31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 376
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,177
Ynt: 31.03.2012 İncirboğazı Gezimizin Görselleri

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
tq95 muadili yağ arıycan ben internette bulamadım
klora nın tq95 ini bulursan onu kullan bence
kolay gelsin iyi geceler

tekrar teşekkür ederim abi bakıcam yağa şimdi :smiley: nette bi yağ değişimin resimlerini gördüm şimdi, filtrenin nası bişey olduğunu anladım, biz dün karteri açtığımızda direk beyin vardı o zaman filtre filan yoktu abi içinde :S[/td][/tr][/table]

Etiketler

Merhabalar
Gezilere katılmak istiyorum. Ancak bir sorum olacak. 4x4 vitarayı satıp 4x2 yeni korando sports aldık. Görsellere baktığımda zor arazi şartları olduğunu gördüm. Vitara ile muhtemelen sorun yaşamazdım ama yeni korando sports 4x2 ile sıkıntı yaşarmıyım. Konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırmısınız. Bir de araç yeni. Çok hırpalanır mı ???

alihfo' Alıntı:
Merhabalar
Gezilere katılmak istiyorum. Ancak bir sorum olacak. 4x4 vitarayı satıp 4x2 yeni korando sports aldık. Görsellere baktığımda zor arazi şartları olduğunu gördüm. Vitara ile muhtemelen sorun yaşamazdım ama yeni korando sports 4x2 ile sıkıntı yaşarmıyım. Konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırmısınız. Bir de araç yeni. Çok hırpalanır mı ???

Ssang kullanan sabri abi var o anlıyo o arabalardan aksam cevap verir muhtemelen , gittiğimiz yer o kadar da zorlu değildi fakat evet 4x2 biraz zorlanabilir.

alihfo' Alıntı:
Merhabalar

Artık çok fazla çamur kalmadı, gezilerde hafif kıç atmalar dışında problem olmaz, ancak aracım yeni derseniz iş değişir, kimi zaman ciddi ağaçların dalların arasından geçiliyor ve araçlarda ciddi çizikler olabiliyor... Çizikleri takmazsanız gezilere rahat katılabilirsiniz...

Benim şanzımanda bu gün biraz kastı,sanki su koyverecek gibi.D de giderken vitesi küçültmedi durduğumda bile kalkarken elle 1 e almak zorunda kaldım.Ömer abi yorumunu bekliyorum.

Korando sports hayirli Olsun cok doğru Secim .... 155 beygir 365 tork makine ..
Yaz sezonu Sorun olmaz bit yerde Kalmaz zaten Kalsada cekeriz :smiley:
Off road sanindandir arac cizilecek ufak tefek daha karizma duruyor :smiley:
Hayirli Olsun 4 cekeri gelsin bende alacagim

apollo7474' Alıntı:
Benim şanzımanda bu gün biraz kastı,sanki su koyverecek gibi.D de giderken vitesi küçültmedi durduğumda bile kalkarken elle 1 e almak zorunda kaldım.Ömer abi yorumunu bekliyorum.

aracın yaş ve km durumu göz önüne alınınca, önce yağ kontrolü koku pislik yağ kaçağı gibi, sonra sonra motor şanzıman arası hava vakum emiş sistemine bakmakta fayda var, senin durumda otomatik şanzımanın motor şanzıman arası hava borusunu sistem elektirik ve elektronik bağlantılarına kadar kontrol lazım, çünki lpg söz konusu atf nin 60.000 de değişmesi lazım ortalama (60 000 km.) selenoidlere yada kısaca motor hava emiş arttıkça yani hızlandıkça vitesi arttıran hava emiş azaldıkça vitesi küçülten sisteme baktırmak lazım, ayrıca bu sistemler elektronik yada mekanik olabiliyor marka model ve yıl söz konusu,
özet , şimdilik iki şey yap,
1 yağı kokla yanık pis keskin bir kokusu varsa yağı mümkünse filtreyi değiştir yağ normal ama eksikse tamamla
2 enjektör karbüratör fark etmez şanzımana giden hava borusu kontrolü yap bağlantı yerlerinden hava almaması lazım, bu kontrolü motor çalışırken yapman lazım,
yağ kontrolü için en iyi sonuç motor çalışırken, elfireni çekik normal frenede basılı vaziyette, geri viteste yapılır, çünki R ye takınca yağ arka drive taslarına dolar, ve daha doğru netice alınır, inşallah problem çıkmaz, düzelmezse yine yazarsan tekrar düşünürüz

sabri yucel' Alıntı:
Korando sports hayirli Olsun cok doğru Secim .... 155 beygir 365 tork makine ..
Yaz sezonu Sorun olmaz bit yerde Kalmaz zaten Kalsada cekeriz :smiley:
Off road sanindandir arac cizilecek ufak tefek daha karizma duruyor :smiley:
Hayirli Olsun 4 cekeri gelsin bende alacagim
Teşekkürler. İnşallah yolda kalmaz da çekmeye gerek kalmaz. En kısa zamanda tanışmak üzere. Nisan sonu Mayıs gibi Marmara Bölgesinde hafif bir offroad organizasyonu var mı bu arada?

apollo7474' Alıntı:
Abi sağol yağ 1000 km oldu değişeli ama yinede kontrol ettiririm.

O zaman durum farklı yağ her arazi çıkışından sonra kontrol edilmeli bence en azından arabayı 1 gece park ettiğimiz yerden çıkarırken yerde bir yağ damlama izi varmı diye bakmak lazım,

şimdi şanzıman emisyon yani hava emiş boru hortumları kontrolü
ve selenoid kontrolü yapmak lazım,
yağın şanzıman içinde ve beyinde belirli bir basınçta dolaşması bu basınç azalıp çoğaldıkça vites değişmesi lazım

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Benim sıkıntım yok ciddiyim

ek yapıym

1 vitese takınca nasıl doldurduğuna dikkat ederim ona göre yagına bakar kontrole götürürüm ( borular soğutma radyatörü vs. )
2 aracı her zaman çıkartığım yerde damlamış bir şey varmı diye bakarım
3 araç lifte her kalktığında şanzıman takozuna baktırırım

başkada bir şey yapmam, bundan önceki arabam 5 sene bende kaldı serviste şanzımanın lafını bile etmedik

[/td][/tr][/table]

ömer abi bugün gittim bir kaç yere sordum soruşturdum, tam şanzıman gitti derken tayfun abi hızır gibi yetişti, çözücez inşallah senin dediğin gibi yağı değiştirerek :D

cakalmehmet' Alıntı:
ömer abi bugün gittim bir kaç yere sordum soruşturdum, tam şanzıman gitti derken tayfun abi hızır gibi yetişti, çözücez inşallah senin dediğin gibi yağı değiştirerek :D

İnşallah çözülür
otomatik şanzımanın içindeki yağ makina ile çekiliyor yoksa içinde bir miktar kalıyor ama bu makina her serviste varmı bilmiyorum ben görmedim.
senin yağı ben bu gün serviste sordum, benim yan basamağı düzeltmeye gitmiştim, maalesef senin yağ yok,
zaten biliyorlardır ama bende yazıym 1986 1998 model aralığı dexron 2 E (elektronik ) ATF 2 yani şanzıman hem elektronik hem hidrolik
98 den sonraki tamamen elektronik şanzımanlar için dexron 3G standartı yani ATF 3 kullanılır ATF 4 yada ATF 5 bunlar yeni çıkan kılmatik tüymatik 6 ileri 7 geri triptironic ;D vs. şanzımanlar için, niye yazdım şanzımana uygun standart yağı koymazsan şanzımanı peynir ekmek gibi yersin ayrıca bazı uyanıklar bak bu 5 nesil yag daha iyi diye yağı çakıyor ama senin şanzıman 2 yada 3 nesil olduğu için mahvoluyor. aman model yılı çok önemli eğer 2000 yılında 2001 modeli aldıysan ve 1 yeni nesil şanzıman konduysa sende 1 önceki şanzımana uygun yağ koyarsan şanzıman perişan olur,
sonucu bekliyorum kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

SON KONULAR

Geri