<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Discovery mi Frontera mı ?</b><br />
<br />
1997 Frontera 2.2 aracımı 1,5 yıl kullandım, hemen ardından Disco II Td5 almıştım. her iki aracı kullanırken yanında bir de Alfa Romeo 156'ım vardı.<br />
LR fanatiği olduğumu herkes bildiği için Disco I ve Defender'larla da kilometre yapmışlığım vardır.<br />
<br />
Şimdi kıyaslama gerekirse, Disco I Frontera'nın rakibi araçlar değildir. Sınıf farkı ve karakter farkı var. <br />
Frontera devirlendiğinde tatmin edici bir güç veren, konforun çok sınırlı olduğu, karoserisi ve genel hatları ile sağlam bir araç... Ancak standart özelliklerinin dışına pek çıkamazsınız, tadilatlar hep üstün körü yapılabilir. Ancak iyi bir takım çamur lastiği ile arazide genel maksatlı kullanabilirsiniz.<br />
Genel maksattan kasıt, kamp, doğa aktivitesine ulaşım, bagaj hacmi vs gibi... <br />
<br />
Önemli zayıf yönü, aracın orta diferansiyeli olmaması, bu durumda klasik japon 4x4 part-time sistemine sahiptir. 2000'li model yıllarında yolda giderken 4x4 geçişi yapılabiliyor. Ancak her şekilde araç bir sürekli 4 tekerlekten çekiş aracı değildir.<br />
<br />
Fiyatları uygundur, sebebi ise tutulmamasıdır. Opel gereken desteği kesinlikle veremiyor. Bu konuda mutlaka emin olabilirsiniz. Çünkü bu adamlar bu arabaları tanımıyor ve pek de önemsemiyorlar, zamanında maceracı bir üst yönetici getirelim satalım demiş TR'de... <br />
<br />
1997-1998 model Frontera elektronik çekişe yönelik birşeyler barındırmıyor, bu durumda biraz zorlu şartlar hayaliniz var ise, kilit gerekecek, kolay bulunamayacaktır. Liste uzar gider. Biraz daha sorularınıza yönelik yardımcı olurum ilerleyen zamanda....<br />
<br />
Frontera varken arada sırada binek aracımı kullanıyordum, ancak Disco II'den sonra kesinlikle binek araca ihtiyaç duymuyorum. Disco II alacak imkanınız varsa deneyiniz.<br />
<br />
Disco I ise daha çok sayılarda bulunuyor olmasından, aftermarket parça bulunabilirliğinden dolayı tercih edilmelidir bu karşılaştırmada... <br />
Avantajlarını yazmaya gerek yok, kolayca forumda bulabilirsiniz.<br />
<br />
Jeep marka araçlardan da muadil araçlar (özellikle uygun fiyata, lüks ve güçlü, arazide iş yapan bir Jeep mutlaka bulunur) var aslen, Frontera için gerçek karşılaştırma ise, <br />
<br />
Suzuki Vitara,<br />
Mitsubishi Pajero, Montero,<br />
Nissan Pathfinder<br />
<br />
gibi çekik gözlü benzerleri ile doğru olacaktır. Tavsiyem ilk başlangıç aracı olarak, iyi tanınan, parçası kolay bulunan, daha HAFİF, kolayca işletilebilen <br />
denenmiş bir araçtan başlamanızdır. Suzuki Vitara düşünebilirsiniz. Çok yeterli bulacaksınız.</div>