Bursa ve İlçelerinde Lada Niva Arıyorum.?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,481

ozkalpbugra

Acemi
Yer
Bursa
Herkese merhaba. Bende Aranıza katılmak istiyorum Fellik Fellik niva arar oldum fakat henüz kafama yatan bir araç bulamadım. Yalovada bir araç buldum fakat resmlerde goruldugu gibi değil ve anlatılanların yarısıda fos çıktı açıklamalardaki. Herneyse Bursada 93-94 model toplanmış niva arıyorum yeni başlayacağım bütçem biraz kısıtlı. Aradığım özellikler Arazisinde motorunda herhangi bir sorun olmasın mutlaka ok144 lastikleri olsun. Bu kriterlere uygun nivacılardan mesaj bekliyorum sadece bursa ve ilçelerinde lutfen . Şimdiden teşekkur ediyorum.

Etiketler
Ynt: Bursa ve İlçelerinde Lada Niva Arıyorum.?

ben de Bursa'dayım ve Niva alma planları yapıyorum ancak sürekli değişen öncelikler sebebiyle henüz başaramadım..

ben gozumu karartıp izmirden bir araç buldum ve aldım. ozkalpbugra@hotmail.com eklerseniz konusabiliriz

merhaba ;
bizde iki arkadaş niva cıyız.bu sahip olduğumuz ikinci niva mız ve 2001 model.ilki 1993 model di ve ikisi arasında oldukça büyük fark var.93 model niva yı toparlayıp dağ,tepe ; ova,deniz ; göl,gölet bayağı bir gezip test ettikten ve son derece memnun kaldıktan sonra hak edemediğimiz yani çıkmayı başaramadığımız iki farklı parkur yüzünden motor gücü yetersizliğinden satma kararı vererek sattık.ve sonra hiç niva lara bakmadan daha güçlü motorlu arazi aracı almaya çalışırken ve testlerini yaparken tüm prosesleride gözden geçirdik ve niva dan vazgeçemeyeceğimizi anladık.ve hiçte resim lerde görüldüğü gibi olmayan berbat haldeki 2001 model niva mızı aldık.tır ile şehir dışından getirdiğimiz niva mızın ilk anda yağına ve suyuna bakarak direk araziye sürdük.ve sonuç !!! hayretler içerisindeydik,motor gücü düşük ve bize yetmiyor diye sattığımız 93 niva mızdan çok farklı bir güç ve çekiş performansı sunan niva kullanıyorduk.

merhaba ;
izin verirseniz yazıma devam etmek istiyorum.sayın ozkalpbugra aradığı niva yı bulamadığını yazmış.şahsi fikrimde iyi durumda niva yı oldukça zor bulacak.çünkü biz iki araçta yaşadığımız tecrübe ile lada ve niva versiyon'unun talihsiz'liğini gördük.bir araç yada mal ancak bu kadar hor kullanılır,pes doğrusu.çünkü alım şartları ve işletim maliyetleri ile elde edilen hizmet inanılmaz.hele elinde anahtar tutuyorsa harcayacak olduğunuz para kaliteli bir dağ bisikletine harcadığınızdan fazla değil.o yüzden berbat durumda olan niva'lar aylarca kullanılıp bakımları küçücük bütçe'lerle yapılacağına biriktirerek eli anahtar tutmayan sahiplerinin içinden çıkamayacakları gider boyutuna ulaştığında gözden çıkartılarak satılıyor.ve bu durumdaki niva'yı alan arkadaşta işini sanayi ve parçacı'larda halletmeye kalktığında niva çürüyen,kırılan ve çok sık arıza yapan araç söylemi ile hiçte hak etmediği yakıştırmalara maruz kalmaya başlıyor.sonuçta arazi araçları süs için alınmıyor tabiiki zorlanacak ama bakımınıda yapmayı bilmek gerekiyor.
bu yüzden lada niva almak isteyen arkadaşlar biraz cesur olun belli kriterler araç üzerinde mevcut ise parça bol ve uygun fiyat'ları var.hiç düşünmeyin ve alın ama dediğim gibi niva motor beygir güçleri kendi içinde değişkenlik arz ediyor.bunu doğru dürüst bilen varmı bilmiyorum ama biz yaşadık.araştırırken kimsede bize bunları aktarmadı.model yılına göre 56 hp den 87 hp ye kadar niva olduğunu öğrendik.muhtemelen şanzıman dişli oranlarıda değişik arz ediyor olabilir.onuda araştıracağız.hatta 93 model'i sattığımız abimiz yabancı değil servis'e davet edip 2001 in şanzımanı ile onuda açıp bakmak istiyoruz.kullanım tarzınıza göre hp'ye dikkat etmenizde fayda var.saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR