Ercova Yaylası'ndaki Çöp Rezaleti!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cheg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,628
Ynt: Ercova Yaylası'ndaki Çöp Rezaleti!.

Samsun Offroad Kulübünün Açıklamasıdır....
23-24-25 Ekim 2009 tarihinde düzenlemiş olan Ercova Yaylası offroad oyunlarına ekibimiz 24 ekim 2009 sabahı saat 04.00 sularında günün ilk ışıkları ile ulaşmıştır.İlk kurulan kamp alanı ve sonrasında yapılan kamp alanı yer değişikliği neticesinde kamp alanında önceden bırakılmış pet şişe,cam kırıkları,plastik poşet atıkları bol miktarlarda görülmüştür.Ama bunların hiçbirinin o gün yapılan kamp ile ilgisi yoktur.Daha önceden yapılmış kamplara ve pikniklere ait atıklardı.Ekibimiz çevre duyarlılığı ile hareket ederek bölgesinde mıntıka temizliği yapmış bilhassa orman yangınlarında büyük bir etken olan cam kırıklarını itina ile toplamıştır.Kamp yapılan süre içerisinde SOSDER tarafından Jumbo boy çöp torbası dağıtımı yapılmış kulübümüzde dahil bütün ekiplere çevre temizliği konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır.Organizasyon sonunda ekibimize ait 3 adet çöp torbası hemen yol kenarına çöp toplayacak ekibin güzergahına konulmuştur.Ve 1996 yılından beri var olan ekibimizin ilk defa gördüğü bir uygulama ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait itfaiye aracı ile bütün kamp ateşleri duman tütmese bile ıslatılarak yangına sebep olmayacak şekilde dağıtılmıştır.
Kulübümüzün inancıdır ki SOSDER kulübü kamp yapılan süre içersinde elinden gelen gayreti göstermiştir.Doğaya saygı tek bir kulübün yada internet sitesi üyelerinin tekelinde değildir.Unutulmamalıdır ki çevreye saygı bir kulübün tek başına takip edebileceği bir kural değil, insanın kendi içinde olması gereken özelliktir.
Saygılarımızla...
Samsun Offroad Kulübü

Etiketler

Bravo.
Başka kelime eklemeye bile gerek yok.
Olması gerekenler özetlenmiş.
Teşekkürler.

Samoff,çu arkadaşların gayretlerine teşekkürler eğer örnek bir kulüp yada birey olmak istiyorsak böyle davranmalıyız.sinop,ta yapılan mahalli offroad yarışlarında yardım etme çabaları muhteşemdi kendilerine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yunus arkadaşım ercovadaki etkinliğide İSOFF düzenlemedi zaten bu seneki oyunlar tekirdağda idi. ;)

SDC' Alıntı:
Bu çirkinliği off-road yapan arkadaşlarımın yaptığına inanmıyorum çünkü kişi kendini bilir :smiley:

Hiçbir etkinlikte arkamızda böyle bir görüntü bırakıp dönmedik...

Adapazarı Pamukova-Ercova Off-road Oyunları katılılmcılarının bunu yaptığını sanmıyorum.
Ancak, katılımcıların topladığı çöpler temizlik ekipleri tarafından geç alınmış /alınmamışsa etraftaki hayvanlar torbaları karıştırmış olabilir...

Doğaya zarar verme konusunda piknikçilerin 1. sırada olduğunu unutmayalım :(

Önyargılarımızı bir kenara bırakalım ve bu kadar peşin hükümlü olmayalım :smiley:

Çok doğrudur katılıyorum.
Yabani domuz,Çakal,köyde yaşayan evcil köpekler hatta kargalar bile bu çöp poşetlerini parçalayıp etrafa çöpleri dağıtmış konusunu birkere daha anımsatıp.Konunun organizasyon bitimi ile birlikte kamp görevlilerinin nezaretinde bu bırakılan çöplerin toplatılması 1. görev teşkil etmektedir.
Doğa hepimizin, Konu ile ilgili suçlanan klüpler biliyorumki çevreci örgütler kadar bu konuya hassas yaklaşıyorlar.Kontrol dışı olan bir durum söz konusu dur diye tahmin ediyorum.
Aynı şekilde mevsimlik gölet her organizasyonda çamur deryasına dönmektedir. Sadece yukarıda bahsi geçen klubün organizasyonu ön plana çıkarılmamalı. O gölette yaşayan bir balık türü veya bitki türü bulunmamaktadır.Kaldıki içme suyu da değildir. Yosunlarla dolu bir su birikintisidir. Lütfen konuyu bilen veya bilmeyen herkesi birbirine cepheleştirmeyelim. Yaklaşım güzel doğaya yapılan hatayı haberinizle gündemde tutup yaylamızı eski konumuna getirmede faydanız oldu. Teşekkür ederiz.
Saygılarımla,
Serdar AĞDAŞ

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR