Volkswagen T5 'le Avrupa Gezimiz- 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,985
:smiley:

026-IMG_2617.JPG

027-IMG_2631.JPG

028-IMG_2632.JPG

Etiketler

Almanya,Almancı,gurbetçi vs vs... yıllarca bu kelimeleri duyarız yaşananlar hakkında pek fikrimiz olmaz. Babamla annem benide 1 yaşımdayken alarak 1970 yılında bir kaç yıl çalışıp para biriktirmek umuduyla geliyor Almanya'ya.Beverungen kentinde bir mobilya fabrikasında iş buluyorlar.şehir merkezinde kiralar fazla olduğu için bu köye yerleşiyorlar (würgassen).benden sonra 2 kızkardeşim daha oluyor(ikiz).Ancak 1975 yılında kardeşlerim henüz 6 aylıkken annem kanserden burada öldü. ve babam bizi alarak Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı.Buralara 2 yıl önce ilk kez geldiğimde 6 yaşımdayken kaybettiğim annemin kokusunu duydum sanki burnumda...o ziyaretimde yaşadığım duyguları anlatabilmem mümkün değil. O yıllara ait bir kaç fotoğrafla bu bölümü geçelim.

almanya.JPG

DSCN3774.JPG

IMG_6183.JPG

nostalji (30).jpg

nostalji (98).JPG

Ziyaretler sonrası rotamızı güneye çeviriyoruz ilk durağımız Kassel şehri...Pek sevimli olmayan tipik Alman sanayi şehri bir kaç tur atıp hemen şehir merkezinden uzaklaşıyoruz. bu arada rotamızı belirten haritayıda yükleyeyim.

Ekran Alıntısı.JPG

029-IMG_5388.JPG

030-IMG_5391.JPG

032-IMG_2637.JPG

036-IMG_2641.JPG

Sağolasın Cavit hocam , küçük yaşta annemi kaybetmiş olmanın acısını yıllarca yaşadım,beni bırakın bir tarafa kardeşlerim annemi hiç bilemedi.babamın yaşadıkları ...film gibi hayatlar...

Dümeni güneye kırmışız ve o an verilen kararla hedef Frankfurt...Geçilen güzel manzaralı yeşil yolardan...Arasıra benzinliklerde soluklanarak...arabamızada her tarafta maçlar dolayısıyla satılan bir Alman bayrağı takarak:smiley:))

046-IMG_2658.JPG

047-IMG_5451.JPG

048-IMG_2660.JPG

049-IMG_5462.JPG

050-IMG_2667.JPG

Malumunuz Frankfurt Almanya'nın büyük şehirlerinden ortasından büyük bir nehir geçiyor. Günlerdir dolaşmaktan sıkılan eşim ve kızım alışveriş merkezine gitmek istiyor,bense alışveriş merkezi görmek dahi istemiyorum(hep öyle olmaz mı kadınlar ve erkeklerin farkı).Arabayı uygun bir yere parkedip ayrılıyoruz.Telsizlerimiz var hepimizin elinde. ara ara kontroller yapıp menzil dışına taşmamaya çalışıyoruz.Onlar bir alışveriş dükkan mükkan gezerken ben nehre doğru fotoğraf çeke çeke yürüyorum.ortalık baya kalabalık müzik sesleri geliyor konsermi var nedir? Alman bayrakları asılı her yerde...Nehrin üstündeki köprüden geçince orada kurulu olan eskici pazarı dikkatimi çekiyor(bit pazarı) bizimkilerde sever böyle ıvır zıvır şeyleri anons ediyorum hemen geliyorlar ve dalıyoruz bit pazarına.Buyrun bunlarda objektifime takılanlar...

053-IMG_2682.JPG

054-IMG_2684.JPG

056-IMG_2690.JPG

057-IMG_2695.JPG

058-IMG_2696.JPG

Nehrin üzerindeki köprüden geçerken köprüye asılmış kilitler dikkat çekiyor.Aşıklar aşkları sonsuza kadar yaşasın hiç ayrılmasınlar diye asmışlar.İçimden bu kilitleri asanların kesin % 80 i ayrılmıştır diye geçiriyorum...aşk dediğin nedir ki? ömrü ne kadardır? kaç aydır ? yıl varmıdır? Köprü üstü felsefemizi de yaptıktan sonra şehir içlerine doğru dalıyoruz...

082-IMG_2800.JPG

083-IMG_2802.JPG

084-IMG_2803.JPG

085-IMG_2806.JPG

086-IMG_2809.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR