisidir.

Erkut bey sizin söylediklerinize bende katılıyorum , kürşat beyin söylediklerinede ...
ben dahil hiç kimse pahalı bir araç almak istemez , biraz acele davrandığım doğru ama aslında yarın bakıcam dedim
sizin bu mesajınızdan sonra tamam bazı hataları insan bir heves ile göremez .
yalnız ben forumda yeniyim , 50 kere düşünerek bu konuyu açtım , arkadaşlar yorum yaptı bende elimden geldiğince kimse yanlış anlamasın beni diye çekinerek yazdım yazdıklarımı . Kürşat beyin mesajından sonra bu işlerden vaz geçmeyi düşündüm :( . oldu ki araç buldum yapılı veya yapılacak , belki biyerlerde yüz yüze bakıcaz nasıl olcak bu ...
zaten 1-0 malup başladık . neyse içimden geldiği gibi yazdım ...
sizin mesajınız daha yapıcı , ayrıca teşekürler düşünceleriniz için . bahsettiğiniz ustaya da sevgiler saygılar ...

yarın Tekirdağa gitmiyorum

kimseye kırgın değilim SAYGILAR...

Oktay bey, herşeye baştan ve doğru adımlarla başlayalım.

1. si bir suzuki vitara alıp ne amaçla kullanıcaksınız?

2. si bu amaca en uygun vitara hangisi?

3. sü bu vitara için sizin amacınıza en uygun modifiyeler hangileri?

4. sü böyle bir araç hazırda daha uygun fiyata varmı yoksa yenibaştanmı yapmak istiyoruz?

5. si araç alınıcaksa alternatifler neler ve hangisi daha mantıklı?

bu sorulara oturup uzun uzun düşünüp konuşup cevağlar vermedikçe yarın ben araba bakıyorum derseniz, o zaman sadece hayırlı olsun, ilk firsatta gezilerimize bekleriz demekdne başka bişey kalmıyor bize.

Demek istediğim bunlar

Tempus' Alıntı:
Oktay bey, herşeye baştan ve doğru adımlarla başlayalım.

1. si bir suzuki vitara alıp ne amaçla kullanıcaksınız?

2. si bu amaca en uygun vitara hangisi?

3. sü bu vitara için sizin amacınıza en uygun modifiyeler hangileri?

4. sü böyle bir araç hazırda daha uygun fiyata varmı yoksa yenibaştanmı yapmak istiyoruz?

5. si araç alınıcaksa alternatifler neler ve hangisi daha mantıklı?

bu sorulara oturup uzun uzun düşünüp konuşup cevağlar vermedikçe yarın ben araba bakıyorum derseniz, o zaman sadece hayırlı olsun, ilk firsatta gezilerimize bekleriz demekdne başka bişey kalmıyor bize.

Demek istediğim bunlar
1. offroad yarışına girmem , ama şu sanırım geçen yıl bulgaristan sınırına olan geziye gidebilmem gerek ayriyetten imkanı varsa asfaltta da kullanabilmeliyim.

2. benim istediğim 1.6 jlx 5 kapı ve otomatik

3. gerekli modifiyeler olmalı , yine bahsi geçen gezide olması gereken modifiyeler

4. hazırda varsa tabiki tercih ederim , yapıcaksam ilk önce alttan başlarım (lastik yay tampon vinç... vs) üstte bagajı farları 2ay sonra koyarım

5. alternatif bilmiyorum hiç düşünmedim toplamda 30 000 tl dedim kendi kendime çok aşmayacak bişry olabilir
ayriyetten de 2 ci araç olucak vergi olarak çok zorlamamalı , tercih edebileceklerim dizel - LPG

şimdilik bunlar geliyor aklıma işi bilen sizsiniz ...

saygılar

Bulgaristan sınırına yapılan gezi dediğiniz Team 34 ün yaptığı iğneada gezisimi? Eğer o geziyse oraya eksiksiz modifiyeli araçlar ancak gidebiliyor, yani yükseltme, MT lastik, Demir tamponlar, vinç , arka difransiyel kilidi , şnorkel ve buna ek detaylar. İğneada marmara bölgesinin en zor off road yerlerinden birisidir, oraya gideblen araç heryere gider :smiley:

neden vitara 5 kapı? neden 3 kapı değil yada jimnny değil?

2002 model bir vitara ile 96 model nerdeyse tamamen aynıdır, hatta 98 öncesi japon üretimi olduğu için daha sağlamdır 98 sonrası ispanyol üretimidir ve bazı yönlerden daha kolay arıza yaptığı söylenir. Off road yapanlar genelde japon olanları tercih eder.

2002 aynı kilometrede bir vitaraya 23 000 vermek yerine 97-98 bir tane aynı kilometrelerde ve temizlikde bulup 18 000 lere alırsanız modifiye için 5000 lira ekstra paranız olmuş olur.

team 34 bulg..... köprü .... gibi bişey di gezi ismi

sizin gezilerde oln lacivert vitara yı beğendim o nedenle 5 kapı dedim ve ailecek gezilerde daha kolaylık sanırım 5 kapı

2001 - 1997 tamamen türk aklından dolayı (kendi adıma) model yüksek olunca daha iyi dir.....

birde bşey olucaksa tam olsun isterim yoksa ayak bağı olmamak gerek , amacına uygun yere gidemedikten sonra hiç olmasın daha iyi
modifiye konusunda , yazdıklarınız olmalı ....

mesela o bahsettiğiniz lacivert vitarayı yapmaya kalksanız 32 000 leri bulur ama 23-25 000 lere zor satıldı.

son olarak size genel tavsiyem bu işlerde acele etmeyin, araştırın olabildiğince çok araç bakın, mümkünse birkaç aracı kullanın. 2.0 v6 olan versiyonuda düşünün 1.6 nın gücü bir süre sonra özellikle otomatikde yetmeyebilir.

saygılar

Eski bir V6 kullanıcısı olarak size tavsiye edeceğim kesinlikle 1,6 dır modifiye açısından bire bir aynı gözüksede tamamen farklı bir altyapıya sahip 2 araçtır V6 ve 1.6 herşeyden önce ayna mahruti değişmeye çalışsanız 5,72 yada 5,82 olarak komple karpuzu değişmeniz gerekiyor ayrıca 16 " jant için vitaraya uygun mt lastik bulmanız daha zor işletim giderleri daha fazla parçası 1,6 ya göre daha pahalı vs vs...
Ama o 6 silindirin gürültüsü ve 3000 devirlerden sonra kaputun altındaki 2 litre 136 hp motorun verdiği güç zevki inanılmaz keyifli.....

cenkcc' Alıntı:
Eski bir V6 kullanıcısı olarak size tavsiye edeceğim kesinlikle 1,6 dır modifiye açısından bire bir aynı gözüksede tamamen farklı bir altyapıya sahip 2 araçtır V6 ve 1.6 herşeyden önce ayna mahruti değişmeye çalışsanız 5,72 yada 5,82 olarak komple karpuzu değişmeniz gerekiyor ayrıca 16 " jant için vitaraya uygun mt lastik bulmanız daha zor işletim giderleri daha fazla parçası 1,6 ya göre daha pahalı vs vs...
Ama o 6 silindirin gürültüsü ve 3000 devirlerden sonra kaputun altındaki 2 litre 136 hp motorun verdiği güç zevki inanılmaz keyifli.....

sıfırdan modifiye edilen bir araçda aynı olur masrafları sonuçda yeni kit ikisi içinde aynı para. Lastik konusu hiçbir şekilde problem değil aksine 30 inch civarında 16 ya daha çok seçenek var. Ayna maruti deişimi 1.6 larda bile keyfe keder yapılıyor lastik çapını çok yükseltmezsen v6 da sanmıyorum ihtiyaç duyacağını 30 inç civarı lastiklerde.

v6 nın tek dezavantajı daha fazla yakıt tüketimi bunun dışında hiçbir farkı yok. Ve güç olarak ciddi farklılar.

Ama ben bir vitara yapıcak olsam off road için 1.6 3 kapı alırdım. , onunda 2.0 i alsa 2.0 alırdım ama yok :smiley:

2 arkadaşım v6 yı 1 hafta öncesi modifiye etti mt lastik yok ıkısıde cooper st taktı federal yok stt yok şu an V6 için 30 9.5 15 lasik için 1,6 ya taktığınızda 5 vitesi unutun 2. vites ile çıktığınız rampaları 1, vitesle çıkarsınız V6 da 225 70 16 Bfg lastik taktım 2,0 motor bayıldı ayna mahruti değişimi istedi 1,6 da ise 30 9,5 15 kullanan arkadaşım 5.72 ayna mahruti ile V6 yı kalkışlarda ve kısa masafede eksozdumanı içinde bırakıyordu ayrıca 2.0 v6 1.6 ya göre daha ağır bir araç arazide dezavantaj diyeceksinizki v6 2.0 motor o farkı kapatır işte durum öyle değil V6 3000 devirden sonra gücünü ortaya çıkarıyor ama arazide 3000 devir altı lazım bize..kit ynı para kabul fakat sadece 1 -2 örnek vereyim V6 ön disk takım serviste 900 tl ve yok triger zinciri orijinal olanı serviste değişim 3000 tl özel serviste 2000 tl vs vs...
İkisinide kullanmış birisi olarak V6 nın işletimi ve modifiyesi 1,6 ya göre hem zor hem pahalı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.