2004 Cherokee 3.7 Mi? 2001 Mercedes Ml 320 Mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan esclavodedios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,215
Zaten bahsettiğiniz iki parça da toplam 2-3 bin liralık masraflar aslında Mercedes gibi bir marka için çok da tuzlu sayılabilecek bir meblağ değil.

Sizin önlem olarak değiştirdiğiniz parçalar nelerdir?

2000₺'den fazla değil toplam.
Krank sensörü kroniktir, arıza vermeden ben değiştirdim. Benzin pompası ve filtresi aynı şekilde.
 

Etiketler

2000₺'den fazla değil toplam.
Krank sensörü kroniktir, arıza vermeden ben değiştirdim. Benzin pompası ve filtresi aynı şekilde.
Benzin pompası benim de belalım şimdi ki Polo arabamda.

ML ile ilgili az çok bir fikir edinme fırsatım oldu sayenizde. Çok sağolun.

Cherokee 3.7 ile ilgili de kullanıcı yorumlarını duymak isterim tıpkı sizin paylaştıklarınız gibi.
 


Teşekkür ederim. Benim de gönlüm Jeep den yana zaten. Sanayide Çam Oto'yu duydum gayet iyi diyorlar Ferhat Usta için. Bakalım nasip hangisiyse o olsun.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çam oto'da ilker usta iyidir, 2-3 yan dükkanında recep usta var iyidir. şanzıman sorunları için görelede uğur usta var iyidir. usta sorunumuz yok diyebilirim, motoru kucaklamadığımız sürece. çünkü jeep motoru toplamışlıkları pek yoktur, işi ehline bırakmak lazım. yükseltme işlemleri dahil sorunsuz yapılabilir. yeter ki parçanı al, gel. -ki parça konusunda sorun yaşamazsın-
müsait bir vakitte aklına takılan soruları çay kahve eşliğinde cevaplayabilirim.
 



KJ tam bir arazi aracı. altı yüksek, basit. elektronik kontrol sistemleri yok. arkada kilitli defransiyeli var, orta kilit var ve low drive var. Aks aralığı az olduğu için eğimli geçişlerde altı takılmıyor. yolda yeterli konforu var, daha önceki jeep modellerine göre daha sessiz. motoru daha modern. 4.7 v8 in, 6 silindirli halidir. 1.9 ton bir araba için de makul tüketimi vardır. Dönüş çapı çok iyi. Park etmesi vs çok kolay. bozulan şeyleri önceden zaten yazdım. Sevmediğim özellikler ise, görece dar koltuklar, küçük bagaj, 2 çeker kullanımda arkasını bırakmaya olan eğilim, 130 km den yüksek hızlarda başarısız yol tutuş. Değiştirmezseniz artık iyi aydınlatamayan farlar. 5 senedir biniyoruz, bir kez pişman olmadım.
 

KJ hele ki yaşadığım şehirde ustasının da olması hasebiyle bana daha mantıklı geliyor ki zaten gönlüm de KJ den yanaydı.

Kaldı benim düldülün satılması ve benim hemen KJ arayışlarına girmem.

Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun, eyvallah.

Konu burada kapanmasın inşallah farklı bilgilendirmeler de olabilir yine araç sahipleri arkadaşlardan.
 

2001 ve üstü ML alınır. 2001 ve altı ML bakımlarına eminseniz alınır. KJ çok iyi bildiğim bir araç değil.

Kendi aracımda elektroniksel olarak yaşadığım en masraflı sorun BAS/ESP beyni ile ilgili idi. Bu arızanın bir kaç sebebi var. En maliyetlisi beyin onun da tamiri 900-1000-TL civarında. Yenisi 1300-TL civarında.
Bunun dışında yaşına bağlı olarak Krank sensörü sorun çıkartır, pahalı değildir. Motor M112 tabir edilen ve Mercedes'in binek araçlarında da kullanılan parçası bulunan bir motordur. Araç sürekli 4 çekerdir, ESP vardır, bu nedenlerle savrulmanız zordur. Yolu iyi tutar. Başka bir yükseltmeye gerek duymadan 1" kadar kendinden yükseltebilirsiniz. 310 nm tork vardır, çekişi kaybeden tekerleğin gücünü diğer tekerlere aktaran çekiş sistemi vardır. Ayrıca arazi vitesi yoktur ama bir tuşla orta kilidi aktif hale getirir ve %50-50 ön ve arka çekiş dağılımı yapar. Su geçiş yüksekliği iyidir. Ön yaklaşma açısı 30 derecedir ki bu derece kendisini teknik olarak arazi aracı olarak tanımlatır. Çarpışma testlerinden kendi dönemine göre yüksek puanlar almış bir araçtır.

Ezcümle: Düşündüğünüz her iki araç da sizin yapmak istediğiniz şeyleri fazlasıyla yapar. Gerisi sizin zevkinize ve bütçenize kalmış.

2001 üstü ml'ler için çok konfor testi yada yorumu edinemedim. Şimdiki aracım 2006 mitsubishi outlander açıkçası iyi araç ama koltukları rahat değil, amortisör sert ve içeri ses alıyor. Ml serilerinin konforu nasıldır. Yani şehir içinde bozuk yol yada sekmelerde araç süspansiyonu yumuşakmı ?
 


Konfor konusu göreceli bir konu. ML'ler bana göre konforlu, yol sesini içeri fazla almaz. Bu biraz da kullandığınız lastikle ilgili. Süspansiyonları asfaltta bana göre biraz sert, arazi de ise gayet uyumlu.
ML320'yi Prince LPG ile kullanıyorum. Tavsiyem ML320 olr yine. Dizel motor başarılı ancak uygun km'de bulmak kolay değil, bakımları da benziliye göre tuzlu olabilir, yakıt olarak da LPG'den az yakmaz. ML55 silindir hacmi büyük bu da yakıt ve vergi olarak dönüyor işletme maliyeti açısından. Ancak ML55'ler ML serisinin en donanımlılarıdır. Bu donanım bazı ML320'lerde de var, ön hafızalı koltuklar, arka elektrikli açılan kelebek camlar gibi.
Düşünüyorsanız ve Ankara'da iseniz benim aracım şu an ilanda, almak değil bakmak için de uğrayabilirsiniz.
 







Merhabalar
kesinlikle ml ile Cherokee farklı kulvarlarda ml serisi 2.7 dizel ve 3.2 benzinli seçeneği ile geliyor 3.2 motorlar sorunsuz zincirli v6 motorlar 1 milyon üstü kilometre çok rahat yapabiliyorlar genel olarak sorunsuz arabalar uzun yol tutuşları gayet güzel arazisi kum çamur gayet yeterli tabi ağır offroad aracı değil Cherokee ise ağırlıklı olarak arazi aracı ,arazide başarılı bazı modelleri ağır offroad şartlarına uygun otobanda sürüşü zor genel olarak 100 km üstünde araba geziyor direksiyon kutuları genel olarak sorunlu dizel motorları sıkıntılı ,hararet sorunu var.2.7 dizel seçeneği zaten mercedes motor ve şanzımanlı
 



doğru düzgün bakılan bir KJ cherokee yolda gezmez. 2001 ve öncesi XJ ile karıştırmamak lazım. KJ de ön süspansiyon sistemi ML de nasılsa öyle.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst