Discovery mi Frontera mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimesin86 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,637

mimesin86

Ana Kamp
Arkadaşlar Merhabalar;
Ben aranıza yeni katılıyorum. Konyada oturuyorum. Araçlar hakkındaki yorumlarınızı da merakla okuyorum. Bende artık bir arazi aracı almak istiyorum ;D İki araç arasında kaldım.

Discovery ve frontera

Öncelikle kullanım amacımı söyleyeyim. Genel olarak şehir içi ve şehirler arası seyahatlerde haftasonları hafif arazi gezilerinde kullanacam fakat zaman ne gösterir bilemem ilerleyen zamanlarda ağır offroad şartlarında da kullanabilirim :D Yakıt vergi gibi şeyler önemli tabi. Bu araçlardan hangisi uygundur veya başka bi araca mı bakmam gerekir bana bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Discovery mi Frontera mı ?

Kesinlikle Discovery series II derdim. Çok kısa oldu ama sanırım söylenecek fazla söz yok. 800 km de 120 lira yakıyor, td5 engine, tamamen bilgisayar jkontrollü yumuşak bir sürüş, geniş iç hacim ve yılların LAND ROVER tecrübesi diyorum. ;)

Öncelikle teşekkür ederim :D 300 tdi modelinin yakıt tüketimi sanırım değil mi? Yazmayı unuttuğum bir kaç şey var. Onları da yazayım :D Arazi dışında biraz hız yapmayı da severim bunu da ekleyeyim. Bir de Bütçem 15-20 bin arasında. İnternetten baktığım kadarıyla bu paraya 98 model falan frontera veya disco alınıyo.

Camur bulasan last?kler asfalt
Yolu sevmezler.:smiley: off road da el?n?
Veren kolunu alamaz. DIsco 2 dekI elektronIk
Aksam arIza cIkarIRsa masrafI agIr olur. DIsco 1 I tavs?ye ederIm.
MekanIk aksamI arazIde tercIh ederIm.opel konusunda arazIdekI basarIsI
HakkInda bIlgIm yok.fakat 2000 motor olanlarInda kapak catlatma s?kIntIsI
Oldugunu duymustum. Ne kadar dogru onuda bIlmIyorum.dIsco 1 benzInl? bIrde lpg takInca
Guzel olur.

Teşekkürler..

Frontera incelediğim kadarıyla arazide tabiki disconun yerini tutamaz ama fena değil gibi geldi. Disco I in lpg li yakıt tüketimi hakkında bilginiz var mı peki? birde disco I normal yolda hıza gelir mi acaba :D

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8_1998_askinjeep_den_-20WQQaXQQ10996698WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery-68WQQaXQQ12331761WQQpXQQdisplayitem

bu araçlar nasıl sizce?

Ynt: Discovery mi Frontera m? ?

D?sco 1 de kI benzInlI motorla
YarIsa bIle katIlIrsInIz. YakIt konusunda 2500 defenderla aynI
YaktIgInI duymustum. :smiley: defender lpg de 300-350 cIvarI yakIyor.
DIsco 1 benzInlI aracI olan bIr uyemIz mutlaka vardIr.

O kadar iddial? yani :smiley: san?r?m yavas yavas discoya yönelmeye baslad?m :D evet o zaman disco sahibi üyelerin yorumlar?n? bekliyoruz :D

benim 3.9 V8 D1 + Defender kullanıcısı olarak yorumum şöyle...

ne istediğinize karar verip ona göre araç almakta fayda var... yani hem "ekonomik" olsun hem asfaltta "hız" yapayım hem araziye girip "ağır" offroad yapayım diyorsanız daha öyle bir araç daha üretilmedi...

bizim kullandığımız model/jenerasyon araçlardaki V8 makinalar hiçbir zaman ekonomi düşünülerek üretilmediler...ekonomi birinci kaygınızsa V8 önermek yanlış olur... ben otomatik şanzımanlı discomda 29" lastik kullanıyorum (255/65/16) yol tutuşu gayet başarılı 100 km de şehir içi ortalama 20-22 lt lpg tüketiyor... şehir içinde ortalama 2000-2500 devirlerde kullanmak yetiyor... sürat isterseniz 160 km yapmak için 4000 devirler yeterli... daha kulanacak 1000-1500 devriniz var gerisi size kalmış...

ama bunları yaparken ben egzantrik milini değiştirdim, süspansiyon olabildiğince sertleştirildi vs vs...

2 tondan ağır ve ağırlık merkezi diğer emsallerine göre çok yukarıda olan ve böylesine az elektronik kontrollü bir arabayla (sadece abs var) sürat yapmak çok mantıklı değil, sürat istiyorsanız daha fazla elektronik kontrollü bir araca (D2 veya muadili) yönelin derim...

araziye her araç girer, hepsi belli yerlerde takılır o yüzden fazla derin yorumlarda bulunmak veya şu araç daha iyidir demek istemiyorum ancak örnek verdiğiniz araçları karşılaştırmak çok doğru değil gibi geliyor bana... Frontera olsa olsa D1 in Mpi modeli ile kıyaslanabilir...Mpi "ekonomi" kaygısı ile üretilmiş bir araç olduğundan herşeyden "biraz" yapabilen bir araçtır yani beklentilere göre yorumlar farklı olacaktır...

selamlar
naci

1997 Frontera 2.2 aracımı 1,5 yıl kullandım, hemen ardından Disco II Td5 almıştım. her iki aracı kullanırken yanında bir de Alfa Romeo 156'ım vardı.
LR fanatiği olduğumu herkes bildiği için Disco I ve Defender'larla da kilometre yapmışlığım vardır.

Şimdi kıyaslama gerekirse, Disco I Frontera'nın rakibi araçlar değildir. Sınıf farkı ve karakter farkı var.
Frontera devirlendiğinde tatmin edici bir güç veren, konforun çok sınırlı olduğu, karoserisi ve genel hatları ile sağlam bir araç... Ancak standart özelliklerinin dışına pek çıkamazsınız, tadilatlar hep üstün körü yapılabilir. Ancak iyi bir takım çamur lastiği ile arazide genel maksatlı kullanabilirsiniz.
Genel maksattan kasıt, kamp, doğa aktivitesine ulaşım, bagaj hacmi vs gibi...

Önemli zayıf yönü, aracın orta diferansiyeli olmaması, bu durumda klasik japon 4x4 part-time sistemine sahiptir. 2000'li model yıllarında yolda giderken 4x4 geçişi yapılabiliyor. Ancak her şekilde araç bir sürekli 4 tekerlekten çekiş aracı değildir.

Fiyatları uygundur, sebebi ise tutulmamasıdır. Opel gereken desteği kesinlikle veremiyor. Bu konuda mutlaka emin olabilirsiniz. Çünkü bu adamlar bu arabaları tanımıyor ve pek de önemsemiyorlar, zamanında maceracı bir üst yönetici getirelim satalım demiş TR'de...

1997-1998 model Frontera elektronik çekişe yönelik birşeyler barındırmıyor, bu durumda biraz zorlu şartlar hayaliniz var ise, kilit gerekecek, kolay bulunamayacaktır. Liste uzar gider. Biraz daha sorularınıza yönelik yardımcı olurum ilerleyen zamanda....

Frontera varken arada sırada binek aracımı kullanıyordum, ancak Disco II'den sonra kesinlikle binek araca ihtiyaç duymuyorum. Disco II alacak imkanınız varsa deneyiniz.

Disco I ise daha çok sayılarda bulunuyor olmasından, aftermarket parça bulunabilirliğinden dolayı tercih edilmelidir bu karşılaştırmada...
Avantajlarını yazmaya gerek yok, kolayca forumda bulabilirsiniz.

Jeep marka araçlardan da muadil araçlar (özellikle uygun fiyata, lüks ve güçlü, arazide iş yapan bir Jeep mutlaka bulunur) var aslen, Frontera için gerçek karşılaştırma ise,

Suzuki Vitara,
Mitsubishi Pajero, Montero,
Nissan Pathfinder

gibi çekik gözlü benzerleri ile doğru olacaktır. Tavsiyem ilk başlangıç aracı olarak, iyi tanınan, parçası kolay bulunan, daha HAFİF, kolayca işletilebilen
denenmiş bir araçtan başlamanızdır. Suzuki Vitara düşünebilirsiniz. Çok yeterli bulacaksınız.

Frontera sahibi olarak madem kısıtlı bir bütçeniz var. kendimce bir karşılaştırma yapayım kararı siz verin
1- Disco 1 de parçalar pahalı. Frontera da ucuz
(1998 ve altı frontera nın birçok mekanik parçası vectra ve omegayla aynı olduğundan yan sanayiside bol)
2- disco 1 i otomatik bulursanız artı avantaj ama yoksa düz vitesi yorucu oluyor. 1998 ve altı Frontera'nın otomatiği yok. az yorucu diyelim :smiley:
3- Frontera'nın motoru Vectra ve omegayla aynıdır. her usta rahatça yapabilir. (ben komple toplattırdım yakın zamanda)
4- Arka koltuk ve bagaj hacmi konunda Frontera daha öndedir.
5- Offroad konusunda frontera bir bigfoota dönüştürülemez. Offroad Modifiyesi sınırlıdır. Ama çok ağır şartlara girmezseniz sizi yolda bırakmaz. Karda kullanımı iyidir.

Şimdi Frontera alırken dikkat edilecekleri sıralıyım.
* Yanınıza usta alıcaksınız..
* Fronteraların motorları 80- 90 derece arası sıcaklıkta çalışır. Bu yüzden soğutma sisteminde olabilecek bir problem hararet ve conta yakmaya kadar götürür. Motora gaz vererek iyice ısındırın ve bakalım fan devreye giriyormu harareti düşürüyormu? kontrol edin mutlaka..
* Ön takımı kontrol edin arazi şanzımanını kontrol edin. araç normal kullanımda arkadan çekerdir. 4 çekere alınca ön tekerleri kitler. arazi vitesine alınca ön tekerler kitleniyormu?
* ufak tefek vuruklar haricinde kazalı almayın kaporta parçaları pahalı..

Karşılaştırma yaparken vergi konusunuda göze alın Frontera 1998 modelin vergisi 730 küsür..
Yakıtı aynı yakar Disco 1 ile
Ama discovery 2 alma şansınız varsa onu alın.. Ama Disco 1 ile Frontera arasında kalırsanız. o zaman yukarda yazdığım artı ve eksiler arasında kararınızı verin.

Arkadaslar öncelikle cevaplar?n?z icin tesekkür ediyorum benim icin inan?lmaz faydal? oldu :D sizin katk?lar?n?z sayesinde karar verdim gibi san?r?m disco II icin sartlar?m? zorlamaya cal?sacam :smiley: peki 20000 civar?na bulabilir miyim sizce iyi bir disco II?

mimesin86' Alıntı:
Arkadaslar öncelikle cevaplar?n?z icin tesekkür ediyorum benim icin inan?lmaz faydal? oldu :D sizin katk?lar?n?z sayesinde karar verdim gibi san?r?m disco II icin sartlar?m? zorlamaya cal?sacam :smiley: peki 20000 civar?na bulabilir miyim sizce iyi bir disco II?

20.000 tl ye buldugun dısco 2 den hayır gelmez. 25-30 arası gozden cıkarman lazım

Parça konusunu iyi araştırın...

Örnek alın mesela sol ön far, ön takım, arka rotlar, amortisör fiyatlarını hem opele hem land servisine sorun...
başka markalarada bakın... ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Parça konusunu iyi araştırın...

Örnek alın mesela sol ön far, ön takım, arka rotlar, amortisör fiyatlarını hem opele hem land servisine sorun...
başka markalarada bakın... ;D

opel de yetkili servise sormayın "opel özel servisleri"ne sorun... Sanayilerdeki parçacılara sorun ne yapın edin ama opel yetkili servisinden uzak durun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR