Motorsporları federasyonun kurallarında yapılan oyunlar için böyle bir kural yok sanırım fakat dediğinize sonuna kadar katılıyorum.Önümüzdeki oyunlarda bunu dahil edebiliriz.Saygılar.CİNCİN' Alıntı:Organizasyon süperdi, tekrar teşekkürler ama dikkatimi çeken bir eksiklikten bahsetmek istiyorum.
Her ne kadar ambulans ve itfaiye gibi güvenlik önlemleri alınmış olsa da zaten bu spor kendi içinde içinde bazı tehlikeleri ve kaza risklerini barındırıyor. Yarışacak araçların çoğu standart araçlar oldukarı için zaten roll bar yakıt kesici sistemler bazılarında bulunmuyor olabilir. Araçların standart olması ve yarışmacıların da profesyonel olmaması müsabakalardaki kaza risklerini daha da arttırıyor. Bir kaza halinde içindeki pilot ve co pilot'un yaralanması riski oldukça fazla. Bu nedenle katılımcılarda en azından kask ve yanmaya dayanıklı maske ve eldiven bulundurulma zorunluluğu aranmalı diye düşünüyorum. Bunlara sahip olmayan yarışmacılara bu organizasyon komitesince temin edilebilir. Seneye bu konulara da dikkat edilirse 4x4'lük bir organizasyon olur![]()
Dursun ustam..engel geçişlerini inanın bizler çok istedik fakat bulunan arazi ağaçlandırma alanı olduğu için asla içeriye dozer kepçe kazma vs.vb.araç alet sokulması herhangi bir yerin kazılması kesinlikle yasaktıreis28' Alıntı:Bende kendi fikrimi ve gördüklerimi bir kac kelamla aktarayım müsadelerinizle Beyofun bu yapmış oldugu hareket amatör off road ın ülkede gelişmesi adına yapılmış degerli bir hareket ve oluşum. Etap hıza yönelikti bu bence hız yerine teknik etap olmalıydı araclar vinc kullanmalı engel gecişlerinde aracların pilotların ve co ların takım calışması yaparak engelleri aştıkları bir yarış olsa daha göz doldurucu ve görsele hitab eden bir ortam oluşurdu. Güvenlik önlemlerine gelelim etaplara giren aracların hiç birinde rolcage yok bu yüzden hız ve takla atma riskine karşı korumasızlar sürücüler amatör ve gereginden fazla gazlayarak heycanlarına yenik düşü yorlar buda cok normal yarış atmosferi insanı başka hissiyat durumlarına sokuyor işin heycanıda burda zaten artık bu olayları en azından içinde dış veya iç takla barları olan araclarla kemer takılı vaziyette ve başta hiç olmazsa bir kask yada baret dahi olsa tetbir olur dünyada tüm örnekleri böyle dir olacak üzücü olayların önüne gecilmiş olur sonucta olabilecek bir kaza esnasında organizasyon zor durumda kala bilir insanlar üzülür, bunun olmasını hiç kimse istemez. Etap içinde en güzel hazırlanmış off road aracı gibi ufak bir güzellik yarışması ola bilir güne renk kadar tabiki bu gibi organizasyonlar arttıkca bu dediklerimizde olacaktır Beyofa bu spora katkılarından dolayı tekrar tşekkür ediyorum kalın saglıcakla
Tempus' Alıntı:baktım Nurullahdan hayır yok ben yükledim![]()