1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enrico1357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,459
Ynt: 1994 4.0 16 - ZJ Yakıt Tüketimi Nedir

hagurel' Alıntı:
Daha yakıtı söyleyen yok bide onu duyarsak forumu terk ederiz gibi benim 4 silindir 2.6 400krş yakarken V8 veya I6 350krş yakıyor diyenler bi gelsin hele kardeş :smiley:

yaaa işte paranın gözü kör olsun ;D
çok savurganız yaaa ;D makina 2tl yakıyor depo full geziyoruz hep ;D lpgde yok o da yalandı ;D
servislerlede anlaşmalıyız peridyorik bakım ücretine 250 tl yazıyorlar , bakımı yaptırıyorsunuz sonra faturaya bir sıfır daha atılıyor bilginize ;D

Etiketler

hunter06_1' Alıntı:
biz bu kelimeleri genelde ZJ kıskanan arkadaşlardan duyarız bunlara kulak asmayız onların araçları ile ZJ ler zaten aynı kategoride olmadığından ciddiye almayız fakat anladığım kadarı ile bu arkadaş gitmiş en haşat ZJ yi bulmuş inşallah olmazda eğer Toyotanın haşatına denk gelirse masrafı ozaman görür,ankarada bir arkadaşım 2001 yılında 8000 TL ye 1987 model Land cruzer aldı fakat kısa bir süre sonra motor yaptırması icap etti 2 ay japonyadan parça beklemek kaydıyla 6500TL masraf etti böyle bir harcamayı ZJ ye hiçbir zaman yapamazsınız çünkü ZJ nin parça fiyatı Toyotanın yarısından bile azdır .konfor için zannederim bir şey söylemeye gerek yoktur.. benim size tavsiyem temiz olmak kaydıyla bir ZJ alın derim çok keyif alırsınız yalnız bir kötü tarafı var onuda söyleyeyim , bir daha başka arazi aracına binemezsiniz... ;D

takaslı temiz bir şey bulabilsem anında alacağımda!! arıyoruz arıyoruz yok bir altertif maalesef :'(

euzlu' Alıntı:
takaslı temiz bir şey bulalsem anında alacağımda!! arıyoruz arıyoruz yok bi altertif maalesef :'(

temiz bir zjye binen asla takas düşünmez ... aracınızı satıp nakit alabilirsiniz ...
zaten ruhuna ZJ işlememiş biri arabadan anlamıyordur veya aracında sıkıntılar vardır , ona göre takas kabul eden olursa mutlaka expertiz raporu alın ...

benim kapının önünde bitane 5.2 zj yatıyor. bir sahibini görmek nasip olmadı. durduğu yerde lastiği iniyor. bi bakıyorum tekrar şişmiş. bi anlam veremedim. sahibini görsem soracam ona "ne iş, araçtan memnun musun, neden hiç kullanmıyorsun" diye ama göremiyorum.

hunter06_1' Alıntı:
biz bu kelimeleri genelde ZJ kıskanan arkadaşlardan duyarız bunlara kulak asmayız onların araçları ile ZJ ler zaten aynı kategoride olmadığından ciddiye almayız fakat anladığım kadarı ile bu arkadaş gitmiş en haşat ZJ yi bulmuş inşallah olmazda eğer Toyotanın haşatına denk gelirse masrafı ozaman görür,ankarada bir arkadaşım 2001 yılında 8000 TL ye 1987 model Land cruzer aldı fakat kısa bir süre sonra motor yaptırması icap etti 2 ay japonyadan parça beklemek kaydıyla 6500TL masraf etti böyle bir harcamayı ZJ ye hiçbir zaman yapamazsınız çünkü ZJ nin parça fiyatı Toyotanın yarısından bile azdır .konfor için zannederim bir şey söylemeye gerek yoktur.. benim size tavsiyem temiz olmak kaydıyla bir ZJ alın derim çok keyif alırsınız yalnız bir kötü tarafı var onuda söyleyeyim , bir daha başka arazi aracına binemezsiniz... ;D

cevap için teşekkürler. gerçekten ikinci el işi şanş işi. ekspertiz yaptırsan bile saatli bomba gibi elinde de patlayabilir uzun yıllar sorunsuz da binebilirsin.
Allah herkezin gönlüne göre versin.

Amin Amin demekten başka bir şey yok bende ZJ istiyorum fakat aynı sorunlar bendede var birine takas teklif ettim adam hemen atladı bende şüphelendim en iyisi aracı satıp parayla pazarlık ederek temiz bişey bulmak ama V8 mi I6 nı önce ona karar vermek lazım kullanan arkadaşlar yardım ederse
Mirkan kardeş bırak 2 lira yakıyo 3 lira yakıyo falanda gel bize yardım et V8 mi I6 mı ne diyosun sen I6 kullanıyosun herhalde Çekişi gidişi duruşu nasıl konforda bi fark varmı ? Bak can çekişiyoruz burda

hagurel' Alıntı:
Amin Amin demekten başka bir şey yok bende ZJ istiyorum fakat aynı sorunlar bendede var birine takas teklif ettim adam hemen atladı bende şüphelendim en iyisi aracı satıp parayla pazarlık ederek temiz bişey bulmak ama V8 mi I6 nı önce ona karar vermek lazım kullanan arkadaşlar yardım ederse
Mirkan kardeş bırak 2 lira yakıyo 3 lira yakıyo falanda gel bize yardım et V8 mi I6 mı ne diyosun sen I6 kullanıyosun herhalde Çekişi gidişi duruşu nasıl konforda bi fark varmı ? Bak can çekişiyoruz burda

1-doğru bir noktaya işaret etmişsiniz, V8 mi I6'mı?? gerçi benim kafamdaki Laredo yani I6 var ama nasip, temiz bir V8 limited bulursam da kaçırmam, inşallah nasip olur bakalım,

2-Laredonun normalde 2 çeker oluşu ve 4 çeksere kısa süreli geçirilişi ile ilgili kullanım yorumlarını, avantaj ve dezavantaj anlamındaki tecrübelerinze dayalı olarak yazabileceğiniz her yönden anlatırsanız sevinirim, selamlar...

Arkadaşlar Mirkan dan önce bende birşey yazayım.Tabiki hepimiz temiz bir 4.0 lt almak isteriz.Fakat piyasada az var.Zamanında hep 5200 cc LIMITED versiyon ithal edilmiş.Bu yüzden 5200 te çok daha fazla araba seçeneği çıkıyor karşınıza.Yoksa temiz bir 4.0 litre bulursanız kaçırmayın tabi.

Oktay hocamda konuyu özetlemiş .

4.0 I6 Makina temel itibariyle JEEP birçok modelinden kullandığı (En son Wrangler Rubiconda kullanıldı mesela) güvenilir bir makina . Emin olun güç açısından ne arazide ne yolda bir esklik hissedemesiniz . Zaten bahsettiğimiz makina neredeyse 200 beygirlik 4 litre hacminde :smiley: Tamiri(ihtiyaç olmamasını umarım) Cherokee de ve birçok modele kullanıldığından parçası hayli bol . 5.2 ye göre daha basit ve mekanik . Bununla birlikte 4x2 seçeneği avantaj tabi ki . Hele ki üzerinden Selectrak varsa tadından yenmez :D

Bununla birlikte 5.2 V8 magnum makina klasik bir amerikan canavarı . gürüldeyerek çalışan ve hakkını veren bir motor . Sağlamlık ve sorunsuzluk açısından zaten sıkı makinalar . V8 araç sayısı fazla olduğundan teminizi bulmak daha kolay oluyor . 4.0 sayısı hayli az . Bunların arasından düzgün kullanılmış olanını bulmak herzaman mümkün olmuyor .

İki araç arasından zevkler , tercihler ve bulunma durumu sonucu belirliyor . Bana sorarsanız 4.0 ZJ düzgün bir araç bulunursa alınmalı . Yine bana sorarsanız imkanım olsa ZJ mi ikilerim ve birde 5.9 ZJ alır garajıma koyarım .

Bu konuda sitede çok yazıldı çizildi aslında . Kararsız kalan arkadaşlar , özellikle yada spesifik olarak akıllarına takılan noktaları sorarlarsa daha aydınlatıcı olur sanırım .

Sürekli şehir içi kullanımda bana uygunu I6 o zaman V8 fazla yakar gibi imkanlar elverse tabiki 5.9 derim ama yapamam yıkılırım

ssbman' Alıntı:
Estağfurullah mirkan . ;)

bana sorulmuştu ama ;D , yemin ederim üşendim yazmaya ;D
bıktım zaten her defasında aynı şeyleri yazmaktan ;D not defteri açtım , kaydettim bu yazını abeeyy ;D
bundan sonra kopyala yapıştır ;D

Selamlar hakan Arkadaşlar laf anlatmaktan bıktılar.Azmı yakar çokmu yakar, 4.0 mı 5.2 mi veya 5.9 mu artık bir modelde karar kıl değerli arkadaşım yoksa hasta olursun psikolojin bozulur.Bundan üç ay önce karar veremediğim için senin pajeroya talip bile olmuştum ve sonunda doğru kararı verdiğime inanıyorum.

En güzeli Mirkan , Ergun abi hesabı dosya hazırlayıp ordan yapıştır cevabı :D Görüşmek üzere ...

Evet arkadaşlar hadi kararnızda kolaylıklar dilerim :smiley: . Özellikle aklınız atakılan noktaları sorarsanız herkes cevaplamaya çalışacaktır zevkle ...

mirkan' Alıntı:
bmw 520ia'nın triger kayışı , v kayışları , hava yağ benzin flitresi , üst takım alt takım contalar 55tl ve orjinal ...
hadi bunada ön yarılı yaklaşın servis faturasını bulup scan edip ekleyeyim ;D

m50 m52 ve m54 BMW motorlarda zincir vardır trigger kayışı yoktur. bir karışıklık olmasın modelde? 316 filandır belki, m40 motorlu. hatırladığım son kayışlı motor m40 lardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR