Eğirdir-Olimpos Gezi Notları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan timsah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,589

timsah

Ana Kamp
Yer
Eğirdir
Dün sabah saat 09.00'da Eğirdir'den yola çıktım. Bu senenin ilk yolu olacaktı..Heyecanlıydım açıkçası...

Yolu nasıl uzatırım diye düşündüm. Dünyanın etrafını dolaşmak da vardı ama ben o kadar da olmaz deyip Burdur üzeri gitmeye karar verdim.

Normal karayolu da olmaz şimdi.. derken dağ yoluna sapıverdim.

Gölcük- Gelincik- Askeriye güzergahı istikametinde ilerlerken ilk foto-stop'u Gelincik'ten sonra yolun sağındaki ilk su birikintisinde verdim.

Gökçebağ Göleti

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

CIMG2025.jpg

CIMG2026.jpg

CIMG2027.jpg

Etiketler
Ynt: Eğirdir-Olimpos Gezi Notları

İkinci foto-stop Burdur gölüne nazır oldu..

[attachment=1]

Aynanın tozunu almayı unutmuşum o an :smiley:

[attachment=2]

Gölün kurumuş alanı oldukça fazla.. biliyorum çalışmalar var..ama ne yapılsa az konu doğa olunca...

[attachment=3]

CIMG2028.jpg

CIMG2029.jpg

CIMG2031.jpg

Sonra yine yola koyuldum. Burdur'a yol kenarından selam verip, yalan yok biraz gazı açtım... Çok severek içtiğim kahvenin tonlarında gözüme ilk ilişen tabela İnsuyu Mağarası oldu. Daldım içeriye...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

CIMG2033.jpg

CIMG2035.jpg

CIMG2043.jpg

CIMG2046.jpg

Kemer üzerinden Olimpos'a vardım. O ne hoş yol öyle ya.. trafik de azdı şansıma henüz sezon açılmış değil.. Allahtan öyle.. Sürtük'le virajlarda bi o yana bi bu yana yata yata geldik. Forumda baktım daha önceki arkadaşlar koymuş fotoları bir iki de ben ekleyeyim Olimpos karelerini..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

CIMG2052.jpg

CIMG2054.jpg

CIMG2066.jpg

CIMG2074.jpg

CIMG2076.jpg

Eski topikleri okuyanlar biliyordur.. daha önce gitmiş olanlardan da özür dileyerek yazmak istediğim birkaç şey var. Kemer Kumluca istikametinde devam ederken Tekirova sapağını da geçince Faselis Çıralı sonrası sola Olimpos sapağı var. 11 km. idi yanılmıyorsam. sonra olimposa varılıyor. yol daracık motorsikletliler dikkatli gitmeli. yolun üzerine saçılmış mucur ve toprakla sık sık karşılaşıyorsunuz. Bir de akarsu yola taşmış bir yer var. Küçük çukurları olan yolu keserek akmaya devam ediyor. Burda da dikkatli olmalı özellikle artçılı giderken..Çavuşköy (Adrasan) camisinden hemen sola dönüş yapınca 3 km. sonra yol bitiyor. Ama gerçekten bitiyor :smiley: olimpostaki ağaç evli pansiyonlardan sonra yol yok. ben de durdum haliyle ve yörenin en güzel pansiyonu bence Türkmen Tree House.. geceliğine 40 verdim. güye indirimliymiş. bana pahalı geldi.. ama yarım pansiyon olunca fena değil gibi. sabah akşam doldurdum tabakları :smiley: Şey geldi aklıma .. recep ivedik :p

Neyse.. Müze ve bilmem ne müdürlüğüne 3 lira bayıldım ve içeri girdim. işte üstteki fotolar onlara ait. Sonrasında.. işte asıl film o zaman başladı.. Ben kaldım..Bir ben herşeyin ortasında ve dahi olimposun kıyısında ben...

[attachment=2]

Bir de GÖKYÜZÜ...

[attachment=1]

CIMG2118.jpg

CIMG2117.jpg

Düşündüm durdum kıyısında Olimpos'un...

Eski zamanlarda çok çok eskilerde işte bu eserleri bırakanlar..onlar da benim gibi düşünmüşmüdür..

O zamanlar da acı vardı.. hüzün vardı.. aile vardı..çoluk çocuk okul vardı. eğlenmeye tiyatroya sohbete kütüphaneye gidilirdi. hokkabazlar yetenekliler.. siyasiler bürokratlar vardı.. çarşı pazar vardı..limandı ticaretti para vardı ya.. demem o ki, şimdide ne varsa o zamanlarda da vardı. sadece o olan şeylerin enstrümanları değişmiş. eğlence deyince başka şeyler ticaret de başka şeyler geçerakçe oldu.

Oldu olmasına da .. o zaman değişen ne oldu zamandan gayri..

Sustum.. düşündüm...

Gece boyunca kitap okudum. Sabah erken kalktım. Niyeyse!?..

Bekledim kahvaltı saatini 08.30.. Sonra hemen çıktım. Mutlu olduğum yere, yollara düştüm yine.

Aklımda dünden Olimpos sapağına girdiğimde genzime dolan Papatya kokusu ve yol manzarasından bir iki foto almak vardı..

Durdum...

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

CIMG2133.jpg

CIMG2134.jpg

CIMG2137.jpg

CIMG2143.jpg

CIMG2147.jpg

Yolda şarkılar söyledim hep.

Hem de bağıra çağıra..

Yanımdan geçen arabalarda cama yapışan şaşkın insan yüzlerini görünce elimi kolumu çok oynatmamaya karar verdim ;D E başka türlü de tempo tutulmuyo kardeşim ;)

Dönüşlerde zorunlu değilsem aynı yolu kullanmam pek. Yine öyle yaptım. Karacaören üzerinden gittim bu kez.. Kahverengi tabeladaki isim bu kez Kurşunluydu.. girdim içeri..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Balıklarla ördeklerin ekmek kapma savaşını görmeliydiniz :smiley:

[attachment=4]

Şu garibanı da çeken biri çıktı çok şükür :D

[attachment=5]

CIMG2174.jpg

CIMG2184.jpg

CIMG2193.jpg

CIMG2203.jpg

CIMG2213.jpg

İşte böyle dostlar.. Sezonu Olimposla açmış olduk.. Yollara düşersem yine sizlerle paylaşırım.

Kendinize iyi davranın..

Bu işler grupla daha iyi olmaz mı..olur.. ama inanın insan kendisine bu kadar yakın olmaz.. samimi söylüyorum...

Kendi manifestonuzu kendiniz yazın derim ben...

Kalın sağlıcakla .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri