Yeni Toyota LC' ciden Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 07gokhanlc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,241

Etiketler
Ynt: Yeni Toyota LC' ciden Sorular

Özür dilerim kontrol ettim. Haklısınız...
K 29 2 açılımı şöyle
K Ring Gear Size 9.5"
29 Pinion Gear Ratio 4.1
2 Open Diff. with 2 Pinion
Yani sizin diferansiyel açık. Limited slip isterseniz benim elimde var. Ama bütçeniz varsa parayı ARB'ye yatırmanız daha mantıklı.
ARB tamamen sizin kontrolunuzda olan bir düzenek.
Örneğin 40cm çamur olan 2km uzunluğunda bir yokuş düşünün. Low Range ile giderseniz eninde sonunda ilerlemeniz mümkün olmayacaktır. Ama Hi Range'de sadece arkayı kilitleyip tam gaz çıkabilirsiniz. (Ben denedim ayrıca çok da eğlenceli Rodeo gibi oluyor)

3:70 olduğundan eminmiyiz peki.??

Bu konuda teorik bilgi şöyle :
Mahruti oranı kısaldıkça daha büyük lastiği daha kolay çevirisiniz. Oranın kısalması rakamın yükselmesi demektir. Ama aracın son sürati düşer. Turbo Dizel ya da Benzinli 80 Kasada 33" idealdir. 35" i de idare eder ama debriyajda sorunlar başlar. Oranı 4.1'in bir kısası ile çözersiniz. Max. sürat 130 km/h lere düşer.

Ayna Mahruti Oranınızı kontrol etmeniz için VIN Numarasında bakabilirsiniz...

http://www.off-road.com/trucks-4x4/tech/toyota-land-cruiser-axle-information-19409.html

Bu araçlar için 33" optimum ölçü.
Fazla kurcalamayın derim ben

CDM-SUBARU' Alıntı:
Bu araçlar için 33" optimum ölçü.
Fazla kurcalamayın derim ben
Erkan'a katılıyorum. En çok offroad yapanımız bile %5 arazi %95 asfaltta gidiyor. İki araba yapacaksanız o başka o zaman bir tanesini Heytem'in 70'i gibi yapasınız olur biter. 37" Super Swamper la müthiş olur.

çağlar' Alıntı:
3:70 olduğundan eminmiyiz peki.??
Geçmiş bir tarihde arkaya Lsd takmak için tamircim difransiyeli açtığında saymıştı.37 büyük 10 küçük diye.Emin olmak için başka metod varmı peki?

Aracım 80 kasa otomatik vites.Araçlarla bu kadar oynadıktan sonra açıkçası aşırı hızlı olmasını istemem zaten.Uzun yolda 90-100 yeter bana
siz deneyimliler o kadar çok 33'' dedinizki,eski lastiklerimi yeniden takmayı bile ciddi ciddi düşünür oldum.Ancak aracım aşırı yüksek ve bu halini çok seviyorum,33''leri takdığımda orantısız görüntü oluyor.35''ler hani derler ya cuk diye,tam öyle oldu.Sizlerden alacağım bilgi-yönlendirme sayesinde bişeyler yapmaya çalışacağım...

OffRoader-EB' Alıntı:
Erkan'a katılıyorum. En çok offroad yapanımız bile %5 arazi %95 asfaltta gidiyor. İki araba yapacaksanız o başka o zaman bir tanesini Heytem'in 70'i gibi yapasınız olur biter. 37" Super Swamper la müthiş olur.
Erkan aracımı kışın Antalya'da 33 lerle gördü.Oda benim aracıma 35 lerin tam ideal olacağı(görüntü olarak) yorumunda bulunmuştu.Ben aracımı tüm hafta sitede yatırıp,bazen hafta sonları kullanıyorum.

umutcelikel' Alıntı:
Makaslı, manuel vitesli, düz mekanik dizel Toyotamın gözünü seveyim ;D ;D ;D

Aynen katılıyorum.Otomatik ve beyinli arabanmı var,derdin var
Bir kezdaha söylemek gerekirse süper olmuş araç,güle güle kullanın

Ohoo,görüntü bazlı olursa, Serdar 37 bile olur valla ;D
Ama hani optimum işlevsellik dediğimizde ise 33" bir adım öne çıkıyor.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Ohoo,görüntü bazlı olursa, Serdar 37 bile olur valla ;D
Ama hani optimum işlevsellik dediğimizde ise 33" bir adım öne çıkıyor.

Hala 33 diyor ya ;D ;D ;D ;D ;D