Yeni Lada Nivam ve Usta Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çağrıpeal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,111

Çağrıpeal

Yeni Üye
Herkese Merhaba ;

Ben Çağrı.10 Gün önce 93 model Lada Nivamı aldım.Ve bende aranıza katıldım.Aracı İstanbuldan aldım.Araçta 70'ten sonra çok fazla titreme ve uğultu oluyordu.Dursun Ustanın tavsiyesi ile üzerindeki 0k 144 leri çıkardım.Ne ses kaldı ne titreme.(Saolasın Ustacım)Daha sonra aracı konyaya getirdim.

Şu ana kadar kafama takılan tek şey düz yolda 90 Km'yi geçemiyorum.(LPG ile)Ve rampalarda araç 3.vitese kadar iniyor.Ayrıca benzine aldığımda performans artacağına azalıyor.(Özellikle rampalarda,düz yolda ise 80 km'yi geçmiyor benzinde)
Şimdi Konyaya geldiğim için Dursun Ustaya gösterme şansımda yok.Konyada Lada nivadan anlayan usta var mı?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Yeni Lada Nivam ve Usta Konusunda Yardım

Hayırlı olsun, Güle Güle kullanın....

Lpg ayarı yaparken hava girişi daraltma falan yapılmış mı aracınıza?
Hava girişinde sıkıntı olabilir....

Bir de OK144'ler 7.50/16 mıydı acaba?

Bu beni ilk arabam.Onun için fazla teknik bilgim yok.Lastikler hakkında sorduğunuz detayı o yüzden bilemeyeceğim.Ama onların yerine daha kalın goodrich at lastik taktım.O uğultu ve vibrasyon yok oldu.

Bu 1.6 araçlarda max.hız nedir?Aracımın düz yolda max.90 km çıkması çok mu kötü?Konyada güvenebileceğim,bunların dilinden anlayan bir usta bulsam hemen gideceğim ama bilmeyen iyice ayarlarını bozar diye çekiniyorum.

Çağrıpeal' Alıntı:
Bu beni ilk arabam.Onun için fazla teknik bilgim yok.Lastikler hakkında sorduğunuz detayı o yüzden bilemeyeceğim.Ama onların yerine daha kalın goodrich at lastik taktım.O uğultu ve vibrasyon yok oldu.

Bu 1.6 araçlarda max.hız nedir?Aracımın düz yolda max.90 km çıkması çok mu kötü?Konyada güvenebileceğim,bunların dilinden anlayan bir usta bulsam hemen gideceğim ama bilmeyen iyice ayarlarını bozar diye çekiniyorum.
Selamlar.
Bende daha önce 89 model 4 vites 1.6 niva vardı. 4. vites 3500 devirde ok144ler ile 120'yi rahat görüyordu.
Taktığınız lastiklerin ölçüsü nedir çok büyükse çekiş düşüklüğü yaşıyabilirsiniz.

Emre,lastiklerden olduğunu sanmıyorum.Çünkü ilk aldığımda üzerinde ok 144'ler vardı.Onlarda da 90'ı görüyordum.Ondan sonrasına araba çıkmıyordu.Şimdiki lastiklerine baktım.225 yazıyor üzerinde.

Bugün sanayide bir ustaya gösterdik.Hava filtresi yeni,baskı balatada problem yok,debriyaj ayarı iyi dedi.Sonuçta anlamadı neden böyle olduğunu.Motorun genel durumunada iyi dedi.Başka napmam lazım bilmiyorumki...

Bu arada motorun hava girişi bantlarla kapatılmış.Usta onları çıkardı öyle denedi,çok birşey farketmedi.Tekrar kapattık.ve ufak bir delik açtı.Şu anda yine düz yolda 90:smiley:))Bakalım araştırmaya devam edeceğim.
Bu arada yakıt sarfiyatım da çok yüksek.28 lt.gazla 150 km yol yaptım.Güyya gaz ayarrı yapmışlardı.Ayarı yapan adam 2 kat gaz harcıyor şuanda demişti.Ama gaz ayarından önce 180-190 km yapıyordum.Anlamadım gitti bu işi.

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar sonucu bildiriyorum ;

Dün nivalardan anlar dedikleri Mustafa Ustaya götürdüm aracı.Motor gaz ve benzin ayarlarını yaptı.Sadece o kadar.Şimdi 5.viteste son gazla 120 Km'yi görüyor araç.Rampalarda da çekişi düzeldi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,783
Kaydolan Son Üyemiz
Sinan1313

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR