yakıt tüketimi- ve ses.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cavdare Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,375

cavdare

Kamp II
Yer
ispir
slm...aracım 2010 4*4 action sport...
aynı araçtan arkadaşta da var ve onuda kullandım...
arkadaşın aracı ile çeyrek depo ile 300 km yol yaptım...benimki ile ise aynı yakıtla ancak 250 km yol gidebildim(uzun yol)
acaba bu fark neyden kaynaklanabilir...sizin araçlarınızın yaklaşık yakıt tüketimi ne kadar...

diğer bir sorunda yine arkadışınki ile kıyasladığımda benim araç biraz daha sesli çalışıyor...bazen hafif bir şakırtılı çalışma duyuyorum..servisteki usta gergi sübaplaırndan dedi..30000 bakımını gelince değişiriz dedi..sizin görüşleriniz nedir...benzer sorunlar yaşayan varmı...diğer bir seste bazen gaza basınca fan sesine benzer bir ses geliyor...o nedir...
yoksa benmi fazla hassas davranıyorum bilemiyorum....

Etiketler
Ynt: yakıt tüketimi- ve ses.

o fan sei dediğiniz sese benzer bir ses bazen benim aracımdada oluyor... sanırım turbo soğukken çıkan bir ses... en azından ben öyle umuyorum...

Kullanılan motor yağının kalitesi bu anlattıklarınızda önemli etken...!
Motorun gürültülü çalışması falan hep yağdan kaynaklanıyor, mesela aracı ilk aldığımda (sıfır olarak) vites geçişlerinde bayaa öttürüyordum şanzumanı sanki benim hızıma yetişemiyordu ve hızlı vites değiştirmeme rağmen kullandığım diğer araçlarda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım, mercedes motor-şanzuman demelerine rağmen niye böyle bir sorun oluyor diye merak ediyordum ta ki şanjuman yağını güvendiğim bir yerde değiştirene kadar ondan sonra çok hızlı da vites değiştirsem rahat bir şekilde değişmeye başladı...

aracın yağını daha 1000 km önce serviste değiştim.herhalde uygun yağ kullanıyordurlar...araç garantili olduğu içinbaşka yere götürmüyorum... bakıma gittiğimizde şu yağdan koy diye seçim yapabilirmiyiz..ve en uygun yağ nedir....acaba şanzuman yağımıdamı değişmek lazım...yada değimek gerekip gerekmediğini nasıl anlıyoruz....

Merhabalar dilim dondugunce;
Yakit: ceyrek depoyla yada yarim depoyla bir karsilastirma yapmak stabil sonuc vermez ben isik yaninca 50tl yakit aldigimda ceyrek depoya ulasiyor tekrar isik yanana kadar 150km civari sehir ici yol yapiyor! Uzun yolda yuksek hizda kullandim ayni sekilde 120km yapti kullankma gore degisir! Aracin yakiti ayaginiza bagli! Kac lira yaktigini hesap etmek istiyorsaniz depoyu fulleyin ve km sifirlayin istediginiz kadar km yapin ve tekrar depoyu fulleyin yakita odediginiz parayi yapmis oldugunuz km.ye bolun net olarak ne yakiyor gorun! Bence sehir ici 30-35kr normal uzun yolda 25-30kr normal. Gaza basinca 40-45 yakiyor! Hesabinizi buna gore yapin bence yakitla ilgili probleminiz yok!
Motor sesi: benim arac traktor gibi calisiyor masallah yetkili serviste yag degisti dahada artti normalde castrolun kaliteli yagini koyacaktim servise gitmek zorunda kaldim bildigim kadariyla da servis duuyulmamis marka ucuz yag koyuyor! Secme sansi yok!
Fan sesi: bu turbonun fan sesidir ki ben bu seai duydukca mutlu olurum turbom saglikli calisiyor diye!
Ssangyongcu ahmet usta var sanzuman ve difransiyel yaglari 40-50bin kmde degismek faydali olur diyor ben 80binde suan degistiremedim 90binde topunu degistirecegim! Kimiside manuel sanzumanda sikintin yoksa degisme diyor ama on ne kadar dogru olur bilmem!
Umarim yardimci olmusumdur

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum...daha önce lpg li megan vardı..dizel araç tecrübem olmadığı için duyduğum sesler normalmi yoksa bir sorundanmı kaynaklanıyor bilemiyorum...hem kullandıkça hemde sizden aldığımız bilgiler doğrultusunda bilgi ve tecrübelerimizi genişletiyoruz...bu arada bir şey daha sorayım...benim aracın rölantisi biraz yüksek yaklaşık 900-1000 devir civarları..araç hiç gaza basmadan kalkyo...servisteki ustaya sordum normal, bunlarda otomatik rolanti ayarı var dedi (gerçi samimi bir insana benziyor ama uğraşmamak içinde demiş olabilir.) ...bu konuda sizinde bilgilerinizden faydalanmak isterim..birde bu araçların en uygun kulanım devri nedir..ben meganı 2500-3000 arası kullanıyordum ama bunun sesi 2500 den sonra çok fazla gibi geliyor..kaç devir aralığında kullanmak gerekir..

cavdare' Alıntı:
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum...daha önce lpg li megan vardı..dizel araç tecrübem olmadığı için duyduğum sesler normalmi yoksa bir sorundanmı kaynaklanıyor bilemiyorum...hem kullandıkça hemde sizden aldığımız bilgiler doğrultusunda bilgi ve tecrübelerimizi genişletiyoruz...bu arada bir şey daha sorayım...benim aracın rölantisi biraz yüksek yaklaşık 900-1000 devir civarları..araç hiç gaza basmadan kalkyo...servisteki ustaya sordum normal, bunlarda otomatik rolanti ayarı var dedi (gerçi samimi bir insana benziyor ama uğraşmamak içinde demiş olabilir.) ...bu konuda sizinde bilgilerinizden faydalanmak isterim..birde bu araçların en uygun kulanım devri nedir..ben meganı 2500-3000 arası kullanıyordum ama bunun sesi 2500 den sonra çok fazla gibi geliyor..kaç devir aralığında kullanmak gerekir..
Rolantisi 9000devirde normaldir! 1. Vitese takip ayaginizi hafif debriyajdan cekince rolanti gaza basmamaniza ragmen 1200civarina cikiyor buna da kalkis destegi deniyor ve bu ozelligi sayesinde benim hanim manuel kullanamazken bu arqci cok rahat kullaniyor! Sanirim 1800devirden sonra turbo devreye giriyor bana gore 2000-3000 arasi devirlerde kullanmak uygundur gule gule kullanin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR