Yükseltme lastik yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bill187 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,515

Bill187

Ana Kamp
Çok değerli jimny'ci dostlarım, Ankarada yaşayan 2007 AT kullanıcısıyım.Yoğun çalışmamdan ve kendi sosyal ortamımdan haftasonları bir türlü kopamamamdan ötürü organizasyonlarınıza katılıp sizlerle tanışamadım(sadece yolda tesadüf ettiğim CKAYA rumuzlu Çağın'la tanışıp bir kaç şey sorabildim).Epeydir planladığım değişiklikleri sizlerle paylaşmak ve fikir almak istiyorum.

Şimdiye kadar off road anlamında yaptığım iki şey alt şamzuman koruma(Rescue Team) birde lastiği 205/70/15 den 195/80/15 AT lastiğe çevirmek.

Bundan sonra yapmak istediklerim ise;

Aracımı mutlaka 2 inclik orjinal kitle yükseltmek istiyorum.İnternetten kiti satın alıp bir yerdemi(eskişehir yolundaki servis takarız diyor) taktırmalı yoksa hiç bir şey almadan direk Ahmet Usta'nın yolunu mu tutmalı.

İkinci kafamı çok kurcalayan şey ise lastik.Bu yükseltmeye 215/75/15 lastik bence biraz ufak kalıyor o yüzden o ebada sıcak bakamadım bir türlü.235/75/15'inin de aracı çok yoracak bir ebat olduğu gerçeği var.En azından 215/80/15 lastik tavsiyesi istiyorum.Şu an üzerinde 195/80/15 lassa kompetus var ama memnun değilim(lassa kompetus aldığıma açıkcası birazda pişmanım).Hem arazıde hem astvallta ve ıslak havalarda vasat.215/80/15 güzel dişli bir kış lastiğide düşünebilirim.

Yükseltme ve büyük lastiğin çok daha yakışıklı ve güçlü bir görünüme kavuşturduğu Jimny de sanırım hepimizin malumu.Biraz daha heybetli ve yüksek hale gelmesini istemekle beraber arazi performansında da %15 civarı bir artış sağlamam benim için yeterli.Yakıt ve asfalt performansında da buna yakın bir fedakarlık yapacağımında farkındayım.Okuyan ve yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Yükseltme lastik yardım

Ankaradaki jimnyler topiği var orada isterseniz bir tanıtın jimnyi.Lastik konusuna gelince 215/75/15 BF GOODRICH AT lastiklerden çok memnunun.Acilen yapılması gereken eklemeler alt koruma ve arka diferansiyel kilit.Tırmanmada çok faydası var.

Merhabalar,

O gun bahcelide karsilastik az da olsa sohbet etme firsatimiz oldu. Ben yine kendi sahsi fikirlerimi paylasayim izin verirsen. Ilk etapta sana bahcelide sohbet sirasindada sormustum araci nasil kullanacaksin bir yuzde vermelisin kendine ornegin %de 30 offroad %de 70 onroad diye bu orani kendince belirlemelisin. Bunu belirledikten sonra yaptiracagin islemlere daha rahat karar verirsin.

Lastiklerle baslayalim 215/75/15 ile 215/80/15 arasinda 5 cm lik bir yanak farki var her olcude yok ama bildigim kadari ile Insa turbo markada bu ebat var ve Cooper da var. 235 li veya uzeri lastik ebatlarina cikacaksan mutlaka ayna mahrutiyi degistirmen gerekir ki rampalarda daha az zorlansin yakit tuketimin tavan yapmasin. Devir saatinde devamli 3000 devrin uzerinde yolda gidersin rampalari saymiyorum ;D ve en onemlisi arazide zorlarsan aks kesebilirsin.

Gelelim yukseltme kitine 5 cm lik yani 2 inch Becce yukseltme kiti alabilirsin 4 inch 10 cm likde olabilir ama kullanma yuzdene bagli olarak buna sen karar vereceksin. Hangi yukseltme kitini takarsan tak mutlaka flans takmalisin jantlara yada jntlara offset uygulamasi yaptirmalisin.

Diff Kilit var sirada maddi imkanim elveriyor dersen hava komprasorlu diff kilitler uygulayabilinir aracina. ARB marka ornek vermem gerekirse ama benim o kadar ayiracak butcem yok fakat araziyede cok gidiyorum dersen %100 arka mekanik diff kilidi bakmalisin ornegin lockright firmasininki benim aracimda var kullaniyorum mesela.

Snorkel, tavan sepeti, sis far bunlarda olacak kolay uygulamalar. On tampon vinc bunlarada sirayla. Hafta ici Ahmet Ustada olacagim Sena Jeep istersen gel hem tanismis olursun hemde cay icer sohbet ederiz daha detayli konusuruz.

Butun bu anlattiklarimdan sonra bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Aracini 1 sene standart kullan surus dinamiklerine iyi alis kolay parkurlarda standart kullan tepkilerini olc sonra bu tarz degisikliklere git derim ben ;) Guzel gunlerde kazasiz bol camurlu kullanman dilegi ile...

Sağol Çağın.Ne gün gitmeyi düşünüyorsun Ahmet Ustaya?Zamanı uydurup gelmeyi çok isterim.

İlk olarak 2 orjinal kit yükseltme, 215/80/15 lastik ve cantlara offset olabilir

daha sonraki yıllardaki planım arka dif kilit öne vinç diye düşünüyorum.

Aracı zaten 2 senedir standart kullanıyorum ve şu an ki huyuna suyuna tam adapte durumdayım(evdeki ikinci binek aracı süremeyecek kadar:smiley:)

Dediğim gibi gününü haber verirsen Cağın, senle gelmek ve Ahmet ustaylada tanışmak isterim.Alakan için çok teşekkürler.

Engin

Rica ederim Engin cim beraber paylasarak birbirimizin eksiklerini giderecegiz guzel gezilerde bol camurlamarak gezecegiz. Ben persembe gunu gidecegim butun gun orada olurum sende musait olursan gel. Aracinida gorelim ;D merak ettim dogrusu

Lastiklerle baslayalim 215/75/15 ile 215/80/15 arasinda 5 cm lik bir yanak farki var

eminmisiniz?

Evet Tuncay abi on tampona donuslerde surter sanirim. Engin ile persembe gunu bulusacagiz Sena Jeep de isin olmaz ise senide beklerim ;D

Öncelikle 215/80/15 ile 215/75/15 arasındaki yanak farkı durumunu bir netleştirilelim.

Sayın AL1820 siz 5cm bir yanak farkı diyorsunuz ama 5 santim yanak farkı olması mümkün değil

215/75/15 lastiğin yanağı 215x0,75=16,125 cm

215/80/15 lastiğin yanağı 215x0,80=17,2 cm yani aradaki yoplam yanak farkı 1 cmden biraz fazla(1,075 cm)

215/80/15 ibaresindeki 80'in 215'in %80'i olduğundan hemfikiriz sanırım.

Zaten 2 inç yükseltme yapmadan 215/80/15 sürter diye düşünüyorum.Mutlaka yükseltme olacak.Bu arada Çağın perşembe Allahtan bir mani olmazsa hem senle biraz daha fikir paylaşımı için hem Ahmet Ustamızla tanışmak için bende orada olucam.

Engin sayin AL1820 5 cm demiyor ben 0.5 cm fark olur diye yazacak iken 5 cm yazdigim icin bir duzeltme geregi duymus kendisine hassasiyetinden oturu tesekkur ederim. İki lastik ebadi arasinda yarim cm fark var. Yanak olarak biri 75 yani 7.5 cm digeri 80 yani 8 cm. Fark yarim santim yani. Bu arada yukseltme kiti uygulasan bile 80 lik lastik surtecektir persembe gorustugumuzde nedenini gosterir fikir paylasiminda bulunuruz.

Çağın öncelikle yazdığım bir önceki iletiyi bir daha oku derim.Çünkü 215/80/15 deki seksen 8 cm 215/75/15 deki yetmişbeş 7,5 cm demek değil.

215/75/15 lastiğin yanağı 215 x 0,75=16,125 cm

215/80/15 lastiğin yanağı 215 x 0,80=17,2 cm

Ben ayrıca 235/75/15 lastiğin 2 inçle yükseltme kitiyle sürtmüyor ise 215/80/15 in hiç sürtmeyeceğini düşünüyorum.Ancak burada sizin dediğiniz yanak hesaplaması daha doğrusu 80 yanak 8 cm 70 yanak 7 cm hesabı doğru değil.Yarın aracının yanına metreyle in çağın ve yanağını ölç.8 santim olmadığını ve hatta 16 cm den biraz fazla(16,125 cm) olduğunu göreceksin:smiley:

Okey perşembe bir aksilik olmazsa beraberiz ama yanlış bilgide vermeyelim.Öyle emin yazmışınız ki bildiğim halde şimdi ölçtüm geldim 195/80/15 deki yanak bile 15 cm çıkıyor :smiley: perşembe baya istişare edicez çağıncım belli oldu :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR