zj de acayip bir arıza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,337
Ynt: zj de acayip bir arıza

merak etdım şimdi ::smiley: nedir bu arzanın cözümü nekadar masraf gider parca temınınde sorun yaşanırmı arkadaşlar ?

Etiketler

DR.ÖZHAN' Alıntı:
merak etdım şimdi ::smiley: nedir bu arzanın cözümü nekadar masraf gider parca temınınde sorun yaşanırmı arkadaşlar ?

ön defransiyelde 4 tane kol var 130 lira civarında olması lazım tanesi...
100 lira civarı da amortisör...
ama önce bir mekanike e kontrol ettirip arıza tespitini yaptırmanız lazım..

buada yazdıklarımız tahmin, sallıyoruz yani ya tutarsa hesabı ;D ;D ;D

selamlar

gecen hafta yasadım aynı sorunu

yeni aldıgım 5.2 gc offroad'a hazırlama asamasında 5,5 cm spacer ları taktıgımız gun sorunu yasamaya başladık

ilk olarak 11 cm yükseltmeden dolayı nasıl olsa bozulacak diye değiştirmediğimiz rot kollarında şüphelenip 1.5 cm uzatıp yenisi ile degiştirdik fakat aynı olayı tekrar yasayınca arabanın değiştirdiğimiz tüm parcaları kontrol ettik ve en sonunda

sag arka tekerdeki spacerın yerine tam olarak sabitlenmediğini (kasıntılı oldugunu ) keşfettik ( ne komik dimi )

inşallah sizinkinde böyle bireyden cıkar

bu arada

yukseltme uyguladıgım aracın uzatılan arka taraftan sol tekerin 1.5 cm fazlalıgı vardı spacer tespit edildiğinde oda düzeltildi (denge kolundan ) denemeden önce

CRAVE' Alıntı:
bu arada

yukseltme uyguladıgım aracın uzatılan arka taraftan sol tekerin 1.5 cm fazlalıgı vardı spacer tespit edildiğinde oda düzeltildi (denge kolundan ) denemeden önce

aracı kaç cm yükselttiniz?

levent bey bu arada arac yeni
daha once lr cıydım 87 benzinli 110 lugumu yeni sattım.. gercı halaa kesip kısalttıp 90 lık yapmaya calıştıgım bir düz dizelim var.
cherokee için bilgilerinizden faydalanmak isterim ara sıra özelden rahatsız etsem kızmazsınız demi ..

alumınyum takoz 11 cm lık yayların uzerine koyarak yukselttık arka kollar ile on kollar arasında zaten 2,5 cm fark vardı bizde arkaları one taktık onlerıde 2,5 uzatarak arkaya uyguladık

CRAVE' Alıntı:
alumınyum takoz 11 cm lık yayların uzerine koyarak yukselttık arka kollar ile on kollar arasında zaten 2,5 cm fark vardı bizde arkaları one taktık onlerıde 2,5 uzatarak arkaya uyguladık

yok canım ne demek elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım-çalışırız...
zj de 11 cm takozla yükseltme sıkıntılıdır...3 inc üstünde 5 cm üstü ön arka kollar değişir yaylar değişir, amarotisörler değişir, vs vs yani sıkıntı yaşamanız her an an meselesi olabilir... herşeyden önde artikülasyonlarda amortisörler kısa olduğu için patlayacaktır...şaftınız her an krırlabilir, ona da moifikasyon yapmanız gerekli...
4 inc de kollar ne kadar uzunlukta bilmiyorum... o nedenle 2,5 santim bu araç için ne anlama geliyor bi fikrim yok...bununda aslında mantığı şu, orjinal halinde tekerleğin en orta noktasını belirlersin, çamurluğun ucundan aşşağıya bir ucunda ağırlık olan bir iple bu orta noktaya ulaşırsın, çamurluğa işaret koyarsın...kollarla falan oynama yapınca da aynı noktayı bulursan tamamdır...(mantığı kaba taslak anlattım)

997799' Alıntı:
yok canım ne demek elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım-çalışırız...
zj de 11 cm takozla yükseltme sıkıntılıdır...3 inc üstünde 5 cm üstü ön arka kollar değişir yaylar değişir, amarotisörler değişir, vs vs yani sıkıntı yaşamanız her an an meselesi olabilir... herşeyden önde artikülasyonlarda amortisörler kısa olduğu için patlayacaktır...şaftınız her an krırlabilir, ona da moifikasyon yapmanız gerekli...
4 inc de kollar ne kadar uzunlukta bilmiyorum... o nedenle 2,5 santim bu araç için ne anlama geliyor bi fikrim yok...bununda aslında mantığı şu, orjinal halinde tekerleğin en orta noktasını belirlersin, çamurluğun ucundan aşşağıya bir ucunda ağırlık olan bir iple bu orta noktaya ulaşırsın, çamurluğa işaret koyarsın...kollarla falan oynama yapınca da aynı noktayı bulursan tamamdır...(mantığı kaba taslak anlattım)

gaziantep grubumuzda 9 tane zj oldu birinde 4 inc Skyjacker kit vardı geri kalan aracların tamamı onun uzerinden ölçüler alınarak yukseltildi tabiki ön saft uzadı ıstavroz takıldı kollar ve amartisor baglantıları uzatıldı teker ara ve camurluk orta ölçülerine getirildi

arkadaşlar araç 2 gün bende kaldı direksyon amortisörünüde deyiştim ama malesef yine aynı 11 cm yükseltme var araçda .100 liraya amortisörde aldım ama nafile bende takasdan vazgeçdim zira . yani doçuma geri döndüm . ama bilgileriniz için çok teşekkür ederim saygılar

buada yazdıklarımız tahmin, sallıyoruz yani ya tutarsa hesabı ;D ;D

teşekkurederim yenı yenı aracları incelıyorum deşik bir arıza iyi bir bilgi oldu benımiçin.

DR.ÖZHAN' Alıntı:

buada yazdıklarımız tahmin, sallıyoruz yani ya tutarsa hesabı ;D ;D

teşekkurederim yenı yenı aracları incelıyorum deşik bir arıza iyi bir bilgi oldu benımiçin.

biri anlatır biri yorumlar sadece bilgisayar başında bu olur...
soru alttan bir ses geliyor...
ver hadi cevabı...

soru şu olsaydı tamam, ses geliyordu rot blalansçıya gittim, ttespit yapıldı, şu şu parçalar dedi, bunları nerden kaça buluruz...buna net cevap...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri