BF AT mi - COOPER STC mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AL1820 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,319

AL1820

Zirve
Merhaba, günlük kullandığım aracıma hafta sonları gezilerde de kullanmak
için hangi lastiği seçmeliyim?
BF AT mi - COOPER STC mi?

Etiketler
Ynt: BF AT mi - COOPER STC mi?

ikisinden resim koysan belki arkadaşlar desene göre vs fikir belirtirler.bf michelin kardeşi sanırım,cooperde marshalla galiba.

STC kullanmadım kıyaslama yapmam doğru olamaz. Zaten kıyaslama için aynı parkur aynı araç karşılaştırmalı hemde farklı farklı parkurlarda tekrarlanarak.
Aracımı aldığımda üzerinde daha 25 bin km de olan ama 4 yıllık Bridgestoıne HT ler vardı. BF leri takınca kesin asfaltta performans daha iyi oldu. Asfaltta dahi eskimiş sertleşmiş HT lastikten daha başarılı BF AT.

Karda kayışdağının tepesine beni çıkartacak kadar başarılı. (kesin şaşırtır sizi)
Hatta Kartepeye buzlu asfalt yoldan gitmek için full modifiyeli (MT Kilit vs) bir suzuki yerine sırf BF AT var diye standart suzukiyi tercih ediyoruz.

BF çamur lastiği değil bu da kesin.
ama extreme silverstone ve insaturbo varken diğer MT lerde çamur lastiği değil zaten.

Gene alacak olsam BF AT alırım (2. takımı insa turbo almak kaydı ile)

BF daha az agresif desenli. Asfalt , Buz, vs de daha başarılı olabilir.

bf.jpg

ST-C daha agresif desenli çamur boşaltımı daha iyi dolayısı ile çamurda daha başarılı olabilir.

stc.jpg

aracım 99 vitara, yükseltmek için bf 235 lastik araştırdım ama hiç bir yerde bulamadım, 215 lastik mevcut,
cooper' ı da BF ye alternatif olabilirmi diye araştırıyorum
teşekkürler

AL1820' Alıntı:
aracım 99 vitara, yükseltmek için bf 235 lastik araştırdım ama hiç bir yerde bulamadım, 215 lastik mevcut,
cooper' ı da BF ye alternatif olabilirmi diye araştırıyorum
teşekkürler
yükseltme için 235 e gerek yok. 215-80-15(28,5") ile 235-75-15(28,9") e yakın bir yükselme sağlarsınız. var ise 215-85-15 ile 29,5" e bile çıkarsınız.

gakyildiz' Alıntı:
ST ise yan desenleri olmayan çamurda ST-C den daha zayıf BF e daha yakın bir seçenek olabilir.

STC nin ST den tek farkı,kaya tırmanışlarında sert zemin kaynaklı lokal deformasyonlara karşın daha fayanıklı malzeme kullanılmasıdır. ;)
Buna karşın S/T malzeme yapısıyla kış koşullarında daha başarılı.

benim aradığım, hafta içi yol, hafta sonu yol dışı
kullanımda işimi görecek beni üzmeyecek bir lastik
bu iş için hangisi uygun?

AL1820' Alıntı:
benim aradığım, hafta içi yol, hafta sonu yol dışı
kullanımda işimi görecek beni üzmeyecek bir lastik
bu iş için hangisi uygun?
Benim de amacım sizin gibi oldugun için bunun için uygun lastiğin at olduğuna karar verdim. Bugün bfg at siparişi verdim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri