CJ mi Yoksa Land mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MURAT TUTUŞ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,736

MURAT TUTUŞ

Yeni Üye
Yer
22.02.1970
arkadaşlar şu anda araşatırma içindeyim,toplanmış bir araç mı yoksa kendimmi toplayayım hangisi,ayrıca cj mi land mı inanın kafamı toparlayamıyorum.bu işte yeniyim ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.lütfen yardımcı olun

Etiketler

Ynt: CJ mi Yoksa Land mı ?

YANITINIZ İÇİN TESEKKURLER ,Tabiki öncelikle bu aracı heryerde kullanmak isteyeceğim.hem asfaltta hemde doğada zaten kullanamazsam bi anlamı yok 2 araba alabılecek kadar ekonomık olarak gucum mevcut deıl.aslında benim 2 küçük kızım var bırı 9 dıgerı 4 yasında,annelerını yaklasık olarak 2 yıl önce kaybettım.sımdı onlarla beraber yasıyorum ve cocuklarım dağ orman kır bayır ,çok seviyorlar.dolayısı ile deböyle bir araç her türlü sorunumuzu çözmüş olur dedim. hem bana da bir meşgale olur onunla ilgilenmek severim ben emektar arabaları.

MURAT TUTUŞ' Alıntı:
YANITINIZ İÇİN TESEKKURLER ,Tabiki öncelikle bu aracı heryerde kullanmak isteyeceğim.hem asfaltta hemde doğada zaten kullanamazsam bi anlamı yok 2 araba alabılecek kadar ekonomık olarak gucum mevcut deıl.aslında benim 2 küçük kızım var bırı 9 dıgerı 4 yasında,annelerını yaklasık olarak 2 yıl önce kaybettım.sımdı onlarla beraber yasıyorum ve cocuklarım dağ orman kır bayır ,çok seviyorlar.dolayısı ile deböyle bir araç her türlü sorunumuzu çözmüş olur dedim. hem bana da bir meşgale olur onunla ilgilenmek severim ben emektar arabaları.

Öncelikle başınız sağolsun. Anlattığınız duruma göre kızlarınızı rahat ettirebileceğiniz araç Land olarak gözüküyor. Land Rover'ın hangi modelini alacağınızda önemli tabi. Bakımlı bir defender işinizi fazlasıyla görecektir. Geniş, sağlam, gerektiğinde içinde kalabileceğiniz, parçası ucuz, yakıt sarfiyatı diğerlerine göre daha alt seviyede olan... Kısacası dizel bir Defender sizin için biçilmiş kaftan... Saygılar...

hangi aracı alırsanız alın haber vermeniz yeterli elimden gelen bilgi ve yedek parca konusunda size yardımcı olurum ama bence cj8 gibi uzun bir araç almanızdır

murat bey merhaba.sizin için en iyisi ünal kardeşin de söylediği gibi cj8 dir.heryerde parçasını bulabilirsiniz.parça fiyatları landla kıyaslandığında çok daha ucuzdur.hepsinden önemlisi aracı biraz incelediğinizde çok şeyinin bizzat kendinizce yapılabileceğidir.usta aradığınızda birkaç kişiye bağlı kalmazsınız.bol şans....

arkadaşlar ilginiz için müyeşekkirim.çok duygulandım doğrusu hele unal bey sıze ayrı bır tesekkur ,benı de bu buyuk aileye kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.o zaman cj8 diyelim ustaların sözünü tutalım ,bu arada 16000 tl ye yeni sıfırdan toplanmıs cj8 sıfırdan toplamış ne dersiniz .

aracın durumu nedir bir bakın.sözü edilen ustalardan istifade edin derim.fiyat için bir şey demek abes olur her şeyin bir fiyatı vardır.aracın durumuna göre değerlendirin.saygılar.

Temiz bir CJ8 size yıllarca sorun çıkarmadan hizmet edecektir her zaman her yerde kolayca parçasını bulabileceğiniz parçaları ucuz alt yapısı sağlam kamp yapmaya gittiğinizde içinde yatabileceğiniz rahat bir araçtır.Eğer bulabilirseniz hard top u sac olanlardan alın sac kabin her zaman daha emniyetlidir.

unal kardeşim ,öncelikle özel mesaj atamıyorum.msn adresim m-tutus@hotmail.com.ceb tel 05324362831 bana cevap yazan yardım için elimden tutan ve konuyu okuyan bütün aileye de selam olsun.benim hedef ustam ankarada rauf usta ,kendisi bana 6500 e bir 79 cj5 teklif etti.bu arac 78000 km de imiş.aracı toplarken kabalama çokacak rakkam ise boya 3000,motor 3000,amortisor ve makaslar 1400$ beststop tente 1300$,kormajlar,yan basamakalr vs vs.toplam aracın çıkışı 35000 tl ye denk geliyor. ama bazı satılık arac sitelerınde çok ciddi bir araçla karşılaştım.araç 16000 tl ve full toplanmış,aracın en ufak bir masrafı gözükmüyor. kumlama şaseden toplamış.15 inç cant ve lastikler kocaman bir cj8 araç açık deil saç ile kapatılmış. ama yakışıklı bir araç olmuş. şimdi karar almak istiyorum.sizin değerli fikirleriniz benim için çok önem arz etmekte.yaşım 40 mevcut durumu da belli heyecan deil ama beni de meşgul edecek bir hobi bu iş geçmişten beri hayal kurduğum fakat kısmet olmayan bir iş idi. şimdi nasipse böyle bir araç ile bu aielnin içinde ankarada bir kardeş veya abi kazanmış oluyosunuz.biraz daha sürem var bir kaç ay kadar nakit tedariği ile ilgili.ama ailenin içindeyiz artık.fikirlerinizle beni yönlendiriseniz memnun olurum herkese saygılarımla.

meble cok yüksek gibi geldi bana s adece best top iyi fiyat diğerleri baya yüksek bana göre tabi bu benim fikrim motoru sıfır toplanmış sadece kasada oynanak ve arkalar sapkalı aks olan 9.000 tl araç varken verdiğiniz rakamlar beni cidden şaşırttı ve krom aksesuarlar harici bu kadar para tutmamalı diye düşünüyorum acıkcası

şaseden toplanmış sıfır cj7 var mesela 20.000 tl sadece best top eksik saydıklarınızdan

Komple Rektefe edilmiş 6 silindir 4.200 motor.(Rauf usta tarafından.) •4 ileri T 18 şanzuman •Komple yeni baskı balata •Komple yeni kaporta,araç tamamen soyulmuştur, hiçbir çürük yoktur. •Komple boya,iç dış taban. •Komple sıfırdan elektrik tesisatı. •Komple alt takım,yeni teflon rot ,rotil,yeni fren merkezleri,yeni CJ-8 akisler, yeni gazlı amortisörler,yeni disk frenlere kadar komple yenilenmiştir. •Fiber Hardtop ,yazın açılabilir + yazlık bikini •Özel yapım tam Roll Cage •CJ-8 geniş dingil, tekerleri dışa açmak için çakma flanş kullanılmamış masraf edilerek geniş CJ-8 dingili ile değiştirilmiştir,bu dingil sitede hiçbir araçta yoktur. •Geniş dingil olması sebebiyle,özel olarak yapılmış çamurluklar,önler get,arkalar sac. •Önlerde 2 arkada 2 sis lambası •90 amper akü •Farlar ve sis lambaları röle ile güçlendirilmiştir. •Yeni çorum kaloriferi, •LPG li,yeni LPG beyni. •Teyp ,hoparlör. •5 cm kaportadan yükseltme, •Önlerde Amerika’dan ithal yükseltme kiti,arkalar usulüne uygun makaslar dingil üzerine alınmıştır. •9000 lik vinç. •Yeni koltuklar •Özel olarak tasarlanmış eksoz,daha iyi ses ve su geçişleri için. •Hidrolik direksiyon,yeni hidrolik pompası •Yeni marş dinamosu •Önde soğutma için çift fan,90 C ayarlı ,aynı zamanda içeriden kontrollü. •Yeni elektrik paneli tüm düğmeler bu panelde toplanmıştır. •5 Adet Mudzilla lastik+ 4 adet ilave yazlık lastik jantlarıyla beraber. •20/04/2010 tarihinde TÜV den geçmiş,20/04/2012 ye kadar muayeneli. •Dışa açılmış basamaklar,kabin içi aydınlatma,motor aydınlatma,yeni silecek kolu, spor direksiyon,yeni stoplar,vs vs vs daha bir çok aksesuar. Kısaca araç baştan aşağıya komple yenilenmiştir,(isteyene fotoğrafları mail atarım)revizyondan sonra 1 kez araziye çıkmıştır,aracın maliyeti 25,000 tl dir eksiği var fazlası yok ,yapılanları gerçek rakamından fiyatlandırarak görebilirsiniz,isteyene uygun fiyattan çıkan yedek parçalarını da verebilirim,(motor parçaları,2 cj-6 dingil,fren diskleri,amortisörler,marş dinamosu vs ) paraya ihtiyaçtan dolayı zararına satıyorum, piyasadaki yılların yorgunu hurdalarla kıyaslayıp saçma teklifler yapmayın,bu araca büyük paralar,büyük emekler harcanmıştır,araç binmek için yapılmıştır. bahsettiğim cj8 bu şekilde yapılı ne diyosunuz arkadaşlar 16000 diyor.

bence siz bir araç yapsanız daha iyi olacak.satın alırken var denilen çok şeyin hiç olmadığını çok gördük.özellikle de isim yapmış çok kişinin topladığı arabaların ismin arkasına saklanarak bomboş arabalar yarattıklarını çok gördük.size bol şanslar.yine de tavsiyem kendinizin bir araç toplamanızdır........ulus otomotiv maslakta ta kırmızı renkli bir cj8 var.oda 16 istiyordu on da bak istersen.telefonhu 0212 328 40 13

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR