DR.ÖZHAN' Alıntı:merak etdım şimdi :nedir bu arzanın cözümü nekadar masraf gider parca temınınde sorun yaşanırmı arkadaşlar ?
CRAVE' Alıntı:bu arada
yukseltme uyguladıgım aracın uzatılan arka taraftan sol tekerin 1.5 cm fazlalıgı vardı spacer tespit edildiğinde oda düzeltildi (denge kolundan ) denemeden önce
997799' Alıntı:aracı kaç cm yükselttiniz?
CRAVE' Alıntı:11 cm bir oncekı msj da yazmıstım
CRAVE' Alıntı:alumınyum takoz 11 cm lık yayların uzerine koyarak yukselttık arka kollar ile on kollar arasında zaten 2,5 cm fark vardı bizde arkaları one taktık onlerıde 2,5 uzatarak arkaya uyguladık
997799' Alıntı:yok canım ne demek elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım-çalışırız...
zj de 11 cm takozla yükseltme sıkıntılıdır...3 inc üstünde 5 cm üstü ön arka kollar değişir yaylar değişir, amarotisörler değişir, vs vs yani sıkıntı yaşamanız her an an meselesi olabilir... herşeyden önde artikülasyonlarda amortisörler kısa olduğu için patlayacaktır...şaftınız her an krırlabilir, ona da moifikasyon yapmanız gerekli...
4 inc de kollar ne kadar uzunlukta bilmiyorum... o nedenle 2,5 santim bu araç için ne anlama geliyor bi fikrim yok...bununda aslında mantığı şu, orjinal halinde tekerleğin en orta noktasını belirlersin, çamurluğun ucundan aşşağıya bir ucunda ağırlık olan bir iple bu orta noktaya ulaşırsın, çamurluğa işaret koyarsın...kollarla falan oynama yapınca da aynı noktayı bulursan tamamdır...(mantığı kaba taslak anlattım)
DR.ÖZHAN' Alıntı:ön defransiyelde 4 tane kol var 130 lira civarında olması lazım tanesi...
100 lira civarı da amortisör...
ama önce bir mekanike e kontrol ettirip arıza tespitini yaptırmanız lazım..
buada yazdıklarımız tahmin, sallıyoruz yani ya tutarsa hesabı ;D ;D
teşekkurederim yenı yenı aracları incelıyorum deşik bir arıza iyi bir bilgi oldu benımiçin.