2. Beykoz Off Road Oyunları Görselleri (9-10 Nisan 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reis28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,288
Ynt: 2. Beykoz Off Road Oyunları Görselleri (9-10 Nisan 2011)

Mustafa beyin verdiği link üzerinden araştırınca aşağıdaki parağrafı gördüm:

http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/14_diger_aktiviteler-17012011.pdf

g) Kapılar sıra ile geçilir, atlanamaz,
- Etap içerisinde durulamaz,
- Kapılar tersten geçilemez,
- Kapılara değilemez.
- Parkur içinde sürücüler tarafından onarım ve tamirat
yapılamaz.
- Parkur boyunca yerleşmiş olan gözetmenlerin kararı-
na göre, kapılara değilmesi halinde 10 saniye, kapıların atlanması veya devrilmesi durumunda 30 saniye
sürücünün zamanına eklenir.
h) Alınan zaman cezaları, sürücünün o çıkışta yaptığı
zamana eklenir.

Kapı devrilmeden ceza verilmez demiş ama görüldüğü gibi devrilmese bile cezası vardır......

Etiketler

Bilgidiğim kadarıyla Federasyonun kurallarına ilve kurallar club tarafından konulabiliyor. EK bülten adı altında dağıtılıp yarışmacılar biligilendiriliyor.

onkel' Alıntı:
Mustafa beyin verdiği link üzerinden araştırınca aşağıdaki parağrafı gördüm:

http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/14_diger_aktiviteler-17012011.pdf

g) Kapılar sıra ile geçilir, atlanamaz,
- Etap içerisinde durulamaz,
- Kapılar tersten geçilemez,
- Kapılara değilemez.
- Parkur içinde sürücüler tarafından onarım ve tamirat
yapılamaz.
- Parkur boyunca yerleşmiş olan gözetmenlerin kararı-
na göre, kapılara değilmesi halinde 10 saniye, kapıların atlanması veya devrilmesi durumunda 30 saniye
sürücünün zamanına eklenir.
h) Alınan zaman cezaları, sürücünün o çıkışta yaptığı
zamana eklenir.

Kapı devrilmeden ceza verilmez demiş ama görüldüğü gibi devrilmese bile cezası vardır......

Merhaba,

Kusura bakmayın isminizi göremedim. "Onkel"

TOSFED 2011 Ulusal Off-Rood Talimatında
"2.7.7 Off-Road yarışmalarında uygulanan kapı geçiş
kuralları"

d) maddesinde Kapıdan geçerken aracın her hangi noktasının kapıları
oluşturan direklere değmesinin cezası yoktur.
Ancak direkler aracın kapıdan değmeden geçmesini
engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bu durum kapı gözetmeninin
sorumluluğundadır.

Aslında bu gibi konularda herhangi polemiğe girilmez ve de girmemde,kuralları onlar yazmışlar biz okuyoruz.Dediğiniz uygulama dikkat ederseniz ulusal yarış uygulamasıdır benim alıntı yaptığım uygulama ise diğer aktiviteler ve oyunlardır.Buna göre farklı uygulamalar söz konusu diye düşünüyorum , yanlış mı ?

nordic1903' Alıntı:
Sizler Off-Road parkurlarındaki heyecanı takip ederken , arka planda bir Mercedes vardı ki :smiley: O'na ayrı bir başlık atmak lazım...
Fotolar için teşekkürler......Güzel bir organizasyon olmuş.......Fakat 4x4 balina kasa mersedes gerçekten çok ilginç....yakından görme fırsatı olur işallah.......teşekkürler.....

Atom karınca nasıl gidiyor anlamadım :smiley:

Foto: F.UĞURATA

jep.jpg

Yarışta birinci olan dayımı tebrik ediyorum bensiz yarıştı ama olsun yinede birinci şampiyon :smiley: başarılarının devamını diyorum :smiley:

madem eleştirdik bir konuyu daha belirtmek istiyorum.

cezaların çok acımasız olduğunu düşünüyorum. parkur ortalama 2.15 gibi sürede tamamlanıyor ancak bir kapıya deymek 30 saniye ceza almamıza sebep oluyor.

bu süre daha aşağılara çekilmeli bence. 3. oyunlarda bunuda dikkate alacağınızı umuyorum.

bunların haricinde etkinlik gerçekten çok güzeldi. ben okadar seyirci beklemiyordum.

1- Dodge hakikatten çok başarılıydı yanlış hatırlamıyorsam 2.02 de tamamladı ama oda kapıya dokundu ve yandı. :smiley:

2- Şu birinci olan aracın videosu kimsede yokmu? Biri bir video koysunda izleyenler yorum yapsın.

3- O minik araç hakikatten acayip gidiyordu bende başka bir yürüyeni var diye tahmin ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR