Maalesef o yokuşa gidemedim ve kar kalktı. Bir daha ki kara inşallah.
Dün akşam yağışın olduğu bir anda eski mahallemize gittim. Orada oldukça dik bir yokuş var. (Bir evvelki gün, ilk mesajı yazdığım akşam, yerde 5-10 cm arası kar varken çok rahatlıkla çıktığım yere.) Kar biraz daha birikmiş, araçtan indiğimde botların üzerine kaval kemiğimin ortalarına kadar geliyordu. (30 cm civarı tahmin ediyorum.) Rüzgar yokuştan topladığını yokuşun eteğinde biriktirmiş anlaşılan. 30-40 mt. kadar ilerledikten sonra araç olduğu yerde kaldı. Seri 4 çekerde bazı tekerlekler dururken bazıları patinaja düştü. Ağır 4 çekerde ise tüm tekerlekler patinaj yapmasına rağmen 1 cm bile ilerleyemedim. Sonrasında debelendiğim yere inip baktığımda tekerlerin altında yalnızca asfaltın olduğu gördüm. Karı süpürüp atmıştım ama araç bir türlü ilerlemiyordu. Geri döneyim dedim, yana manevra yapınca olduğum yerde yana doğru kaymaya başladım, Allah'tan 70-100 cm kaydıktan sonra durdu ama her denememde bir miktar kaydım. Sonrasında geri geri çıkmayı denedim olmadı, Hızlanıp geldim yine olmadı. Sanki yağ dökülmüş gibi o noktaya geldiğimde 1 cm bile ileri gidemedim. Mecburen oradan geri dönüp gittik.
Düşündüğümde şöyle bir sonuca vardım. Lastik kadar yağışın niteliğide çok önemli. Dün akşamki kar toz gibiydi. Hatta çoçuklarla kardan adam yapalım dedik bir türlü büyük bir yuvarlak yapamadık, hemen kırılıyor dağılıyordu. Ama ilk günkü daha bir sulu idi. Bir diğer hususta. Tekerlek havalarını 23'e düşürmüştüm. Debelendiğim yerde tekerlek dişleri resmen kardan kayboldu. Aynı yokuşu birde daha basınçlı lastiklerle denemek lazım. Şimdilik bu kadar. Yani anlıyacağınız bu karda biraz sevindik, biraz üzüldük. Hatta orada bizi izleyen biri ya adam gibi bir 4x4 jip alsaydınız ya bu ne, ne kilidi var ne çıkıyor falan dedi canımızı iyice sıktı. :-(