yeni ve acemi biri olarak bazı konularda yardıma ihtiyacım olcak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirnayır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,060

bekirnayır

Kamp II
tüm dostlara selamlar. ben Isparta da avukatlık yapan bir balık avcısıyım. aileden tüm kaşı çıkmalara rağmen bugün 2006 model lada niva aldım. araç 1.7 motor. daha önce hiç lada niva kullanmamıştım. aracı teslim aldıktan sonra arabaya bindim ve çok değişik geldi. şöyle ilk olarak gaz pedalının çok sert olduğunu gördüm. bir an içir gaz pedalı bozuk zannettim. sanki duvara basar gibi. ancak biraz yükleninçe gaz pedalının çalıştığını anlıdım. ikinci olarak aracım 2006 model olmasına rağmen hidrolik direksiyon değil. direksiyonu çok sert. yine yarın balığa gideceğim. içimde bir korku oluştu hiç bilmediğim bir araç yolda kalırmıyım diye. bu açıklamalardan sonra yardımınızı isteyeceğim konular şunlar.

1)gaz pedalındaki durum norml mi yani sertliği her lada nivadaki gibi mi?
2)ikinci olarak direksiyonu hidrolik yaptırabilirmiyim eğer olursa tavsiye edermisiniz.
3)üçüncü olarak ise aracı hiç bilmediğim için bir servise yada ustaya götüreceğim. aracın nelerine baktırmalıyım. nerelerine dikkat etmeliyim. yağına tuza baktırırm ama başka neler yapabilirim. çünkü yolda kalmak istemiyorum.
4)vitesler konusunda hiç bir bilgim yok araca ilk bindiğimde 3 tane vites kolu gördüm şaşırdım. bu konuda da yardımlarınıza muhtacım.
5)lada servisleri pahalı mı aracı servise mi yoksa iyi bi ustayamı götüreyim.
6)son olarak ise ilk defa lada niva kullanacak kişilere genel olarak ne gibi tavsiyeleriniz olur.

bu kadar soru ile sizleri yorduğum için özür dilerim. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: yeni ve acemi biri olarak bazı konularda yardıma ihtiyacım olcak

Lada Niva ile yolda kalmazsınız ;D

Gezenbilir'e hoşgeldiniz. Hayırlı olsun aracınız, Lada'cı arkadaşlar sorularınız için imdadınıza yetişecektir :smiley:

bekir bey aracınız hayırlı olsun
öncelikle aracınızdan konfor beklemeyin lastik olarak üzerinde varmı bilemiyorum ok144 tavsiye ederim bende her niva kulanıcısı gibi, tabi bu lastik oldukca gürültülüdür buna aracın yürüyen aksamının uğultusuda eklenince yorucu olabilir ama bu benim cok hoşuma gidiyor doğrusu sorularınıza gelince elimden geldiğince ve bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalışırım yanlışlarımı nivacı arkadaşlar düzeltip eksik yazdıklarımıda telafi ediceklerdir

1- aslında gaz pedalı okadar sert değil yada bana öle geliyor normal araçlara göre tabii sert sayılır belkide gaz pedalının telinde sorun vardır baktırmanızda fayda var , sert olması ayrıca iyidir arazide sekerken ayağınız titrediğinde gazı verip kesmezsiniz
2- direksiyonu hidroliğe cevirebilirsiniz
3- diferansiyel ve şanzuman yağlarını kontrol ettirin şaftlardaki gresörlükler yağ bastırın eğer şaftlarda boşluk var ise bir ustaya gösterip uygun zamanda baktırın
4- normal vitesin dışında size yakın olan gerideki vites ağır devir arazi vitesine gecmenizi sağlar kolu birkez ileri ittiğinizde boş konuma gecer aracınızı vitese taksanız dahi 1 cm kıpırdamaz 2nci kez ileri ittiğinizde ağır devire gecer
kalan 3cü vites ise kendinize cektiğinizde orta diferansiyeli yani şanzumanı kilitleyerek önler %40 arkalar %60 olan gücü ön ve arkaya %50-%50 paylaştırır, bu vitesi ağır devirde cıkamadığınız yada zorlandığınız zaman aktif hale getirin ve cok mecbur olmadıkça kuru zeminde kullanmayınız birde ağır devir arazi vitesine gecerken ve orta şanzumanı kilitlerken araca hareket vermeyiniz
bu üçüncü vites şu işede yarar nivanın ön yada arka lastiklerin ikisinide yerden kestiğinizde aracın yere basan ön veya arkadaki diğer 2 lastiğe güç iletmez yani diferansiyelin tek teker havada yada boşta olduğu zaman diğer tekere güc gitmemesini sağlaması gibi mantıkla çalışır nivanın ve sürekli 4 ceker bir çok aracın şanzumanı kasıntı yapmaması için, bu kolu kendimize çektiğimizde ise gücün iletilmesini sağlar yani tamamen diferansiyel kilidi ile aynı mantığa sahip
5- büyük ve pahalı parcaları garantili veriyorlar ise serviste değiştirinki bu parcalarda garantiniz olsun sorun olduğunda şayet garantisi ile para harcamadan yaptırabilirsiniz. servis veya usta olayına gelince buna kararı verecek olan sizsiniz bu memnuniyetle alakalı
6- Yolunuz her daim açık ve çamurlu olsun

bilgileriniz için çok teşekkürler. Artık sizlere sora sora öğreneceğiz bu arabanın özelliklerini.

rica ederim yardımcı olabildiysem sevindim. sorunla karşılaştığınızda buradaki tecrübeli abilerimiz yardımcı olacaktır
bu linkte daha ayrıntılı bir şekilde acıklama var
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18772.0

Hayırlı olsun...

- gaz pedalınızda sorun olabilir (bakın/yağlatın...vs)
- direksiyonu yaklaşık 1000-1500 TL masrafla hidroliğe yada daha az masrafla yumuşak turluya çevirebilirsiniz...
- Her araçtaki bakımlar dışında arazi şanzımanının çalışmasına ve şaftların yağına...
- Viteslerin en uzunu: tüm araçlardaki normal vites
ortancası: asfalt/boş/arazi yani 3 seçeneklidir. Zorlu yerlerde araziyi seçin, yavaş ama güvenli gidersiniz.
en kısası: Nivanın herhangi 2 tekeri yerden kesildiğinde bu kolu yani orta dif. kilidini devreye sokacaksınız ki araç gitsin. Bunu devreye soktuğunuzda panelde bir uyarı ışığı yanacaktır ve bu konumu normal yolda/zamanlarda kullanmayın!

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18772.0

- iyi/tavsiye edilen bir Lada ustası bulursanız servise gerek kalmaz derim...
- Senede 10 bin KM'den fazla kullanacaksanız LPG (BRC...vs) taktırın, bir de 100'ü pek geçmeyin derim...

Ayrıntılar ve daha fazlası buraya da bir göz atın derim :smiley:

http://nivatr.com/nivaForum/

bligileriniz için teşkkürler dostlar

öncelikle hoşgeldiniz.Bende sizingibi acemi sayılırım.Tek talihsizliğim GEZENBİLİR ailesiyle servise gittikten sonra tanışmış olmamdı.Değerli abilerimiz ve ustalarımız sayesinde hersorunumuza çözüm bulabiliyoruz ve servise biraz daha bilgili gidebiliyoruz size önerim iyi bir usta ve ya servis edinin.Bol bolda gezenbiliri takip etmenizdir

aracınız hayırlı olsun arkadaşlar sorularınıza gereken cevabı vermişler bakımlı niva yolda kalmaz yolda bırakmaz direksiyon konusunda hidrolige cevirmek mümkün lakin maliyetli soft kutu biraz daha yumşak olur. Hidrolik kıvamında kutu için özel işlemlerle yapılan modifiyeli direksiyon kutusu hidroligi aratmaz

bekir bey öncelikle NİVA nlz hayırlı olsun aracı ne kadara aldınız?

Bekir bey nivanız hayırlı olsun ve aramıza hoşgeldiniz. Siz nivayı arazide görmeden sakın yorum yapmayın İnanın balığa gittiğinizde bir göl kenarında yağmur başladığında yağmur dolayısıyla çamurdan çıkamam korkusuyla bir etrafınızda bir tane araç kalmaz göl kenarında kalan tek şey bir taraftan balık tutmaya devam eden bir taraftan da gönül rahatlığıyla yağmurun tadını çıkaran Bekir bey olacaktır Saygılarımla.

arabayı 10.000 Tl civarında aldım. ancak araç biraz sorunluydu yani haciz gibi onları çözdüm bir miktarda onlara masraf harcadım

2006 ve 10 lira ise çok iyi almışsınız... inşallah almadan denem sürüşü yapıp iyi bir ustaya da göstermişsinizdir...

bekir bey siz bizim eski lidayada talip olmuştunuz kısmet değilmiş ben ıspartadayım ve ayrıca ümitle iyi tanışırız size hertürlü konuda yardımcı olabilirim..lada niva ole çok teferruatlı bir araç değil.tamamen amaca yonelık bir araç arazide mükemmeldir.yanlız sakın ola bu aractan konfor beklemeyin...ayrıca gezenbilir ailesinede hoş geldiniz heralde gezenblirdeki 3 4 spartalıdan ;D birisin görüşelim...

Sayın sailm bey, evet sizin aracınıza da talip olmuştum. sizin aracınızda güzeldi. bi ara araylayında görüşelim. 05325172496

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR