YENİ JİMNY SAHİBİYİM ÜSTADLARA SORULARIM-ARAÇ HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suziki jimny Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,945
Ynt: YENİ JİMNY SAHİBİYİM ÜSTADLARA SORULARIM-ARAÇ HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZ?

uzun yol Jimny'yle sıkıcı oluyor, geziye çıkmadıysanız eğer.
ben 6-7 saatlik yolculuklar yapıyorum. 3000 devirde 90 km/h, 3400 devirde 100km/h. (kadrana göre bu hızlar, navigasyon -5 gösteriyor)
yüksek devirde yakıt tüketimi bariz artıyor, titreşim ve yorgunluk da cabası.
otobüs hızında ve süresinde gidiyorsunuz yani.
tek şerit yol idare eder, duble yol biraz sıkıcı, otoban işkence resmen.
ben sakin sakin giderim diyorsanız sorun yok.
hayırlı olsun, değer ama.
 

Etiketler
Ynt: YENİ JİMNY SAHİBİYİM ÜSTADLARA SORULARIM-ARAÇ HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZ?

spacer riskli iş, jantı kampanadan uzaklaştırıyorsunuz, yani lastikleri sana açmış oluyorsunuz, belki dengede kısmen iyileşme yapar ama balans başınıza bela olur, spacer sıfıra sıfır oturmadığında balans tutturamazsınız, falan, baya sıkıntılı iş.

otobanda 100 u geçmeye başladığında araç uçmaya, ruzgara göre sağa sola savrulmaya başlıyor,
hele otobus falan varsa ortada, iyice çin işkencesine dönüyor düz gidebilmek.

bunun sebebi yuksek olması, lastik tabanını 225 yaparak bu sorunu bir miktar aşabilirsiniz, ofsetsiz, jant değiştirmeden kurtarır belki
 

Ynt: YENİ JİMNY SAHİBİYİM ÜSTADLARA SORULARIM-ARAÇ HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZ?

standart 205-70-15 kumho asfalt lastıgı ve orjınal delikli jant ıle kullanıyorum, zaten benım olayım sureklı asfalt onroad :smiley: 140 ları gordum ama buyuk risk , 80-100 çok keyifli, yokuşta çok cılız olmasa bide benzin fiyatı düşse çok keyifli araç..
 

Ynt: YENİ JİMNY SAHİBİYİM ÜSTADLARA SORULARIM-ARAÇ HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZ?

açıkcası ben bu aracı 2 yıla yakındır kullanıyorum hep yoldaki hali konuşulmuş. açıkcası ben bu araçla 6-7 saatlık yolu 2 günde alıyorum. amaç sadece biyere ulaşmaksa bu araca zaten külfet asfalt yollar. amaa bu araç 160da gidiyor yol olursa çok küçümsenecek bir motoru yok motora takılan sadece kapalı kutu içi bir K&n hava filtresi iyi kalitede bir yağ ve temiz bir depo ki benim arabam lpgli olmasına rağmen düz yolda 150 hafif rampa varsa 165 gide biliyor. ama gereksiz yakıt harcarsiniz bu şekilde seyahat ediyormuyum hayır. 90-110 arası asfaltta gidiyorum. ama aracı asfalttan dışarı vurduğunuzda zaten jimny ufak bir canavara dönüşüyor. benim aracımda hiç bir eklenti yok tamamen orjinal sadece lassa competus lastikler var at tipi kompedisyon lastiği standart ebatlarda o kadar onlarda beni afyonun sivri kayalıklı firik mağralarına götürebiliyor veya istediğim yüksek bir yamaca çıkmamı sağlıyor yıkamasıda kolay derede iki tur atınca tertemiz :p. ama bende yükseltme ve spacer düşünüyorum yan gidilen eğimli arazilerde insani korkutabiliyor. ha birde farklı bende delikli alaşım jant değil çelik vitara jantları var ama arazide aleminyumu tercih edin derim.
 

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Mesajlar
1,525,720
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst