Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..
geçtiğimiz pazar offroad yaptık 91 tl gaz aldım ( 1.99 dan aldım gazı Ankarayı seviyorum

)
arabam offroad dahil sonrada ankaraya dönüş tam 151 km gitti yani 60 kuruş gazda. normalde ş.içi trafikte ve çok sakin sürmezsem 45 - 50 kuruş arası yakıyor. ancaaaak ; şehirlerarası 90 km cruise control açık iken 14 15 lt gaz yakıyor 100 kmde yani 28 30 kuruş. 2010 civicim ise şehirlerarası 7 lt benzin tüketmekte yani 28 29 kuruş yakmakta. şehir içi ise 11 lt benzin tüketmete yani 45 kuruş yakmakta. bütün bu şartlar altında bakınca 5.2 v8 aracım gazdayken , 1.6 benzinli aracımla aynı yakıyor. bu değerleri herkes tutturamıyor. benzindeyken de ş.içi 80 85 kuruş yakıyorum. lpg sistemim atiker. prins filan değil. ancak ustam oldukça iyi ve akgün ustanın önerdiği bir lpgci. 1800 lirayada lpgyi taktırdım. lpg takılalı 2000 km oldu ve gaza ne kadar harcadığıma baktım ve gülümsedim

800 lira gaz ile 2000 km yol yapmışım ş.içi - ş.dışı - offroad karışık. bunu benzinle yapsaydım o 2000 km için en az 1800 lira para verecektim. yani daha 2 bin km de 1000 lira kazancım var.
bu değerler hayal değil , uydurma değil beni tanıyanlarda sallama birşey yazmayacağımı bilirler fakaat ;
YAKIT EKONOMİSİ TÜM SİSTEMLERİ DOGRU ÇALIŞAN , AKTARMASI DOĞRU ÇALIŞAN BİR ARAÇ İLE MÜMKÜNDÜR. Bilerler bilir ne kadar harcadığımı. Yakıtın düşmesi için :
-Ateşlemeniz tam anlamıyla sağlıklı olacak ( distribütör , ateşleme bobini , buji kabloları , bujiler hatta ve hatta akü- alternatörünüz sorunsuz olacak)
-Sensörleriniz tamamen saglıklı olacak. Görevini yapamayan map sensör, tps , o2 sensör , krank sensör , egzantrik sensör , egr , evap cannister gibi parçalar tüketimi olumsuz etkiler.
-Katalitik konvertörünüz yerinde olacak ve back pressure sağlayacak
-Motor sağlıklı olacak. Silindir çalışmama yada motorun yıpranıp sıkıştırma gücünü kaybetmesi yakıtı boşa harcar.
-Yağınız sağlıklı olacak.
-Aktarma organlarınız bilhassa tork konvertörünüz (türbin ) sağlıklı olacak.
bütün bunlar olduğu zaman göreceksiniz ki yakıt ekonomisi hayal değil