Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan minemeral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 140
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,982
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Ford Transit Kampervan Aracımın Tadilat Aşamaları

Sami bey pek çaktırmıyorsunuz ama bugüne kadar çokca araç almış toplamış birinin elinden tabiki güzel birşey çıkacak ;) :D kolay gelsin size son fotolarını merakla bekliyoruz.

Etiketler

Teşekkürler Yusuf, inan benimki ticari değil,hoby amaçlı. 26 Nisan a kadar plakayı takmam lazım, hafta sonları çalışabiliyorum.Biraz acele oluyor ama . Çekyatı biraz kısa tuttum 170x66 . (Ön koltuklara ayaklarımız veya ters yatılırsa yastık gelebilir diyerek)dolaplara fazla yer kalsın diye. Senin sistemin güzel ama benim fazla vaktim yok.İkea dan aldığım ayakları (üç adet)kullanarak, açılır bir 170x54 kontra düşünüyorum. Selamlar.

minemeral' Alıntı:
Teşekkürler Yusuf, inan benimki ticari değil,hoby amaçlı. 26 Nisan a kadar plakayı takmam lazım, hafta sonları çalışabiliyorum.Biraz acele oluyor ama . Çekyatı biraz kısa tuttum 170x66 . (Ön koltuklara ayaklarımız veya ters yatılırsa yastık gelebilir diyerek)dolaplara fazla yer kalsın diye. Senin sistemin güzel ama benim fazla vaktim yok.İkea dan aldığım ayakları (üç adet)kullanarak, açılır bir 170x54 kontra düşünüyorum. Selamlar.

Sami bey ben ticari anlamında söylemedim işi bilmeniz ve tecrübeli olmanızı ima etmek istedim yanlış anlaşılmaya sebep olduysam özür dilerim.

Ahşap montajına başladım.[attachment=1][attachment=2][attachment=3] İki parçayı boy menteşe ile sabitledim. Açıldığı zaman 170x120 oluyor.[attachment=4][attachment=5]

ahşap 2 001.jpg

ahşap 2 002.jpg

ahşap 2 003.jpg

ahşap 2 004.jpg

ahşap 2 005.jpg

Ön iki koltuk için hazır kılflardan aldım. Aynı kumaşdan çekyat için 2m. ve arka yüzleri için 2 m. aldım.[attachment=1] İşbir sünger den 32 dansite 10x120x210 süngeri 68.-TL. ye aldım 5 parça halinde kestim.Yatak olduğunda 120x170 oluyor. Şimdi aldığım kumaşları döşemeciye diktireceğim. Biraz hızlandık ama işler şişirme olacak diye korkuyorum. Mesela boy menteşe karşıdan süngerin altından sırıtacak. Halbuki yan kapakları 2cm. yüksek yapsaydım bu olmazdı ama 2cm.bir parça kesip bunu kapatacağım.[attachment=2]

sünger 32 001.jpg

sünger 32 002.jpg

Arka dolaplar ve rafları montaj yapıyorum.[attachment=1]Sağolsun arkadaşlarımda bugün yardıma geldiler.[attachment=2][attachment=3][attachment=4]

ahşap 3 001.jpg

ahşap 3 003.jpg

ahşap 3 004.jpg

ahşap 3 005.jpg

Sami hocam kolay gelsin sessiz sessiz ilerliyorsunuz maşallah :D dolapları yarıladınız tamamını merak ediyorum doğrusu,o kahverengi plastik birleştirme montaj elemanları nasıl dayanıklımı ileride problem oluştururmu bizim indigoyu söktüğümüzdede onunla yapmışlar çokca çıktı ama biz sökerken hiçbirine kibar davranmadık zaten 20 yıllık karavanda bayağı deforme olmuşlardı,arkadaşlarınızında eline sağlık yardıma gelmişler ama beyaz gömlekle bu işler olmazki ;D şöyle en azından eşofmanları giyip gelselerdide iş yürüseydi.

Sami Bey kolay gelsin. Resimlerden gördüğümüz kadarıyla işler oldukça güzel gidiyor.

Eyvallah Yusuf, iyi akşamlar. Kahverengi montaj elemanları çok kullanışlı ve sağlam. Sağlam olsun diye uzun vida kullandım,çıkanları kestiğim için o yanıklar oluştu. Karşılıklı iki tarafda da ana iki rafı 14mm.kontradan yapıyorum. Altlarına kahverengi bağlantılardan değil,çıta koyuyorum. Bunlar haricindekileri 8mm.den yapacağım. Tutkal olarak <APEL ÇİVİ -pu montage kıt> markalı, silikon kartuşu gibi, silikon tabancası ile kullanılan bir tutkalı,kotra aldığım yer tavsiye etti.felaket bir malzeme, sökmek icabettiğinde kontrayı parçalıyor.Tavsiye ederim.Kartuşu 7.50 TL.
Üst katta gördügün tak parçalı 8mm. rafı montajda biraz zorlandım ama güzel oldu.En üst e kapak koymayıp oval delik açtım, buda kullanışlı oluyor. Arka soldaki dolabın altınada kapak yapmayacağım, buraya porta-potiyi koyacağım. Ankara da praktiker ve metroda yeni ürün gelmemiş.Geçen yıldan kalan birer tane var ama onlarda teşhir ürünü olduğundan bazı parçaları kırılmış.Fiyatı 149.-TL.idi ama almadım.yeni ürün galiba daha yüksek bir fıyatta olur.Marka la-playa idi galiba,fenada değildi.
Arkadaşlar sağolsunlar dediğin gibi kıyafetleri uygun değil ama ucundan tutmaları bana yetiyor.Hep yalnız çalıştım,sadece bugün yardım aldım.
Boş vaktim pek olmadığından,biraz aceleci davranıyorum,daha iyi olabilirdi ama.
İyi akşamlar ,işlerinde kolaylıklar dilerim.

Teşekkürler Hakan Bey, fena değil ama daha işimiz çok. Umarım altından kalkabiliriz.Saygılar,iyi akşamlar dilerim.

Sami hocam kolay gelsin, aracınız yapım sürecini bende yakından ve merakla takip ediyorum. size malzeme konusunda birkaç sorum olacaktı; su kontralarını nerden aldınız,biz Adana"da yaşıyoruz, geçen hafta içinde bir araç aldık Ankara'dan, 3-5 gün içinde buraya getireceğiz. getirmeden önce malzeme arayışımız oldu ve Adana'da su kontrası bulamadık.birde araç yapımını nerede yapmaktasınız, bizim aracı kayınbabamın teknik yardımları ile yapacağız, O'da Ankara Batıkentte oturuyor, sizden bahsettim mümkünse - o bölgedeyseniz-,iş yaparken yanınıza uğramak istiyor.şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

Merhabalar Sayın Haydarsinan, kontraları Ankara-Siteler de satan çok yer var. Ölçülerinizi yaklaşık belirlerseniz,aldığınız yerde belli bir ücret karşılığı kestirebilirsiniz.Montajda dekupaj ile kesip sabitlersiniz. Ben 14 ve 8 mm.kavak kontra kullanıyorum. Marin veya oküme kontra kullanırsanız daha iyi olur.170x210 ebatlarda kavak 68.-TL.ye satılıyor. Diğerleri biraz daha fiyatlı.
Aracımı evimin önünde otoparkda yapıyorum,evimde giriş kat olduğundan kolay oluyor. Evim Çankaya-Oran semtinde,hafta sonları çalışıyorum,beklerim,telefonum 05324725803.Sami

Sami hocam ilginiz için teşekkürler, Siteleri araştıralım, kesim işini Adana'da yapacağız, zaten araç boş gelecek buraya yükleyip getirirler artık.bu hafta sonu yola çıkmazlar ise uğrayacağını söyledi Kayınbabam. yeniden kolay gelsin, teşekkürler.

Mutfak tezgahına başladım.[attachment=1][attachment=2]
Kontra ile yan duvar döşeme birleşme yerlerine, bant türü plastik birşey bulamadım. Eskiden halıfleks süpürgelikleri vardı, öyle ince birşey arıyorum.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.[attachment=3]

ahşap 4 006.jpg

ahşap 4 007.jpg

ahşap 001.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri