Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,905
Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

Olay netleşti arkadaşlar

4.7...tercihen tüple hiç işi olmamış

ve 2000 model....

aramaya başladık

teşekkürler Levent

Etiketler

Selim bey;
max bütçe ne düşünüyorsunuz bu araç için...şunun için soruyorum 2001 model denk gelir çok temizdir vergiden dolayı 2000 tl civarı bi zararımız olacak ya ama 2001 model bulduğumuz aracın temizliği 4000-5000 lira eder gibi düşünün...
net olarak ta yaşadım bunu 2000 model almaya gittim bi tane 2001 denk geldi, ilk sahibinden aracı lacak kişiye sadece şunu söyledim abi temizlik olarak bu araç 2000 model diyelim bu temizliğinden dolayı ben 4000-5000 lira fazla veririm o nedenle almak istiyorum dedim, 2000 modeli 30-35 arası fiyata alıyoruz temizini 2001 modeli 33,500 e aldım ama orjinal paspasları üstünde idi aracın yani zil gibi denen cinsten...
o nedenle mantıklı hareket etmek ve seçim alternatifini genişletebilmek adına sordum....

Sevgili Levent,

Araç gerçekten temizse alınır...
aynı fikirdeyim seninle..

Ancak satıcıların uçmaması lazım...uçmak için yanlış mevsim bence..

Bence tam tersine bu mevsim ucma mevsimidir keza kar buz camurun oldugu yollarin amansiz oldugu mevsim ki bu araclara rabet artiyor ve fiyatlara yansiyor...

şuan bende 95-97 civarı gc alma aşamasındayım.levent kardeşimde yardımcı oluyor sağolsun.eşim ve ben hekimiz köylere mobil hizmet verme zorunluğundan dolayı haftada 2 gün artı bazende hafta sonu balığa gittiğim için 4x4 elzem oldu .40+40 80km lik yola 100 tl taksi parası veriyoruz km si 1.25 tl e geliyor sanırım gc bu kadar yakmaz .şehir içinde kullanan arkadaşlar için dejavantıjlıdır belki tüketim ama benim için gayet uygun şuan itibariyle.

Herkese selamlar son benzin ve lpg zamlarından sonra gerçi hergün geçiriyolar ama cherokee 5.2 sahibi arkadaşlar yakıyt tüketim değerleriniz nedir acaba benim araçta arıza var yaklaşık iki haftadır binemiyorum yazarsanız çok memnun olurum tek eğlencem arabam ondanda soğutacaklar beni ya?

ugur bey bende arabamı alalı 15 gün kadar oldu tam net bir rakam sayılmaz çünki araç ne olduysa oldu nazarmı degdi nedir daha hesap bile yapmaya fırsat kalmadan oto yıkayıcısında sunroof dan su kaçırtılar bütün tavan islandı onun şokunu atmadan arkasından akü su koyverdi üstüne bir gecedede tank şamandırası arızalandı ve lpg tankında kaçak tespiti yaptık tank şamandıra tümünü daha yeni degiştirdim sanırım şu an şehir içi 600 civarı filan yakacagım gibi geliyor henüz tam anlayamadım desem daha dogru olur şimdi lpg nin litre fiyatı burda 2215/2213 arası degişiyor bir litre lpg ile bu araçlar kaç km yol yapıyor yada yapması bekleniyor bilmiyorum fakat ben şöyle diyorum daha dogrusu şuna razı oluyorum hadi diyorum 1 lt lpg ile 4 km yol yapsı şehir içinde bence iyidir diyorum buda neye tekamül eder 2215/4: 553 gibi bir rakam çıkıyor hadi olsun 600 olsun oda 2215 litre fiyatı ile 1 lt lpg ile 3,5 km yol demektir yani ince hesaba kaçtık biraz ama durum bence bu atıyorum 25 tl lik lpg 11 lt yapıyor 11X3,5:38 km yol demek ben bu nu ölçü alıyorum sizin veya diger arkadaşların bir başka ölçüm teknigi varsa ögrenmek birde ona göre hesap yapmak isterim

4.0 ZJ ile ortalama değerim 15.5 ile 16 arası geziyor. hergün aynı yolu yapıyorum ve sabah trafiğe girmiyorum fakat yokuş çıkıyorum bolbol. 5.2 de biraz daha fazla yakıyor.

Ankarada şehir içi saat 10.00 ve 16.30 saatleri arasında trafikte 0,380 kuruşa kadar düşürdüm, keyfe keder basıp gürletirsemde 0,430 kuruş..

5.2 8 tane silindiri olan bir araç için bedavadan biraz pahalı, bu arada 3 depoda bir 50 tl benzin yiyor kerata, helalı hoş olsun..

Yani en yi şehir içi değerim 90 TL ile 260 km, lt si 2.130 tl

darkcity2000' Alıntı:
Ankarada şehir içi saat 10.00 ve 16.30 saatleri arasında trafikte 0,380 kuruşa kadar düşürdüm, keyfe keder basıp gürletirsemde 0,430 kuruş..

5.2 8 tane silindiri olan bir araç için bedavadan biraz pahalı, bu arada 3 depoda bir 50 tl benzin yiyor kerata, helalı hoş olsun..

Yani en yi şehir içi değerim 90 TL ile 260 km, lt si 2.130 tl

Nazar değmesin,Süper değerler,Nasil başardınız? ;)

Bakın arkadaşlar hep bu konu bi şekilde gündeme geliyor geliyorda sıkıntı şu...
araçlar sıfır değil....önceki sahiplerinden kaynaklı faklılıklar çok fazla...senin aracın yıpranmış benim aracım diri, benim araç 15 bin lira eder senin ki 25 gibi...senin takometrede 130 bin yazıyor ama muhemelen ve büyük ihtimalle 500 binin bile üstünde....ben iyi bir ustaya iyi bir lpg taktırdım, sen kötü bir ustaya iyi yada kötüt bir sistem taktırdın...ben aldığım gün tüm bakımlarını fazlasıyla yaptırdım sen bişey yapmadan biniyorsun, belki lpg filtrelerin bile 100 bini devirdi...
yani bu araçlar standart durumda değil...hepsi aynı performansta değil...bi çok zj ye bindim arabalar eşşek olmuş...200 küsür beygir inmiş 100 beygire...bu arabaların hiçbiri aynı yakmaz yani..aynı sistemde bile aynı yakmaz hatta...o nedenle şu kaç lira yakıyor sorularına gelen cevapların farklılık arz etmesinin normal olduğunu unutmayalım...%30 ları bile geçebilir bu farklar...aracın durumuna göre...

zj ne yakmalı? 2300 lira lpg fiyatı olursa şehir içinde 450 krş...(efendi kullanım şartlarında) aracın durumuna göre lastik durumuna ve cinsine göre değişimler olur...

5.2 zj şehir içinde 100 km normal kullanımda benzinle 27 lt benzin yakıyor aracım buda bugunkı fıyatlarla km 1130 tl tekabul edıyor devletımız sağolsun %72 ötv devam

Selamlar bir sorum olucak pazar günü araca 60 liralık gaz koydum yaklaşık 26 lt falan yapıyo heralde depo boştu zaten en fazla 10 km yapmıştım sora evin önüne bıraktım düne kadar binmemiştim yani 3 gün evin önünde durdu dün kar yağınca bizim tepelere bi gezelim dedik nasılsa gaz var dedim çalıştırdım arabayı kaputu açıp baktım regülatör karlanma yapmış acaba dedim kaçakmı var tabi motor ısınınca lpg ye geçti ama 3 gün önce park ettiğimde içerdeki gösterge 3 diş yanıyodu bu sefer tek diş yandığını gördüm deponun üstündeki göstergede düşmüştü yani araba hiç çalışmadığı halde gaz eksilmiş sora çıktık yola yaklaşık bi 20 km enfazla gezip tekrar evin önüne geldik ve içerdeki göstergede tek diş yanan yeşil ışıkta sönmüştü deponun üstündeki göstergeye baktığımda bitmek üzere olduğunu gördüm kmde 3 lira falan yaktı heralde niye böyle oldu anlayabilmiş değilim zj zaten son lpg li aracım satarsam kesinlikle dizel alıcam bıktım bu gaz mevzusundan uzun yolda yakmasıyla arazide veya düşük hızlarda yakışı arasında korkunç bir fark var buda araçtan beni soğutuyo neden böyle olabilir...?

Selam, dizelde olsa arazide yine korkunc fark olacak, bu kaçınılmaz... Dizel araçların da kendine göre sıkıntıları var, dağda bayırda gezen adamın herzaman kaliteli yakıtı iyi yerden bulma şansı olmayabilir, enjektörler gittimi tanesine bin tl vermek acı olabilir.. Bakımı arızası daha maliyetli olacaktır..

geçtiğimiz pazar offroad yaptık 91 tl gaz aldım ( 1.99 dan aldım gazı Ankarayı seviyorum :smiley: )

arabam offroad dahil sonrada ankaraya dönüş tam 151 km gitti yani 60 kuruş gazda. normalde ş.içi trafikte ve çok sakin sürmezsem 45 - 50 kuruş arası yakıyor. ancaaaak ; şehirlerarası 90 km cruise control açık iken 14 15 lt gaz yakıyor 100 kmde yani 28 30 kuruş. 2010 civicim ise şehirlerarası 7 lt benzin tüketmekte yani 28 29 kuruş yakmakta. şehir içi ise 11 lt benzin tüketmete yani 45 kuruş yakmakta. bütün bu şartlar altında bakınca 5.2 v8 aracım gazdayken , 1.6 benzinli aracımla aynı yakıyor. bu değerleri herkes tutturamıyor. benzindeyken de ş.içi 80 85 kuruş yakıyorum. lpg sistemim atiker. prins filan değil. ancak ustam oldukça iyi ve akgün ustanın önerdiği bir lpgci. 1800 lirayada lpgyi taktırdım. lpg takılalı 2000 km oldu ve gaza ne kadar harcadığıma baktım ve gülümsedim :smiley: 800 lira gaz ile 2000 km yol yapmışım ş.içi - ş.dışı - offroad karışık. bunu benzinle yapsaydım o 2000 km için en az 1800 lira para verecektim. yani daha 2 bin km de 1000 lira kazancım var.

bu değerler hayal değil , uydurma değil beni tanıyanlarda sallama birşey yazmayacağımı bilirler fakaat ;

YAKIT EKONOMİSİ TÜM SİSTEMLERİ DOGRU ÇALIŞAN , AKTARMASI DOĞRU ÇALIŞAN BİR ARAÇ İLE MÜMKÜNDÜR. Bilerler bilir ne kadar harcadığımı. Yakıtın düşmesi için :

-Ateşlemeniz tam anlamıyla sağlıklı olacak ( distribütör , ateşleme bobini , buji kabloları , bujiler hatta ve hatta akü- alternatörünüz sorunsuz olacak)
-Sensörleriniz tamamen saglıklı olacak. Görevini yapamayan map sensör, tps , o2 sensör , krank sensör , egzantrik sensör , egr , evap cannister gibi parçalar tüketimi olumsuz etkiler.
-Katalitik konvertörünüz yerinde olacak ve back pressure sağlayacak
-Motor sağlıklı olacak. Silindir çalışmama yada motorun yıpranıp sıkıştırma gücünü kaybetmesi yakıtı boşa harcar.
-Yağınız sağlıklı olacak.
-Aktarma organlarınız bilhassa tork konvertörünüz (türbin ) sağlıklı olacak.

bütün bunlar olduğu zaman göreceksiniz ki yakıt ekonomisi hayal değil :smiley:

GEZGİN' Alıntı:
Selamlar bir sorum olucak pazar günü araca 60 liralık gaz koydum yaklaşık 26 lt falan yapıyo heralde depo boştu zaten en fazla 10 km yapmıştım sora evin önüne bıraktım düne kadar binmemiştim yani 3 gün evin önünde durdu dün kar yağınca bizim tepelere bi gezelim dedik nasılsa gaz var dedim çalıştırdım arabayı kaputu açıp baktım regülatör karlanma yapmış acaba dedim kaçakmı var tabi motor ısınınca lpg ye geçti ama 3 gün önce park ettiğimde içerdeki gösterge 3 diş yanıyodu bu sefer tek diş yandığını gördüm deponun üstündeki göstergede düşmüştü yani araba hiç çalışmadığı halde gaz eksilmiş sora çıktık yola yaklaşık bi 20 km enfazla gezip tekrar evin önüne geldik ve içerdeki göstergede tek diş yanan yeşil ışıkta sönmüştü deponun üstündeki göstergeye baktığımda bitmek üzere olduğunu gördüm kmde 3 lira falan yaktı heralde niye böyle oldu anlayabilmiş değilim zj zaten son lpg li aracım satarsam kesinlikle dizel alıcam bıktım bu gaz mevzusundan uzun yolda yakmasıyla arazide veya düşük hızlarda yakışı arasında korkunç bir fark var buda araçtan beni soğutuyo neden böyle olabilir...?

kaçak olma ihtimali yüksek...aracınızdaki gaz sistemi zaten problemliydi, borular falan tutuğun yer elinde kalıyordu...sizin yerinizde olsam lpg sisteminin tüm borularını falan elden geçirirdim...aracın eski sahibi regülatörün diaframını falan çıkma taktırdı gözümün önünde...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR