1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enrico1357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,159
Ynt: 1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

ayri bir bolum bulamadigim icin buraya yazmak istedim.bugun sasmaz sanayi sitesinden arabam icin lastik aldim ee haliyle param bitti ,lastikleri taktiracak paramda yok :smiley:) burayi iyi dinleyin.benim jeep servis musterisi oldugum HMC amirican garage servise ugradim:smiley: sagolsun arkadaslara espiri olsun diye durumumu anlattim .fakat arkadaslar isi ciddiye almislar cebime soylemesi ayip hasligimi koydular birde kucuk bir tamiratim vardi onuda ucret almadan yaptilar ve beni yolladilar.simdi soruyorum size
ben JEEP ci olmayimda ne yapayim ;D ;D
ben HMC AMERICAN GARAGE servisine ve bunyesindeki tum arkadaslara tesekkur edmeyimde ne yapayimmmm ;D ya murat usta,cuneyt usta yav ne diyeyim bilmiyorum allah sizden gani gani razi olsun.insallah bol musterileriniz olsun :smiley:)
ya harbiden tanisali bir ay olmadi bile.demekki boyle ustalar ve servislerde varmis .bunu bilmek bile insani mutlu ediyor.
TEKRARDAN TESEKKUR EDERIM HMC AMERICAN GARAGE VE EKIBININ DEGERLI CALISANLARINA.SAYGILARIMLA

Etiketler

enrico1357' Alıntı:
senin lastik ebadi konusundaki cevapin uzerine bugun gittim orjinal olculerde lastik aldim ;D

cidden sağlam attırıyor yakıtı lastik ebatını normal üstü kullanmak, bence iyi etmişsiniz güle güle kullanın, çivi vida değmez inşallah : )))

enrico1357' Alıntı:
ayri bir bolum bulamadigim icin buraya yazmak istedim.bugun sasmaz sanayi sitesinden arabam icin lastik aldim ee haliyle param bitti ,lastikleri taktiracak paramda yok :smiley:) burayi iyi dinleyin.benim jeep servis musterisi oldugum HMC amirican garage servise ugradim:smiley: sagolsun arkadaslar espiri olsun diye anlattim .fakat arkadaslar cebime soylemesi ayip hasligimi koydular birde kucuk bir tamiratim vardi onuda ucret almadan yaptilar ve beni yolladilar.simdi soruyorum size
ben JEEP ci olmayimda ne yapayim
ben HMC AMERICAN GARAGE servisine ve bunyesindeki tum arkadaslara tesekkur edmeyimde ne yapayimmmm ;D ya murat usta,cuneyt usta yav ne diyeyim bilmiyorum allah sizden gani gani razi olsun.insallah bol musterileriniz olsun :smiley:)
ya harbiden tanisali bir ay olmadi bile.demekki boyle ustalar ve servislerde varmis .bunu bilmek bile insani mutlu ediyor.
TEKRARDAN TESEKKUR EDERIM HMC AMERICAN GARAGE VE EKIBININ DEGERLI CALISANLARINA.SAYGILARIMLA

Ankara'da nerede bu HMC, yakında ben de müşterileri olacağım inşallah : )))

euzlu' Alıntı:
Ankara'da nerede bu HMC, yakında ben de müşterileri olacağım inşallah : )))
sana tek birsey diyecegim birak musterileri olmayi git sadece cayini kahvesini ic.sana okadarini soyleyim.ustami super usta.ya ben burda ustayi ovmek istemem "bazilari dogustan ustadir"bunlarda oyle birileri.hemde ekonomik tamirat yapiyorlar benden bukadar tio ;D
"http://www.hmcamericangarage.com/" ya reklam yapmayim dedim ama duramadim. enrico1357 veya cemtalip demen yeterli.ustalar parasiz kaldim demeyide unutma :D

Arkadaşlar az önce lpg deposunu fulledim tam 100 km yol yaptım sonuç 70 tl yani km 700 bin lira kafayı bozacağım yarın yine teste bağlatacağım bana veriler tam derlerse çıldırmamak elde değil.Bu 100 km yolun 8o km sini uzun yolda yaptım.410 lira yakan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

27istanbul27' Alıntı:
Arkadaşlar üstteki link bana ait yanlışlıkla 34p0326 olarak gönderildi özür dilerim.
durmus usta kardesim sana cebimi veriyorum beni bir ara cem talip:0532 382 88 18 benimde ayni seyler basimdan gecti.sana tecrubelerimi aktarayim insallah bir nebze yardimci olrum ki olacagima eminim.rahat ol yakit olayini cozecegiz...

34p0326' Alıntı:
Arkadaşlar az önce lpg deposunu fulledim tam 100 km yol yaptım sonuç 70 tl yani km 700 bin lira kafayı bozacağım yarın yine teste bağlatacağım bana veriler tam derlerse çıldırmamak elde değil.Bu 100 km yolun 8o km sini uzun yolda yaptım.410 lira yakan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
ustam ne yaptin yakit sorununu?

abi baktin hicbirsey yapamadin, ;D ankaraya getir ben halledeyim yakit problemini.

Teşekkür ederim bugün ankara servisten mustafa ustayla görüştüm . enjeksiyon la lpg olayı farklı olay, bütün iş lpg ayarıyla ilgili olduğunu belirtti.

27istanbul27' Alıntı:
Teşekkür ederim bugün ankara servisten mustafa ustayla görüştüm . enjeksiyon la lpg olayı farklı olay, bütün iş lpg ayarıyla ilgili olduğunu belirtti.
abi ustani degistir derim ozaman sana.sevgili abim benim.birincisi gaz sisteminin calisma prensibi sudur.aracin gaz sistemi ,benzin sisteminden aldigi veriyi kullanarak gaz puskurtur.yani kisacasi su aracin benzin ecu degegerlerini ,gaz beyni toplar ve ona gore gaz pompalar.yani enjeksiyonla lpg olayi farkli diyorsa bir usta ben PES diyorum ....
sana ilk basta demistim ya hatirla.lpg ayarina gittiginde lutfen suna bak benzin ecu degerin ne?eger benzindeki ecu degerin yuksek ise gaz fazla yakarsin.iyi bir lpg usta si bunu bilir.ha aracinin benzin degerleri normaldir ve gaz cok harcarsin.ona birsey demem .ozaman gaz sisteminde problem vardir derim.saygilar

Bu araçlardaki benzin ecu değeri dediğiniz nasıl ölçülüyor bu sadece enjesiyonlu araçlarda oluyor anladığım kadarıyla enjetörden bahsettiğinize göre bujilerin tırnak ayarı gibi bir şeymi ki ? ayar bozuk olursa ateşlemeyi geç yapıp yakıtı yakmadan egsozdan atıyor mu ?

hagurel' Alıntı:
Bu araçlardaki benzin ecu değeri dediğiniz nasıl ölçülüyor bu sadece enjesiyonlu araçlarda oluyor anladığım kadarıyla enjetörden bahsettiğinize göre bujilerin tırnak ayarı gibi bir şeymi ki ? ayar bozuk olursa ateşlemeyi geç yapıp yakıtı yakmadan egsozdan atıyor mu ?
bu olcumu yapan lpg cilerdir.lpg ciler ellerindeki program araciligi ile benzin ecu degerlerini gorebiliyor ve kendi takmis olduklari lpg sisteminin yakit verilerinide burdan goruyorlar.haliyle buna gorede gaz ayarini yapiyorlar.bizim araclarda "yani benim aracta" 6 adt enjektor var I6 4.0 grand cherokee .simdi daha detayli anlatmaya calisacagim ama teknik bilgim okadar yok ;D fakat lpg yakit sistemi tum ayarini ve atesleme sistemini benzin ecu degerlerinden alarak kendini ayarlar ve ona gore yakit puskurtur.senin benzin ecu degerlerin.eger yuksek ise haliyle ne oluyor ,lpg sisteminden ona gore bir yakit puskurtmesi oluyor ve cok yakiyorsun .olayin ozu bu.

96 xj çoğu düz yol ve daha az soft arazi karışık 100km.de 15lt lpg yaktı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,960
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR