Ferrari Kırmızısı Laredo

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 3mm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,858
Ynt: Ferrari Kırmızısı Laredo

nedir bu daha az elektronik, bu aracı arazide üstün kılan farklılık nedir?
ne kadar yakıyor? (2.kez soruyorum) yarı yarıya yı tespit açısından...

Etiketler

levent bey, arkadaş zaten cevap vermiş. bir bilene sorun öğrenin diye :smiley:

selamlar, fatih..

3mm' Alıntı:
bu araçlarda aksesuarın olmaması yani sizin değiminizle boş olması sadece off road amaçlı ağır arazi şartları için üretilmiş olmasıdır.bu işi bilen hatta çok iyi bilen kişilere sorabilirsiniz.bir su geçişinde 5.2 5.9 larda o an yaşamayıp bir kaç gün içerisinde elektronik problemi yaşarsınız.yaşadım biliyorum.bu araçta bunun olma ihtimali yok.çünkü elektronik aksam yok.herşeyi mekanik.yeni kasa üretimlerde bile laredo modelleri ile limited modelleri arasında fiyat farkı yoktur.ben size bu araçtan önceki sırf problem araclarımdan 2 sinin resimlerinden bir kaç kare göndereyim.zaten bu tür araçları gezi gösteriş amaçlı almak isterseniz limited den şaşmayın.ama arazide kullanacaksanız kesinlikle temiz bir laredo tavsiyem.

mfthk' Alıntı:
levent bey, arkadaş zaten cevap vermiş. bir bilene sorun öğrenin diye :smiley:

selamlar, fatih..

bizde yeni bişeyler öğrenme peşindeyiz zaten ::smiley:.... araç kırmızıya boyanınca mı kazandı bu özellikleri merak ettim (aklıma başka bişey gelmedi) hani renk değiştirince yakıt falan yarı yarıya iniyor olabilir ;D ;D ;D

levent bey daha 3 günlük jeep sahibisiniz ;D ;D ;D bu elektronik aksamları zamanla ögrenirsiniz . diger topiclerde hiç açıklalarınıza ratlamadık bu güne kadar ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Gerçekten elektronik aksamı olmayan araçta beyin olmaz. Bu aracı alıp snorkeli de taktım diye motor kaputuna kadar sularda gezmemek lazım. ;)

Hani daha az elektronik var diyelim. Su geçişinde aracı stop ettirmesin diye arka cam rezistansından, merkezi kilite kadar pek çok donanımın iptal edildiğini bilirim.

mustafa drican' Alıntı:
levent bey daha 3 günlük jeep sahibisiniz ;D ;D ;D bu elektronik aksamları zamanla ögrenirsiniz . diger topiclerde hiç açıklalarınıza ratlamadık bu güne kadar ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Mustafa cım yavaş yavaş sindire sindire öğreniyoruz... öğrenmenin yaşı yoktur... :eek: :eek: ::smiley: ::smiley:

yakıt sarfiyatının az olmasının 1 nedeni 4000 motor 6 silindir olması 2 nedeni dana 5.2 ler ve 5.9 larda dana 33 difarensiyel laredolarda dana 35 diferansiyel vardır yani vites aralıkları daha uzun yani araç bögürmeden ilerler.3 neden select track şanzımanın verdiği gücün yavru şanzımana verdiği güç dengeli güç dağılımı.bunu açarsak diğer araçlardaki ağır arazi vitesi 1 vitesde dip gazda ve dip devirde giderken bu araçda 1 vitesde 2 dişli çalışır.yani 1 vitesin yerinde 1 ve 2 çalışır.4 neden ise aracın elektronik aksam ve konfor aksamlarının azlığından ağırlığın diğer araçlardan yaklaşık 100 150 kğ az olması.bu araç 31 10 50 15 lastikler ile arazi şartlarında lpg de, 600 krş.asfaltta ve 2 çeker kullanımda 400 450 krş yakıyor.aksini iddia eden arkadaşlara misafirim olurlarsa kanıtlarım.bu açıklamaları çok derin araştırmalarım sonunda elde ettim.ayrıca bu bilgileri tazelemek isteyen arkadaşlara bilgi aldığım ustaların tlf larını verebilirim.daha önce üstteki 2 beyaz araç ve resmini koymadığım bir 5.9 um oldu.inanın çok fark var.yakıt en az 2 katı.saygılar...

3mm' Alıntı:
yakıt sarfiyatının az olmasının 1 nedeni 4000 motor 6 silindir olması 2 nedeni dana 5.2 ler ve 5.9 larda dana 33 difarensiyel laredolarda dana 35 diferansiyel vardır yani vites aralıkları daha uzun yani araç bögürmeden ilerler.3 neden select track şanzımanın verdiği gücün yavru şanzımana verdiği güç dengeli güç dağılımı.bunu açarsak diğer araçlardaki ağır arazi vitesi 1 vitesde dip gazda ve dip devirde giderken bu araçda 1 vitesde 2 dişli çalışır.yani 1 vitesin yerinde 1 ve 2 çalışır.4 neden ise aracın elektronik aksam ve konfor aksamlarının azlığından ağırlığın diğer araçlardan yaklaşık 100 150 kğ az olması.bu araç 31 10 50 15 lastikler ile arazi şartlarında lpg de, 600 krş.asfaltta ve 2 çeker kullanımda 400 450 krş yakıyor.aksini iddia eden arkadaşlara misafirim olurlarsa kanıtlarım.bu açıklamaları çok derin araştırmalarım sonunda elde ettim.ayrıca bu bilgileri tazelemek isteyen arkadaşlara bilgi aldığım ustaların tlf larını verebilirim.daha önce üstteki 2 beyaz araç ve resmini koymadığım bir 5.9 um oldu.inanın çok fark var.yakıt en az 2 katı.saygılar...

nasıl yarıdan daha az oluyor bu? o zaman 5,2 nin dediğiniz koşullarda 1200 ve 800-900 krş yakması gerekiyor minimum...öyle de bir rakam yok...bildiğiniz şeyler doğru olmayabilir o nedenle çok iddialı olmamak lazım...5,2 de var 4,7 de var 4.0 da var hepsine uzun zamanlar bindim...hepsi aynı yakıyor...
ordaki araç bakımlıdır, bakımsızdır, lpg markası farklıdır, ayarlıdır ayarsızdır, bi çok etmen var...YARI YARIYA falan iddialı sözler...siz aynı frampayı 200 devirde çıkarken v8 1500 devirde alır o nedenle cc deki hacim azlığı yakıt tasarrufu anlamına gelmez...
off-road için üretilmiş-daha phalı gibi yazılarınız da vardı... yok öyle bişey...aracınız en boşudur...bu onu off-rooad da daha üstün kılmaz...
motor bloğunda-şanzumanda kaç tane sensör daha az? aracınızda digital klima yoktur, koltuklar elektrikli değildir vs vs bu off-road farkı olmaz...

araç güzel, renk çok yakışmış...sade ve şık olmuş...sadece bilgilerde biraz hata var o kadar...güle güle kullanın...

levent bey bence boşa ugraşıyorsunuz bizim yapacagımız tek şey sensörleri söküp koltuk kumandalarını iptal ettikten sonra 2 pistonuda boşa çıkaralım bizde az yakmış oluruz . reno 21 concortlar 2000 motar ve daha agır olmasına ragmen optima ve menager lerden daha az yakardı üstelik onlar 1700 motordu aracın motoru yapılırken yakıttan ziyade araca vecegi randıman hesaplanır 3 mm arkadaşın anlatmasına göre bu şu demek büyük motorlu araçlar dahamı randımansız . bu bence düz mantık.

Kırmızı araç süper görünüyor.Çok hoş.Yakıt konusuna gelirsek 5.2 std 4.0 std yakıt sarfiyatı fazla farklı değildir.Bi ara bulup buraya ekliycem.lpgde bir cherokee 5.2 800-900 yakıt sarfiyatı olursa,Yakarlar o jeepi.
Neyse kırmızı çok hoş duruyo bu arada.Sanırsam araç gaziantepte ve el yapımı yükseltme kiti orada düzenli uygalanıyor. :smiley:

3mm' Alıntı:

aracım 97 5.2 uzerinde teleflex tup var lastik ebetlarım 245 70 16 ve sizin yaktıgınız yakıt ile benim sarfiyatım aynı ;)

yani Levent beye katılıyorum :smiley: ama aracınızı gercektende guzel modifiye etmişsiniz hayırlı olsun.

arkadaşlar fikrinize yorumlarınıza saygım var.herkesin bildiği kendine doğrudur.benim arabamın yakıtı bu.demekki benim arabam çok özel bir araba veya sağlıklı çalışan bir motoru var.yakıtın inanın bu.daha önceki 5.2 lerim lpg de km ye 1000 ykr yakıyordu.demekki isabetli bir karar vermişim.saygılar...

5.9 umla şehir içi yakışım 55 kurus sehir dısı yakısım 35 kurus + diyer aracım 5.2 uzun yol 28 kurus şehir içi 50 kurus

aracınızın görüntü itibarıile çok güzel oldugunu ve emegin hakkını verilerek yapıldıgını kabul ediyorum benim 96 zj şu an benzinde 75 krş yakıyor bence sizi yanıltan bu aracın az yakması degil önceki zj nizin düzensizliginden olsa gerek çok yakmasıdır yoksa kimse kimsenin muhasebecisi degil ve kimin ne yaktıgıda kimsenin umrunda olmaz. bu sitete biz epey zamandır tartıştıgımız çok konu olmuştur ama hiçbir zaman bilmedigimiz konularda iddaa etmemişizdir kaldıki levent bey ,ünal bey ,ada hanım çok bilgili ve her an insanlara fikir yardımında bulunan kişilerdir. ayrıca birde 40seuro varki motor numarasından girer şase numarasından çıkar abimiz sanki jeep in üretim bandında çalışmış gibi bu insanlar zaten boş muhabbetlere girmezler o yüzden siz kendi dogru bildiginize inanın ama zj lerinde hakkını yemeden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR