Bizim ufaklığı (Atıl Kurt) aldığımda üzerinde 2 inc yükseltme kiti ve 235/75/15 Cooper Discoverer STT lastik vardı. Yani bu, düşünülerek karar verilmiş ve yapılmış bir seçim değildi. Dolayısı ile kış geldiği zaman, aracın bu lastikler ile ne yapacağını çok merak ediyordum. İlk defa bu tarz bir araca sahip olduğumdan bilgi ve tecrübe sıfırdı. Bu lastikler ile ilgili bir kaç video izlediğimde ise resmen hayal kırıklığına uğradım. Videolarda lastik buzlu zeminde yaz lastiği gibi fırıl fırıl dönüyordu. Geçen haftalarda, sabahın beşinde bir Çorlu yolcuğunda, ufakta olsa bir kaç parça kar üzerinde aracı gördük. Sonuç hiçte fena değildi. Sonrasında ise, karın ve buzun henüz yerden kalkmadığı köy yollarına girdik. Çamur dolu çukurlardan falanda geçince keyfimiz iyice yerine geldi.
Bu sabah kalktığımda ise evimizin önünden geçen iki şeritli yokuşta bir çok aracın kaldığını gördüğümde, işte şimdi tam deneme zamanı dedim. Ve o yokuşta bir kaç defa durup kalkmama rağmen araç pati dahi çekmeden tıkır tıkır yürüdü. Bu lastikler buzda nasıldır bilemem ama karda harikalar. Hatta daha önce hiç araç geçmemiş karda daha da güzel ilerlemekteler.
Bu sabah kalktığımda ise evimizin önünden geçen iki şeritli yokuşta bir çok aracın kaldığını gördüğümde, işte şimdi tam deneme zamanı dedim. Ve o yokuşta bir kaç defa durup kalkmama rağmen araç pati dahi çekmeden tıkır tıkır yürüdü. Bu lastikler buzda nasıldır bilemem ama karda harikalar. Hatta daha önce hiç araç geçmemiş karda daha da güzel ilerlemekteler.