2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 148,700
IMG 2898
Yemekten Sonra tatlı ikram gezide diet gitti çok mutsuzum
 

Etiketler









IMG 2949
IMG 2950
Yanya da akşam konaklayacağım Pazar günümü burada geçireceğim.Yarın İgomenitsa ya feribot gece olduğundan zamanım bol.Ama Efsanenin yeri içime sinmediğinden merkezdeki otoparka aldım Efsaneyi 8 Euro ama kafam rahat orijinal bir Yunan plakalı karavanın yanına park ettim.Yaşlı bir amca emekli sanırım
 

IMG 2926
Efsane yi sağlama aldım ya mal canın yongası.Başladım gezmeye,bisikleti de almadım bu sefer çünkü otopark merkezde.Üniversite öğrencilerinin oturduğu bir cafe de Amerikano çatlattım
 



IMG 2927
IMG 2928
Yaw arkadaş Yanya nın baklavası meşhurmuş.Aramızda kalsın diyetisyenim duymasın keser altı aydın rejimdeyim 26 kilo verdim ama buradan kadayıf aldım iki parça Ne yalan söyleyeyim koydum Efsanenin dolabına içim falan kıyılır tek başımayım tansiyonum düşer neme lazım
 

Bu arada Yanya hakkında biraz bilgiye baktım internetten
Şehir, II. Murat devrinde (1421-1451) 9 Ekim 1431'de fethedildi ve Balkan Savaşı sırasında kentin kalesini kuşatan Yunan ordusuna uzun süre direnmesine karşın 6 Mart 1913 tarihinde Türk yönetiminden çıktı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Osmanlılarca inşa edilmiş kale, pek çok Türk evi, Muğla 'ya şaşırtıcı ölçüde benzeyen sokaklar ve Tepedelenli Ali Paşa'nın sarayı Yanya'nın başlıca ilginç noktalarıdır.Fethiye Camii ve Aslanpaşa Camii halen ayakta olup Aslanpaşa Camii etnografya müzesi olarak kullanılmaktadır. Velipaşa Camii'nin minaresi yıkılmıştır. Şehir 1913 yılında Osmanlıların elinden çıkmıştır. Gümüş işçiliği ile ünlü Yanya kenti kuzey Yunanistan'ın en önemli kenti ve bağlantı noktasıdır. Artık Selanik-İgumeniça otobanı da yapılmış ulaşım kolaylaşmıştır. Hemen yakınlardaki Zagori bölgesi geleneksel köyleri ve derinliği ve sarplığı ile dünyaca ünlü Vikos Kanyonu görmeye değerdir.
Yanya'da Arnavutluk sınırına yakınlığından dolayı önemli bir Arnavut nüfusu vardır.
Yanya'nın önemli eğitim kurumları arasında Yanya Üniversitesi bulunmaktadır.
Mevcut ulusal havalimanından Atina ve Selanik kentlerine uçuşlar mevcuttur. Bunun dışında İgumeniça limanına yakınlığı kente ulaşılabilirliği artırmaktadır.
 






IMG 7083
IMG 7114
Ff7828bfaa697914ad7adee0828ba313
motosiklet ile uğramıştım oralara



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vay süper ben motorsikletle defalarca geçtim İgomenitsa ya gitmek için ama hiç uğramamıştık o zamanlar.Siz endrocusunuz ben turing motorlar kullandım hep geçen sene bayramda bir Ukrayna turunu 1150 ADV ile yaptım iki resim o turdan
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst