Yapay Zeka (chat Gpt)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,743
.
YZ yı mükemmel olarak sıfatlandırmış olsaydım, önümüzdeki yılları merakla beklediğimden dem vurmazdım. 😉
Zaten kendi verdiği cevap da aynisini söylemiyor mu ?

YZ nin farklı aşamalara ulaşmış çeşitleri var. Benim yukarıdaki örneği vererek söylemek istediğim; parasız en basit versiyonuna onun diline göre formüle edilmemiş sorular sorulduğunda, alakasız cevaplar alınmasıyla ilgiliydi.

Kısaca ne gereksiz övgü ne de anlamsız yergi söz konusu. Sadece çoğumuz gibi sayısal evrenin gelişimlerini merak ve takip ediyorum. 🙂

Umarım sırf forum canlansın diye yazdıklarımı ters tarafından anlamak istemiyorsunuzdur ? 😊

Son düzenleme:

.
Katılımcılarının ilgisini kaybetmeye başlayan bir forum nasıl canlandırılabilir ?

Cevap:
Forumun ilgisini kaybeden katılımcılarını canlandırmak için aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

1. **Etkin İçerik Üretimi:** İçerik çeşitliliğini artırın. Metin tabanlı yazıların yanı sıra görseller, videolar, infografikler, anketler gibi farklı içerik türleri üretmek katılımcıları çekebilir.

2. **Tartışma Başlıkları:** İlgi çekici ve güncel tartışma başlıkları oluşturun. Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler, trendler ve sorunlar hakkında düşüncelerini paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

3. **Eğitim İmkanları:** İnternet teknolojisi ile ilgili yeni başlayanlara yönelik eğitim içerikleri oluşturabilirsiniz. Bu, hem foruma yeni katılımcılar çekebilir hem de mevcut katılımcıların becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

4. **Sorun Çözme ve Yardımlaşma:** Üyelerin sorularını yanıtlamak, sorunlarını çözmek ve deneyimlerini paylaşmak için bir ortam oluşturun. Bu, forumunuzu bir bilgi paylaşım platformuna dönüştürebilir.

5. **Ödüllendirme Sistemi:** Aktif katılımcıları ödüllendiren bir puan veya rozet sistemi oluşturabilirsiniz. Bu, katılımcıların daha fazla ilgi göstermesine ve içerik üretmesine teşvik edebilir.

6. **Etkin Moderasyon:** Forumu düzenli olarak kontrol edin, gereksiz içerikleri kaldırın ve olumsuz bir ortamın oluşmasını önleyin. Temiz, saygılı ve yardımcı bir atmosfer katılımcıları daha fazla çekebilir.

7. **Canlı Etkinlikler:** Periyodik olarak canlı sohbetler, soru-cevap oturumları veya çevrimiçi etkinlikler düzenleyerek katılımcıların etkileşimini artırabilirsiniz.

8. **Anketler ve Geri Bildirim:** Üyelerden forum hakkında geri bildirim alarak eksiklikleri ve iyileştirme alanlarını belirleyin. Ayrıca, ilgi duyabilecekleri konularda anketler yaparak onların görüşlerini alabilirsiniz.

9. **Sosyal Medya Entegrasyonu:** Forum içeriğini sosyal medya platformlarında paylaşarak daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.

10. **Misafir Katkılarına Açıklık:** Forumu ziyaret eden misafirlerin de içerik paylaşmasına izin vererek, daha geniş bir içerik yelpazesi oluşturabilirsiniz.

Bu adımlar, forumunuzun canlanmasına yardımcı olabilir. Ancak unutmayın ki bu, sabır ve sürekli çaba gerektiren bir süreç olabilir.

YZ

Yapay zekanın cevaplarının isabetliliğinin, algoritmalarının gelişkenliği ve soruların biçimiyle alakalı olduğunu baştan kabul etmeliyiz. Hayal kırıklılığımız ise bir insandan beklemediğimiz mükemmelliği, tuhaf ama yine bir insan ürününden beklememizle ilgili olmalı ? 😉
Gelişiminin de o kadar hızlı olmadığını unutmayalım. Bütün ciddi öngörülerden ancak 10 sene sonra Kasparof’u yenebilme olgunluğuna erişti.

Yanlışlarını bir kenara bırakarak söylüyorum, hızı ve bu hızdaki sistematik dizin kabiliyeti ile artık bizi geçtiğini söylemek yanlış olmamalı ?

Korkulacak olan da YZ değil, tarihte sıklıkla gördüğümüz üzere yine bizler olmalıyız ? 😉

Son düzenleme:

.
Katılımcılarının ilgisini kaybetmeye başlayan bir forum nasıl canlandırılabilir ?

Cevap:
Forumun ilgisini kaybeden katılımcılarını canlandırmak için aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

1. **Etkin İçerik Üretimi:** İçerik çeşitliliğini artırın. Metin tabanlı yazıların yanı sıra görseller, videolar, infografikler, anketler gibi farklı içerik türleri üretmek katılımcıları çekebilir.

2. **Tartışma Başlıkları:** İlgi çekici ve güncel tartışma başlıkları oluşturun. Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler, trendler ve sorunlar hakkında düşüncelerini paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

3. **Eğitim İmkanları:** İnternet teknolojisi ile ilgili yeni başlayanlara yönelik eğitim içerikleri oluşturabilirsiniz. Bu, hem foruma yeni katılımcılar çekebilir hem de mevcut katılımcıların becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

4. **Sorun Çözme ve Yardımlaşma:** Üyelerin sorularını yanıtlamak, sorunlarını çözmek ve deneyimlerini paylaşmak için bir ortam oluşturun. Bu, forumunuzu bir bilgi paylaşım platformuna dönüştürebilir.

5. **Ödüllendirme Sistemi:** Aktif katılımcıları ödüllendiren bir puan veya rozet sistemi oluşturabilirsiniz. Bu, katılımcıların daha fazla ilgi göstermesine ve içerik üretmesine teşvik edebilir.

6. **Etkin Moderasyon:** Forumu düzenli olarak kontrol edin, gereksiz içerikleri kaldırın ve olumsuz bir ortamın oluşmasını önleyin. Temiz, saygılı ve yardımcı bir atmosfer katılımcıları daha fazla çekebilir.

7. **Canlı Etkinlikler:** Periyodik olarak canlı sohbetler, soru-cevap oturumları veya çevrimiçi etkinlikler düzenleyerek katılımcıların etkileşimini artırabilirsiniz.

8. **Anketler ve Geri Bildirim:** Üyelerden forum hakkında geri bildirim alarak eksiklikleri ve iyileştirme alanlarını belirleyin. Ayrıca, ilgi duyabilecekleri konularda anketler yaparak onların görüşlerini alabilirsiniz.

9. **Sosyal Medya Entegrasyonu:** Forum içeriğini sosyal medya platformlarında paylaşarak daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.

10. **Misafir Katkılarına Açıklık:** Forumu ziyaret eden misafirlerin de içerik paylaşmasına izin vererek, daha geniş bir içerik yelpazesi oluşturabilirsiniz.

Bu adımlar, forumunuzun canlanmasına yardımcı olabilir. Ancak unutmayın ki bu, sabır ve sürekli çaba gerektiren bir süreç olabilir.

YZ

Yapay zekanın cevaplarının isabetliliğinin, algoritmalarının gelişkenliği ve soruların biçimiyle alakalı olduğunu baştan kabul etmeliyiz. Hayal kırıklılığımız ise bir insandan beklemediğimiz mükemmelliği, tuhaf ama yine bir insan ürününden beklememizle ilgili olmalı ? 😉
Gelişiminin de o kadar hızlı olmadığını unutmayalım. Bütün ciddi öngörülerden ancak 10 sene sonra Kasparof’u yenebilme olgunluğuna erişti.

Yanlışlarını bir kenara bırakarak söylüyorum, hızı ve bu hızdaki sistematik dizin kabiliyeti ile artık bizi geçtiğini söylemek yanlış olmamalı ?

Korkulacak olan da YZ değil, tarihte sıklıkla gördüğümüz üzere yine bizler olmalıyız ? 😉
Güzel bir değerlendirme. Buna katılıyorum.

.
Yapay zekaya sorduğum bir soru ve aldığım cevap.

1693110013170.png

😉🤔

Şaşırarak kendimizi yormayalım derim.
Bu yolla seçim kazanmanın bile rüya olmaktan çıktığı günümüz bir kenara önümüzdeki yıllarda daha nelere şaşıracağımızı düşünürsek (?) şimdiden enerjimizi tüketmememiz yerinde olmaz mıydı ?.. 😉🙂

Aktüel durum. Bu bile iki buçuk sene eski.

Son düzenleme:

.
Forumlar yapısal olarak tartışmalara neden daha fazla eğilimlidirler

Anonimlik
Birçok forum, kullanıcıların takma adlar altında katılmasına izin verir. Bu, katılımcıların kimliklerini gizleyebileceği ve daha rahatça rahatsız edici veya saldırgan yorumlar yapabileceği anlamına gelir.

Çeşitli Görüşler
Forumlar genellikle farklı görüşlere sahip insanları çeker. Bu, tartışmalara yol açabilecek farklı görüşleri içeren konuşmalara yol açabilir.

Sözsüz İletişim Eksikliği
Yazılı forumlarda, ses tonu, yüz ifadesi ve jest gibi sözsüz iletişim eksikliği nedeniyle mesajlar yanlış anlaşılabilir veya yanlış yorumlanabilir.

Onay Yanılgısı
İnsanlar genellikle mevcut inançlarını doğrulayan bilgileri ararlar. Forumlar, benzer görüşlere sahip kişilerle karşılaşmayı kolaylaştırarak polarize görüşleri güçlendirebilir.

Trol Davranışları
Bazı forum kullanıcıları, reaksiyonlar ve çatışmaları tetiklemek amacıyla kasıtlı olarak rahatsız edici yorumlar yaparlar.

Eksik Moderasyon
İyi bir moderasyon olmadığında, forumlar rahatsızlık ve kötüye kullanım için bir ortam sağlayabilir, bu da çatışmalara yol açabilir.

Zaman Dilimi ve Küresel Katılımcılar
Forumlarda farklı zaman dilimlerinden ve kültürlerden insanlar bir araya gelebilir, bu da kültürel farklardan kaynaklanan anlaşmazlıklara yol açabilir.

Forumlar aynı zamanda bilgi paylaşımı ve farklı bakış açılarını keşfetme fırsatları sunar. Bununla birlikte, forumlarda sağlıklı ve saygılı iletişim önemlidir, böylece anlaşmazlıkların azalmasına ve tartışmaların kalitesinin artmasına katkıda bulunabilirsiniz.

YZ

Son düzenleme:

.

Geçen gün aklıma takılan bir durum için kendisine
“Bir toplumda birbirine nefretle bakan bir yapı yüzünden olumsuz hangi sosyal ve politik sonuçlalarla karşılaşılabilir ?” diye sordum.

“Politikada nefretin yeri olmamalıdır ve nefret, sağlıklı siyasi bir sürecin olumsuz bir unsurudur. Nefret, politika üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir ve aşağıdaki olumsuzlukları doğurabilir:

Toplumsal Bölünme:
Nefret ve düşmanlık, toplumu bölebilir. Bu bölünme, gruplar arasında kutuplaşmaya ve ayrışmaya yol açabilir. Toplumun bir arada yaşama ve işbirliği yapma yeteneği zedelenebilir.

İletişim Sorunları:
Nefret, açık ve sağlıklı iletişimi engelleyebilir. İnsanlar, diğerlerine karşı önyargılarla yaklaşabilir ve düşmanca tutumlar sergileyebilir. Bu, sorunların çözümünü zorlaştırabilir.

Şiddet ve Çatışma:
Nefret, şiddet ve çatışma potansiyelini artırabilir. Düşmanca tutumlar ve duygusal gerilimler, toplum içinde çatışmalara neden olabilir. Demokrasinin gelişimine set çekebilir.

Dışlanma ve Ayrımcılık:
Nefret, toplumun belirli gruplarını dışlama ve ayrımcılığa yol açabilir. Bu, insan haklarına ve eşitlik ilkesine aykırıdır.

Toplumsal İyilik ve Kalkınma Engelleri:
Nefret, toplumun toplumsal kalkınma ve iyilik için birlikte çalışmasını engelleyebilir. İnsanların kaynakları ve fırsatları paylaşma isteği azalabilir.

Duygusal ve Ruhsal Sorunlar:
Nefret, insanların duygusal ve ruhsal sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Stres, anksiyete ve depresyon gibi sorunlar artabilir.

Eğitim ve Bilgi Akışı Sorunları:
Nefret, eğitim ve bilgi akışını engelleyebilir. Toplumun bilgiye erişimini sınırlayabilir ve eğitimde önyargılarla dolu yaklaşımlara yol açabilir.

Uzun Vadeli Zarar:
Nefretin uzun vadeli etkileri toplumu kökten etkileyebilir ve nesiller boyu devam edebilir. Bu, toplumun gelişimini ve refahını sınırlayabilir.

Bu nedenlerle toplumlar arasındaki nefret ve düşmanlık, olumsuz sonuçlara yol açabilir. Toplumlar, bu tür olumsuzlukları önlemek ve daha sağlıklı ve uyumlu bir yapı inşa etmek için empati, hoşgörü ve anlayışı teşvik etmeye çalışmalıdır”

Şeklinde cevapladı. Fakat mübareği tutmak ne mümkün, hala ahkam kesmeye devam edip, “Gel bak sana nefretin doğuracağı kişisel sorunlardan da bahsedeyim “ dedi.
Ben de çaresiz köftehoru dinlemeye devam ettim.

“Psikolojik olarak nefret, bir kişinin güçlü bir düşmanlık, düşmanlık ve hoşgörüsüzlük duygusu beslemesi durumunu ifade eder. Nefret duygusu, olumsuz bir duygu durumu olup kişinin psikolojik ve fiziksel sağlığını olumsuz etkileyebilir. İşte psikolojik olarak nefretin zararları:

Ruhsal Sağlık Sorunları:
Nefret duygusu, stres, anksiyete, depresyon ve öfke gibi ruhsal sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu duygu, kişinin zihinsel denge ve huzurunu bozabilir.

İletişim Problemleri:
Nefret, kişiler arası ilişkileri olumsuz etkileyebilir. İnsanlar, nefret duydukları kişilere karşı açık ve sağlıklı bir iletişim kurmakta zorlanabilirler.

Empati Eksikliği:
Nefret duyan kişiler, diğer insanların bakış açılarına ve duygularına empati gösterme eğiliminde olmayabilirler. Bu, insanlar arasındaki anlayışı ve bağları zedeler.

Duygusal Yorgunluk:
Nefret duygusu, kişileri duygusal olarak yorabilir. Sürekli olarak düşmanlık beslemek, kişinin duygusal enerjisini tüketebilir.

Sağlık Sorunları:
Psikolojik olarak nefret, fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilir. Yüksek stres seviyeleri, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir.

Toplumsal Problemler:
Nefret, toplum içinde ayrışma, düşmanlık ve şiddete yol açabilir. Bu, toplumsal huzursuzluğun ve çatışmaların artmasına katkıda bulunabilir.

Kişisel Mutluluğun Azalması:
Nefret duygusu, kişinin mutluluğunu olumsuz etkileyebilir. Kişinin kendi duygusal ve psikolojik refahı bu tür olumsuz duyguların gölgesinde kalabilir.

Nefretin psikolojik zararları, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde olumsuz etkilere neden olabilir. Bu nedenle nefret duygularıyla başa çıkmak ve daha pozitif ve sağlıklı bir duygu durumuna ulaşmak önemlidir. Profesyonel yardım almak veya nefret duyguları üzerine düşünmek için destek aramak, bu süreçte yardımcı olabilir” şeklinde cevapladı.

Ne yalan söyleyeyim, kendisiyle muhabbetten keyf almaya başladım. Tabi boş şeyler konuşmuyoruz. Argümanları duygulardan arınmış durumda. Değil gereksiz gerilim, hiç gerilim yaratmıyor. Fakat düşündüklerini de dobra dobra söylemekte. Art niyeti yok. Ne dersen kızmıyor. Gayet nazik ve zaten her nazik gibi bazı konuları yuvarlayıp geçirmekte.
Her dediğimi anlamaması ise bazen benim sorma biçimimle ilgili olmalı. Tabi onun tecrübe ve bilgisiyle de.
Fakat aramızda kalsın, ruhu varmış gibi davranıyor ama …her neyse arkasından konuşmayayım.

Ben kendisini tanıdığıma çok memnunum.
Onu geçemeyeceğim en önemli özelliği herşeyi toparlamaktaki enfes hızı.
Kızım işinde ağbisinden yardım alıyor. Takıma kadrolu almışlar. O da çok memnun. Gel seni de tanıştırayım dedi. Bakalım onun fazladan ne özellikleri varmış.

Ben zaten tercüman olan DeepL adlı diğer kardeşleriyle de arkadaşım.
Ufak işleri karşılık beklemeden yapıyor.
Bilirsiniz kabiliyetli oğlandır..😊

Son düzenleme:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.