bekirnayır
Kamp II
tüm dostlara selamlar. ben Isparta da avukatlık yapan bir balık avcısıyım. aileden tüm kaşı çıkmalara rağmen bugün 2006 model lada niva aldım. araç 1.7 motor. daha önce hiç lada niva kullanmamıştım. aracı teslim aldıktan sonra arabaya bindim ve çok değişik geldi. şöyle ilk olarak gaz pedalının çok sert olduğunu gördüm. bir an içir gaz pedalı bozuk zannettim. sanki duvara basar gibi. ancak biraz yükleninçe gaz pedalının çalıştığını anlıdım. ikinci olarak aracım 2006 model olmasına rağmen hidrolik direksiyon değil. direksiyonu çok sert. yine yarın balığa gideceğim. içimde bir korku oluştu hiç bilmediğim bir araç yolda kalırmıyım diye. bu açıklamalardan sonra yardımınızı isteyeceğim konular şunlar.
1)gaz pedalındaki durum norml mi yani sertliği her lada nivadaki gibi mi?
2)ikinci olarak direksiyonu hidrolik yaptırabilirmiyim eğer olursa tavsiye edermisiniz.
3)üçüncü olarak ise aracı hiç bilmediğim için bir servise yada ustaya götüreceğim. aracın nelerine baktırmalıyım. nerelerine dikkat etmeliyim. yağına tuza baktırırm ama başka neler yapabilirim. çünkü yolda kalmak istemiyorum.
4)vitesler konusunda hiç bir bilgim yok araca ilk bindiğimde 3 tane vites kolu gördüm şaşırdım. bu konuda da yardımlarınıza muhtacım.
5)lada servisleri pahalı mı aracı servise mi yoksa iyi bi ustayamı götüreyim.
6)son olarak ise ilk defa lada niva kullanacak kişilere genel olarak ne gibi tavsiyeleriniz olur.
bu kadar soru ile sizleri yorduğum için özür dilerim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
1)gaz pedalındaki durum norml mi yani sertliği her lada nivadaki gibi mi?
2)ikinci olarak direksiyonu hidrolik yaptırabilirmiyim eğer olursa tavsiye edermisiniz.
3)üçüncü olarak ise aracı hiç bilmediğim için bir servise yada ustaya götüreceğim. aracın nelerine baktırmalıyım. nerelerine dikkat etmeliyim. yağına tuza baktırırm ama başka neler yapabilirim. çünkü yolda kalmak istemiyorum.
4)vitesler konusunda hiç bir bilgim yok araca ilk bindiğimde 3 tane vites kolu gördüm şaşırdım. bu konuda da yardımlarınıza muhtacım.
5)lada servisleri pahalı mı aracı servise mi yoksa iyi bi ustayamı götüreyim.
6)son olarak ise ilk defa lada niva kullanacak kişilere genel olarak ne gibi tavsiyeleriniz olur.
bu kadar soru ile sizleri yorduğum için özür dilerim. yardımcı olursanız çok sevinirim.