vitesle ilgili sorun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cavdare Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,831

cavdare

Kamp II
Yer
ispir
slm...benim ararç2010 4x4 manuel...bugünlerde bir şey dikkatimi çekti...aracı biraz seri kullandığımda viteste bir sıkıntı var...1.2.3.4. ve 5 vitese seri bir şekilde geçiyorum..ancak araç 4ve özellikle 5. viteste biraz takılıyor...sanki otomotik vites gibi...yaklaşık 90 la giderken 4 ten 5 e atıyorum. araç önce sank ivites değişmemiş gibi yüksek devirde kalıyor biraz sonra hız artıyor devir düşüyor....sanırım şanzumanda bir sorun var..servise gitmeden önce sizinde bir görüşünüzü almak istedim...
birde dizel aracı ilk kez kullanıyorum ve sanırım hala benzinli gibi kullanıyorum...aracı bu şekilde zorlamak yanlışmıdır....

Etiketler
Ynt: vitesle ilgili sorun

baskı balata bitiyor ve kaçırmaya başlamış olabilir ve ya balataya pislik gelmiştir bir müddet sonra düzelebilir...

4000 devirde gaz kesiyor bizim araclar ... seri arac kullanmanın motora hic bir zararı olmaz fazla yakıt yakmanın disinda .....
vites geciclerinde cirtlama yani dişli sesi varsa muhtemelen baskı veya balata bitmek uzeredir veya yaglanmış olabilir

eğer balatada sıkıntı varsa servise gitmeyi geciktirmek sorunu artırırmı....sorun olmayacaksa biraz daha binip ne olacağını göreyim...

Sorun debraj balatası gıbı gozukuyor.
Test edılmesı:
El frenı cekılır. Sag ayagı yarım fren yarım gaz olarak kullanın. Yanı frene basarken gaz verebılmenız lazım. Debrajdan ayagınızı cekerken araca gaz verın tabı frenede basacaksınız. 3 pedalda aynı anda kullanılacak. Debrajdan ayagınızı tam olarak cektıgınızde arac stop etmıyor motor devrı artıyorsa debraj balatasını degıstırmenız lazım. Aracın teknık ozellıgını bılmıyorum ama debraj rulmanı varsa onuda degıstırın volant yuzeyınıde sıldırısenız ıyı olur. Bu arada arac kac km de ?

araç 42000 de...ayağımı debriyaja koyduğumda pedalda bir vurma hissediyorum..titreşim gibi...
gaz fren debriyaj üçlemesinide deneyince haber veririm...teşekkürler..

cavdare' Alıntı:
araç 42000 de...ayağımı debriyaja koyduğumda pedalda bir vurma hissediyorum..titreşim gibi...
gaz fren debriyaj üçlemesinide deneyince haber veririm...teşekkürler..

Buyuk bır ıhtımalle debraj rulmanından kaynaklanıyor.

üçlemeyi denedim araç stop ediyor...şu an erzincandayım ve burdaki servisle ilgili çok iyi şeyler duymadım...bu nedenle servisten uzak durmaya çalışıyorum....bir iki ay sorun çıkarmazsa erzurumdaki servise uyğrayayım diyiyorum....

cavdare' Alıntı:
üçlemeyi denedim araç stop ediyor...şu an erzincandayım ve burdaki servisle ilgili çok iyi şeyler duymadım...bu nedenle servisten uzak durmaya çalışıyorum....bir iki ay sorun çıkarmazsa erzurumdaki servise uyğrayayım diyiyorum....

3 pedal da stop edıyorsa debraj degıl dıyecem ama sorun debraj gıbı gozukuyor.veya farkında olmadan sol ayagınız debraja basıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR