1999 1.6 jlx vitara get ile yükseltme.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzkaan52 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,355

oguzkaan52

Yeni Üye
Yer
ORDU/ Merkez
Arkadaşlar 1999 1.6 jlx manuel vitara kullanıyorum şu anda üstünde AT lastik var bn M T kullanmak istiyorum ve %40 arazi % 60 asfaltta kullaniyorum hangi lastiği almalıyım önerileriniz nelerdir,bide get yükseltme yaparken suzukiler için tam bir ölçü varmidir bilen deneyen arkadaşlardan rıza etsem beni aydınlatılmasının.

Etiketler
Ynt: 1999 1.6 jlx vitara get ile yükseltme.

MT lastik olarak BF Goodrıch, Cooper STT kalitesi ve ismiyle,
Federal Couragıa ve Kumho KL 71 fiyatıyla tercih edilen markalar, ben dün Kumho aldım şimdilik 100 km kadar asvaltta kullandım, yorum için erken ama, görüntü güzel, asvaltta AT den çok farklı değil.
Yükseltmede kullanım şartlarınıza göre ölçü belirleyebilirsiniz.
Ancak 3-4 cm üzeri yükseltmelerde amortisör ve helezonların yanısıra diferansiyellere de müdahale lazım.
Benim tavsiyem 3 inch yapın, hem ilerde tekrar yükseltmek zorunda kalmazsınız hem de böylelikle sorunsuz 30 inch lastik kullanabilirsiniz.

.

Benim araçta 2.5 inch kit ile yükseltme Kumho Road Venture KL 71 MT 235-75-15 lastikler

IMG_2852.jpg

Teşekkür ederim abdullah by yorumlarının için bende bf 215 75 15 alican galiba suzuki 1.6 için. 30 inç ve üzerindeki ebatlar için motoru küçük kalıyor galiba.

oguzkaan52' Alıntı:
Teşekkür ederim abdullah by yorumlarının için bende bf 215 75 15 alican galiba suzuki 1.6 için. 30 inç ve üzerindeki ebatlar için motoru küçük kalıyor galiba.
Benim ölçü 235-75-15 bu da 29 inch.
Tam sınırda bir ölçü.
Şu an araç dolu ve klima açık rampalarda çekiş kaybı hissediyorum. Arazide low'a aldığımızdan zaten sorun yok.
Ama düzde veya araç dolu değilse veya klim a kapalıyken sıkıntı yok.
Siz yükseltme yapmayacaksanız 215 - 75 veya 215-80 ebadlarını sorunsuz kullanabilirsiniz.
30 inch için motorun 1.6 olması sorun değil ancak yükseltmesiz kullanılmaz, çekiş kaybını ayna-mahruti değişimi ile telafi edersiniz.

Ben toplamda get ve lastik ile 4 cm falan yükseltebilirim yani konfor bozulurmu.sizin dediğiniz markalara baktım bf goodrich 215 75/80 15 M T alicam galiba.bende yokohama geolander 215 75 15 A T var daha 5 aylık işi bilmediğimiz için yanlış almışız çamurda performansı çok zayıf.y

oguzkaan52' Alıntı:
Ben toplamda get ve lastik ile 4 cm falan yükseltebilirim yani konfor bozulurmu.sizin dediğiniz markalara baktım bf goodrich 215 75/80 15 M T alicam galiba.bende yokohama geolander 215 75 15 A T var daha 5 aylık işi bilmediğimiz için yanlış almışız çamurda performansı çok zayıf.y
BF Goodrıch 'de 215-75 -15 veya 235-75-15 ebadları var.
215-80 Lassa ve Yokohama'nın ATlerinde var, Yokohama MTyi bilmiyorum.
Marka tercihi size kalmış, Cooper STT de tavsiye ediliyor.

offroad isine yeni merak sariyoruz arkadaslarla M T lastiklerine baktim ama asvaltta en sessiz olanini alicam daha yeniyiz exstreme arazilere giremeyiz. evet lastiklerim satilik.

veteriner' Alıntı:
Benim ölçü 235-75-15 bu da 29 inch.
Tam sınırda bir ölçü.
Şu an araç dolu ve klima açık rampalarda çekiş kaybı hissediyorum. Arazide low'a aldığımızdan zaten sorun yok.
Ama düzde veya araç dolu değilse veya klim a kapalıyken sıkıntı yok.
Siz yükseltme yapmayacaksanız 215 - 75 veya 215-80 ebadlarını sorunsuz kullanabilirsiniz.
30 inch için motorun 1.6 olması sorun değil ancak yükseltmesiz kullanılmaz, çekiş kaybını ayna-mahruti değişimi ile telafi edersiniz.

Merhaba Abdullah Bey 235x75x15 lastikleri stepne yerine sorunsuz takabiliyormusunuz 30 inç de sorunsuz takılabilirmi? Bende 6-7 cmlik yükseltme yaptım lastikleri büyüteceğim 30 inç cooper stt kimsede kalmamış bir tek yerde buldum oda tanesine 410 tl istiyor başka yerde 235x75x15 buldum tanesi 325 tl stepneye 30 inç sığmıyorsa hiç boşuna aramayayım bilgilerinizi rica ederim.

Ayrıca BF MT km2 lastik kullanan varmı şu sıralar stoklarda en çok bulunan lastik bu ama hiç yorum göremedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.