Yeni Üyeyim ve Defender Alma Arefesindeyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grknsnl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,028

Etiketler
Ynt: Yeni Üyeyim ve Defender Alma Arefesindeyim

iyi akşamlar
http://www.hurriyetoto.com/oto/otomobil/detay.php?ilan_id=2288918
bu aracın kaportasını yakından gören var mı?

110/70 miş
110 larda v8 lerde aks yada diğer yürü aksamları değişikmidir fabrika çıkışları.
askeri tedaş gibi kurumlarda kullanılan bütün defender ler aynımıdır.
ingiliz defenderin yüyür aksamı değişik olabilir mi?
motoru değiştirdiğimde bana sorun çıkarmayacak bir defender 110 var mı?

grknsnl' Alıntı:
iyi akşamlar
http://www.hurriyetoto.com/oto/otomobil/detay.php?ilan_id=2288918
bu aracın kaportasını yakından gören var mı?

110/70 miş
110 larda v8 lerde aks yada diğer yürü aksamları değişikmidir fabrika çıkışları.
askeri tedaş gibi kurumlarda kullanılan bütün defender ler aynımıdır.
ingiliz defenderin yüyür aksamı değişik olabilir mi?
motoru değiştirdiğimde bana sorun çıkarmayacak bir defender 110 var mı?
TC den çikan butün defenderler yani 92 modelden aşası aynıdır v8 akslar daha kalın ve 2 ucuda ince firezedir yani farklıdır
ingiliz defenderlele tamamen yürür aksam aynıdır sadece belki viraj denge mili olabılır oda arazide hiç iyi bişey degil ama asfatta yol tutuşü artar

araç muhtemelen düz dizel,
orjinal 2,5 düz dizelde motor ömrü 60,000 km civarı arkadaşın azbi masraf olarak kast ettigi bu olabilir,
motor degişiminden kastınız puma veya 300 tdi ise transfer kutusunu lt 77 yerine R380 yapmanız gerek
yeni takacagınız motor tork ve beygir olarak daha yüksek olacagı için yürürde parça kırma koparma ve ezme gibi sorunlar ortaya çıkabılir

çoğu kişi gibi bende tek araç defender kullanma hevesindeyim.
hazır motorlular var bunların nelerine dikkat etmek lazım.motor felen değişmiş ama yürürden hiç bassetmiyorlar hiç mi revizyon yapmamışlardır yürürde.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak büyük şehirlerde kalabalık trafikte çokta pratik degil o yüzden genelde bir çok kullanıcının ikinci bir aracı var,
yürür revizyonu mutlakaki olmuştur ama ordada bin tane alternatifmi desem daleveramı desem var en iyisi aracı tanıyan iki tarafada dürüst konuşan birisi ile bakmak.

çoğu kişinin bu hevesi kursağında kalıyordur ama kocaeli ilçesi kandırada yaşıyorum.
altarnatifi nedir.

kandıra bildigim kadar yogun trafigi olan bir alan degil sıkıntı yaşamassınız
binin bakın olagan dışı ses ugultu tıkırtı varmı yag akıntısı hemen hemen hepsinde az veya çok var sıkıntı yaratmaz

Defender yürüründe revizyon yapılacak pek fazla bişeyi yoktur istege baglı viraj denge mili oda yoksa eger AT-MT-yada MTS lastik ön arka diferansiyel kilidi birde takviyeli aks bu saydıklarım kulanma amacına göre gerekli veya gereksiz seyler
Bende sürekli kullanmak için 2. bır araca sahibim ama sadece defender izmit kandıra gibi yerlerde kullanmanın bir sakıncası olmaz fazla trafik olmadıgından

CEM50' Alıntı:
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak büyük şehirlerde kalabalık trafikte çokta pratik degil o yüzden genelde bir çok kullanıcının ikinci bir aracı var,
yürür revizyonu mutlakaki olmuştur ama ordada bin tane alternatifmi desem daleveramı desem var en iyisi aracı tanıyan iki tarafada dürüst konuşan birisi ile bakmak.

şehir kalabalığını düşününce ikinci bir aracın olması bununda binek olması konusunda hem fikirim buda aracın cüssesi ve motorundan ileri geliyor 2500 dizel yada benzinli olsun sertliği yorucu olduğu gerçek. fakat üst motorlara geçildiğinde ford transit,puma, 300 tdi, v8 vb. motorlarla seyir kalitesi gücü, yürüyeni elden geçirilmesi lastiği amartisör ve helezyonları ile esnekliği, koltukları aksesuarlarıyla konforu arttırılıp şehir içinde de rahatca kullanılan bir araç haline gelebiliyor. Örnekleri Var, Tek araç olarak kullanan ve büyük şehirde çalışan yaşayan biçok kimse var.

bu virüs bizede bulaştı son iki haftadır defenderle yatıp defenderle kalkıyoruz.ben ve 4 arkadaş en son MKE ihalesinden birer tane alabildik ve hepimiz 8 koldan çıkma ve ya sıfır yedek parça arıyoruz.büyük ihtimalle ankaraya gidecez

ben toplamaya cesareet edemiyorum toplu alıcam.sadece motorunu kendim tdi ye çeirmek istiyorum.

grknsnl' Alıntı:
ben toplamaya cesareet edemiyorum toplu alıcam.sadece motorunu kendim tdi ye çeirmek istiyorum.

ben yeni topladım mümkün olduğunca kaportası ve yürüyeni iyi olan bir araç almaya çalıştım motorla çok ugraşmadım... Yinede tavsiyem Toplatılmasıdır defender dediğinde aracın dan ne beklediğin kişiye göre çok değişkendir.... Bunun için aldığında görecek bu sözlerimi hatırlayacaksın yine masrafın olacak yine ugraşacaksın çünkü bazı şeyleri isteyip bazı şeyleri istemeyecek yada yetersiz bulacaksın markasını beyenmeyeceksin eksik göreceksin... Bende ince eleyip sık dokudum halen eksik halen eksik :smiley:

def lerin normalde ön frenleri disktir arkalar kampanadır. 4teker disk hdaha iyi tutar ,kampanın arasına kum vb.girdiği için çok sorun çıkartır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR