Atiker ve Grand Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 88
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,056
Ynt: Atiker ve Grand Cherokee

aracımda dişli kış lastiği taktım yola gidecem diye ama 120 tl gaz 100 tl benzin 152 km yol yaptım anlamadımki 2000 deviri özellikle geçmedim bendemi yanlışlık var bilmemki.
ilginize teşekkür ederim . ayrıca büyük harf konusunu bilmiyordum özürdilerim daha yeniyim acemi acemi.

Etiketler

arcınızın km yazdığına emin misiniz...sayaçta en son kaç km yazıyor...
100----120----220
bu rakamların hangisi nen dış ve en sağda?

aracımın katranında 100 yazıyor ama yaptığım kilometreyide acaba mil olarakmı gösterir öyle bile olsa çok yakıyor bu gidişle araç garaj arabası olacak anlaşılan (sahibinden satılık binilememiş garaj arabası) of off

KARKADİL' Alıntı:
aracımın katranında 100 yazıyor ama yaptığım kilometreyide acaba mil olarakmı gösterir öyle bile olsa çok yakıyor bu gidişle araç garaj arabası olacak anlaşılan (sahibinden satılık binilememiş garaj arabası) of off

Sen Raif abi ile gorus

Cumartesi musaitse o gun gel ben her cumartesi ordayim bir beraber bakalim su arabaya boyle uzaktan olmayacak

Heyecan yapmana gerek yok sakin sakin sirayla her sey cozulur

bugün radikal bir karar aldım ve lpg taktırmaktan vazgeçtim. sakin ve az trafikte kullanımda araba benzin ayarsız eski lastikli ön düzen bozuk vs.. şekilde 17 lt civarı yakıyor. 63 kuruş yani. lpg ankarada da 2 tl olmuş , ayarıydı , hatalı montajıydı şuyuydu buyuydu derken baktım astarı yüzünden pahalı gelecek ; en iyisi benzinle sürmek. lpg parası ile bakımlarını yaptırdıktan sonra hem herşeyiyle daha iyi bir araba olacak hemde 15lt ye düşerim şehir içinde diyorum.

raif ustaylakonuştum pazar buluşacaz ama arabayı iade de edebilirim çok canım sıkıldı bu işlerden.

o zaman benzinli bineceksin :smiley: varmı öyle 9500 e araba alıp rahat rahat gezmek tabi hasar çıkaracak :smiley: geri iade de zor edersin hele galeriyse 9500 e aldığını düşer 7 bine öyle geri alır

bugün radikal bir karar aldım ve lpg taktırmaktan vazgeçtim. sakin ve az trafikte kullanımda araba benzin ayarsız eski lastikli ön düzen bozuk vs.. şekilde 17 lt civarı yakıyor. 63 kuruş yani. lpg ankarada da 2 tl olmuş , ayarıydı , hatalı montajıydı şuyuydu buyuydu derken baktım astarı yüzünden pahalı gelecek ; en iyisi benzinle sürmek. lpg parası ile bakımlarını yaptırdıktan sonra hem herşeyiyle daha iyi bir araba olacak hemde 15lt ye düşerim şehir içinde diyorum.

Eh benzin de 3.7 ye dayandı :D Ben 4 silindirli arabayı bile benzinle kullanmıyorum. 100 bin km yapsam aradaki fiyat farkı ile yeni bir araba alınıyor. 8 silindirli olsa demek lpg-benzin arası fiyat farkı ile iki tane araba alınır. Düşünsenize sadece lpg taktırarak 2 cheroke parası daha tasarruf edebilirsiniz.

ben bu lpg işine bir türlü ısınamıyorum olmuyor yani :smiley: ayarıydı şuyu buyu nasıl uğraşabilirim sıkıldım sanayi ortamından. ben sorunsuzluk istiyorum bunu niçinde lpg sistemine verceğim para ile dip temel bir bakıma girmeyi istiyorum

ben bu lpg işine bir türlü ısınamıyorum olmuyor yani Smiley ayarıydı şuyu buyu nasıl uğraşabilirim sıkıldım sanayi ortamından. ben sorunsuzluk istiyorum bunu niçinde lpg sistemine verceğim para ile dip temel bir bakıma girmeyi istiyorum

Ben hiç ayarlatmadım taktırdıktan sonra lpgcinin yüzünü bile görmedim.

olasiliksiz' Alıntı:
Ben hiç ayarlatmadım taktırdıktan sonra lpgcinin yüzünü bile görmedim.

olsun bu benim görmeyeceğim anlamına gelmiyor. ek olarak artık bu araçlar klasik sınıfına girmeye başladı. hiç lpg takılmamış bir grand cherokee şüphesizki 10 yıl sonrasının aranan klasiği olacaktır. dahası son aldığım zam dan sonra ayda 600 700 tl benzine ayırabilecek durumdayım. haftada 175 tl benim için uygun.

600 700 tl benzine ayırabilecek durumdayım. haftada 175 tl benim için uygun.

Yani şöyle hafta sonu yola çıkıp en az 200 km yapınca bir 175 te oraya gitmesin? Araba dediğiniz şey sadece evde işe işten eve gitmek için değil ki..

şehir içi 50 tl 80 km. şehirler arası 50 tl ile 120 130 km giderim belki daha bile fazla. haftasonları öyle arabasına atlayıp gezen biri değilimdir. dağ tırmanışı yaparken arabamı alırım zaten ona görede bütçe çıkarırım.

arkadaşlar bu gaz ayarlama işini bu 5.2 v8 motorlara atiker marka olarak en iyi raif usta yapıyor anladığım başka bi isim bulamadım sitede eyer varsa bildiğiniz yazarmısınız lütfen.

olasiliksiz sayın arkadaş sen hiç gazcıya uğramamışsın bu nasıl oluyor bi sihrimi var ustanmı iyi.?

KARKADİL' Alıntı:

aracınız mil gösteriyor...
yani 200 km değil 200 mil hesaplamalarınızı buna göre yapın...
yani aracınız 150 bindeyse o da 150 bin mil oluyor...

olasiliksiz sayın arkadaş sen hiç gazcıya uğramamışsın bu nasıl oluyor bi sihrimi var ustanmı iyi.?

Sanırsam hem kit, hem ustam, hem de araç iyi? Olamaz mı. ;D Oluyor... Lpg ile ilgili ufak bir iki problem çıktı ama yağ değişimi yapan usta bujileri ayarladı düzeldi lpgciye uğramadım taktırdığımdan beri. 3000 km sonra filtre değişimi var artık o zaman uğrarız kendisine ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR