24 ocak 2010 kartepe denemesi ve hüsran

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freelander99 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,833

freelander99

Kamp III
24 ocak pazar, yeğenle birlikte hem jimmy i bi deneyelim hemde değişiklik olsun diye istanbuldan yola çıktık, kartepeye gittik.
amacımız tepeye çıkıp hem etrafı görmek hem sucuk ekmek yemekti, malesef kısmet olmadı.

önce bi köy kahvaltısı yedik, sonra saat 12 de tırmanalanım tepeye dedik, 12de tırmanış başladı , başta çok keyifliydi, zincirsiz az kayarak rahatça yol alıyorduk, ilk kar sürüşüm olduğu için fazla hız yapmıyordum aynı zamanda keskin virajlardan tepeden inenler malesef hızlı geliyorlardı.

yolda anlam veremediğim kadar saygısız ve kural ihlali yapan sürücüler vardı, haliyle tedirgin oldum.
ozellikle buyuk araçlar dmax, navara,skystar,l200 ler insanlık dışı davranmayı marifet sayıyorlar. sıra bilmiyorlar, yolda araç kalmasına rağmen kıçına kadar giriyorlar, virajlarda hız kesmiyorlar, kayıyorlar ama gazlamaya devam ediyor.

ilk kar başlangıcında insanlar ısrarla zincirsiz çıkmayı deniyorlar ve belli bi noktaya kadar gidebiliyorlar, sonuç hüsran , yolda kalıyorlar.
kalsalar gene iyi, yolun ortasında durup 4lü yakıyolar. ne kenara geri geri geliyorlar ne yoldan devam edebiliyorlar.

yolda kalan aracı görünce ben durup bekliyorum, buyuk usta!!lar soldan gazlayıp tıkalı noktayı kitliyorlar, ve karşı şeride geçip karşı şeridi de tehlikeye sokuyorlar, yukardan inenler selektor korna yapıyor... neyse ben böle ağırdan ağırdan bekleye bekleye jandarmanın durduğu yeri geçtim, ortalama 800m de bir yolda kalan araç, çıkamadığı bariz olan lüks jipler (q7 , cayanne) ısrarla yolun ortasında patinaja devam ediyor. derken heralde bi 2km falan daha devam ettim , zincirsiz reno , dik bir rampada kalmış, ilerisini göremiyorum, o yuzden ne araca yaklaşabiiliyorum ne sola çıkabiliyorum.

bu arada karşıdan en az 60la gelen zihinsel engelli olduğu kesin bir Q7 , hızı görünce bu bi yere çarpacak dedim, en sağa kadar yanaştım, beni pas geçti arkada güüm gide bi araca girdi, dönüşte baktığımda ön darma dumandı...

tüm bunlardan sonra, arkadan hızlı gelen, karşıdan hızlı gelen insan vasfını yitirmiş karakterleri görünce pes ettim, daha kaç km vardı bilmiyorum ama caydım, yoldan geri döndüm... L ye aldım , ağır ağır indim. ama arkama sağıma soluma bakmaktan keyif falan alamadım.

Kartepe hep böylemidir? bana mı denk geldi?

haftaya uludağ düşünüyorum, zincirsiz izin verirlemi, araç çıkabilirmi , gene böle sorunlar yaşarmıyız?

4 çekerde biraz kaya kaya, virajlarda kıçın yoldan hafif kopması şeklinde ama yerinde saymadan ilerleyerek hareket ettim.

Etiketler

Ynt: 24 ocak 2010 kartepe denemesi ve hüsran

öncelikle kazasız belasız döndüğünüz için geçmiş olsun.saydığınız olumsuzluklar maalesef hep var ve varolacakda.uludağa zincirsiz izin verilmiyor önce bunu belirteyim sonrada ne zaman ki kendimizden çok karşıdakini düşündük işte ozaman hayat dahada kolaylaşır bizler için.o saygısızlar içn söyleyecek tek sözüm var araçlarına kaskosuz binsinler ve parayıda alınlarının teriyle kazansınlar bakın bakalım öyle yapabiliyorlarmı...

çok geçmiş olsun. ne yazıkki bizim insanımız bana birşey olmaz mantıgıyla (mantıksızlıgıyla) hareket ediyor.sonrada kendine zarar verdigi yetmiyor gibi başkalarınında canını yakıyorlar.bu güzel karlı havada stres atmaya gitmişsiniz ama hepden streslenip gelmişsiniz.

uludağ için bi arkadaşım, taksiler zincirsiz çıkıyor, kışlastikleriyle bende zincirsiz çıkıyorum demişti.
4mevsim m+s tipi lastiklerle çıkmaya izin verilmez mi? verilsede çıkmayı deneyeyim mi yoksa illa zincirmi takmak lazım

tepe çıkışlarını sanıyorum sabah erken saatte yapmak şart bu tip sorunlarla ve sorunlularla karşılaşmamak için ne dersiniz?

freelander99' Alıntı:
bu arada karşıdan en az 60la gelen zihinsel engelli olduğu kesin bir Q7 , hızı görünce bu bi yere çarpacak dedim, en sağa kadar yanaştım, beni pas geçti arkada güüm gide bi araca girdi, dönüşte baktığımda ön darma dumandı...
;D ;D ;D
Bir de X5'in hazin sonu diye bir video seyretmiştim forumda, o da denize arabayla girip aracı saplamıştı. Bu magandalar için söylenecek o kadar çok söz var ki, kış gelince de dağlara vuruyorlar demek ki kendilerini. Ama kartepe istanbul sosyetesinin en uğrak yeri, lüks SUV'unu kapan şehir magandaları da cinsel yetersizliklerini bu tür yollarda yaptıkları showlarla yanlarındaki güzel bayanlara kanıtlamaya çalışır :smiley: O yüzden benim size tavsiyem gösteriş budalası ve magandaların pek gitmediği yerleri keşfetmenizdir. Biraz yakınlarda Sakarya'nın yaylaları, Bolu'da Sülüklü Göl, Sünnet Gölü gibi öyle güzel yerler var ki. Gezmeden bilemezsiniz. Ben de gezdikçe öğreniyorum :smiley:

freelander99' Alıntı:
uludağ için bi arkadaşım, taksiler zincirsiz çıkıyor, kışlastikleriyle bende zincirsiz çıkıyorum demişti.
4mevsim m+s tipi lastiklerle çıkmaya izin verilmez mi? verilsede çıkmayı deneyeyim mi yoksa illa zincirmi takmak lazım

tepe çıkışlarını sanıyorum sabah erken saatte yapmak şart bu tip sorunlarla ve sorunlularla karşılaşmamak için ne dersiniz?

Bursada yaşayan birisi olarak yanınıza zincir almayı sakın unutmayın diyorum. Belli aralıklarda denetimler var ve zincirsiz araçlar zirveye salınmıyor. Kar lastikleriniz olsa bile.

Saygılar

Kartepe yolu maalesef hep böyle haftasonları çıkmamak lazım en iyisi..Bir de başıma şöyle bi olay geldi otele akşam 8 den sonra kahve içmeye çıktım kapıda almadılar tam bastım geri döncem arkadan gelen arkadaş ısrar etti müdürleri arattı sonra girdik..Ben böyle rezalet görmedim...

kartepeye çıkınca otelden başka küçük yerler, uludağdaki gibi ızgaracılar var mı?
yani çok bişi kaçırmadıysam üzülmiim :smiley:

insanlarin bile buyuk bir kisminin okuz oldugu guzel ulkemizin soforleri nasil olsun ki..neyse kazasiz belasiz gelmisiniz..

freelander99' Alıntı:
kartepeye çıkınca otelden başka küçük yerler, uludağdaki gibi ızgaracılar var mı?
yani çok bişi kaçırmadıysam üzülmiim :smiley:

olmazmı, hatta önünde siyah defender olan yerin işletmecisi bizim üyemizdir,
illa hafta sonu olacaksa daha erken yukarıyı deneyebilirsiniz,
zirveye kadar yol asfalt ve sürekli açık tutulamaya çalışıır, ancak kar yağışının devam ettiği sırada sizdede zincir bulunması ve kullanmanız menfaatinizedir.

selamlar.

Kötü bir gün geçirmişsiniz, anlattığınız olayların benzerleri ile hepimiz karşılaşıyoruz, maalesef bunlar bu ülkenin gerçeği, kanımca düzelmeside mümkün değil. Ben başka bir ülkenin vatandaşlığına geçebilmek için izlenecek prosedürü araştırıyorum. Buraya tatil için geleceğim. Selamlar.

iyi akşamlar geçmiş olsun o kadar güzel değerlendirmeler yapmışsınız.malesef böyle arkadaşlar çıkıyor araçlarına güvendiklerinden ama karşı tarafı ne yazıkki düşünmüyorlar onun için genelde şehir içi jeep kullanan bizler bazı gazeteciler dahil çoğu insan
tarafından maganda olarak değerlendiriliyoruz çoğumuz öyle değiliz birer doğa severiz çevreciyiz ama kurunun yanında yaşta yanıyor saygılar

Gecmis olsun freelander99, maalesef yurdum insanin durumu bu.
Nacizane tavsiyem, Yoldada Arazide de diger soforleri kör ve sagir olarak dusunerek kullanacagiz,
ikincisi ise lutfen cevirme var, denetim var diye zincir tasimayalim. kar var biliyorsak, lastikler ne olursa olsun yanimizda bulunsun, selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR