jimny yakıt

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burhankaynar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,891

burhankaynar

Kamp I
Mesajlar
114
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul nurtepe
Web
www.burhankaynar.com
Merhaba arkadaslar 2006 model otomatik bir jimny sahibi oldum kısa sure önce
üzerinde bf goodrich 215/75/15 lastık var
ve genelde sehirici kullanıyorum kagıthane - taksım arası gibi
son hesapladığıma göre km de 43 krş gibi bir rakam yakıt masrafı var sizce bu lastıklerı değiştirsem yakıt masrafım dusermı dusersede ne olcude lur bu dusus

tesekkurler
 

Etiketler
Ynt: jimny yakıt

Oncelikle yeni araciniz hayirli ugurlu olsun.kazasiz kullanmaniz dilegiyle.bende de 2006 otomatik jimny var.arac teknik olarak gayet az yakiyor fakat sarfiyati tl bazina vurdugumuz zaman biraz fazla oluyor.neyse sorunuza pek kesin degerler veremeyecegim ama orjinal lastik degerlerine donerseniz yakit sarfiyatiniz dusecektir fakat ne kadar dusecegini kesin bir sekilde soyleyemeyecegim.bilgili ustadlar daha yardimci olacaklardir.saygilarimla...
 


Ynt: jimny yakıt

benim araç da 42-43 krş civarı yakıyor ama full klimalı çalışıyor.malum adana'da yaşayınca klimasız olmuyor.sizin için şehiriçi bir deneme yaparım en son.şu an için şehir dışındayım.ben sizi buradan yine bilgilendiririm.saygılarımla..
 

Ynt: jimny yakıt

43 kuruş mu :eek: :eek:
Benzinli araç kullanmayalı çok olmuş benim heralde..
Benim Discovery şehir içi LPG'de 45-50 kuruş yakıyor yahu.

Aracınızın orjinal lastik ebadını bilmiyorum ancak şunu söyleyebilirim,

lastiğin yere temas eden yüzeyi genişledikçe yakıt sarfiyatınız artacaktır..
ancak çok küçük farklılıklarda herhangi bir sorun olmaz. +%3 ya da -%3 değişim tahamül sınırları içerisindedir, ve etkisi olmaz denebilir.
 



Ynt: jimny yakıt

Selam hayırlı olsun. Bende sizin lastiklerden almak istiyordum. Bendede Jimny nin orjinal lastikleri var. 5cm diş derinliği var şu anda. Lastiklerinizde yama yoksa ve diş derinliği benimki kadarsa takasa girerseniz görüşürüz. İyi günler.
 


Ynt: jimny yakıt

Merhaba arkdaşlar, benim jimny 2010 model otomatik ve standart haliyle kullanıyorum. LPG de kullanıma göre şehir içinde (İstanbul)
20 ile 25 krş arası değişiyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst