Gezenbilir Ankara; Dorukkaya Ormanları Yürüyüşü (03 Nisan 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,333
Ynt: Gezenbilir Ankara; Dorukkaya Ormanları Yürüyüşü (03 Nisan 2011)

konu dışı olsa da size naçizane tavsiyem bu tür ürünleri internetten almanız inanın interspor sp veya diğer avm mağazaları her daim pahalıdır.indirim dönemlerinde de istediğinizi bulamazsınız ya beden kalmamıştır ya da ihtiyacınız olan şeyin satılmayan renkleri kalmıştır.ayrıca bu tür mağazalar avmlerde oldukları maliyetleri yüksek olduğu için pahalıdır
bu mağazalar genellikle pazarlıksız tek fiyat mantığıyla çalışırlar.eğer internetten araştırırsanız bu tür sitelerin internet satışları mağazalara göre en az %15 -25 arası daha düşüktür tek çekim veya nakit çok uygun fiyatlara malzemelerinizi alabilirsiniz internetten beğendiğiniz malzemeleri avmlerdeki mağazalardan gidip beden olarak deneyip sonrada internetten alın derim. almadan önce mutlaka telefonla görüşün en az %10 indirim daha alacaksınız tecrübeyle sabittir 80 tl lik polar montu 36 ya 950 tl lik çadırı 735 tl ye daha sayamadığım bir sürü malzememi daha uygun fiyatlara internetten satın aldım herhangi bir sorun yaşamadım eğer reklam olmayacaksa
ben size tüyo da vereyim everest k2 bu gibi sitelerin işletmecileri hem güvenilir hemde pazarlığa açık insanlar sadece telefonda bu arkadaşlarla görüştüm ve her alışverişimde bana uygun fiyatlar verdiler.

tekrar edeyim bu sitelerin sahiplerini tanımam ama bana her alışverişimde hem kargolama olsun hemde malzeme seçimde bayağı bir yardımcı oldular benim beğendiklerim de bile bana fikir vererek daha kulanılışlı malzemelere yönlendirdiler

everest
k2
adrenalin
ve daha ismini sayamadığım işini düzgün yapan bir sürü site
bence deneyin

Etiketler

assos bey siz yazınca birden dank etti,
dogru tamamen haklısınız sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza hatta,
ben su an bazen e baydan urun(kayak gozlukleri) getirip satıyorum bile,
ama nedense aklıma bir an hiç gelmedi ,
mont konusunda baya araştırma yaptıgım ve o zamanlar bu yolu bilmedigim için sanırım,
ama su an dediginiz gibi yapabilirim işte giysi konusunda tek sıkıntı illaki denemeniz gerekior yoksa ciddi risk alıorsunuz yada olmassa satarım diye almak lazım,
ki gelecek seni montumu e baydan almayı dusunuorum zaten(aslında para olsa simdi tam zamanı ama nerde: sezonda battım yeteri kadar :smiley:)

ilerde trdeki siteler konusunda sizden bilgi alabilirim çok tesekkurler bilgiler için tekrar:smiley:

Herkese Günaydın!
Hafta sonu yaşadığımız muhteşem gezinin ardından Pazartesiye hızlı bir giriş yaptım bu nedenle dün size yazamadım :(
Gezenbilir ailesine yeni katıldım ve çok güzel insanlarla tanıştım...
Bu gezi kışın hantallığını üzerimden atmak ve yürüş için ihtiyaçları belirlemek açısından ayrıca bir önemliydi sanki :smiley: kaliteli ve keyfli bir yürüyüş için olmazsa olmazlardan en başta geleni "ayakkabı" !!!!
Mola yerine geldiğimizde ayaklarım vıcık vıcık suyun içinde kalmıştı ve artık devam edemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım...Saolsun sonrasında bir alışveriş dehası olan Faruk beyle iletişime geçtik ve güzel bir ayakkabı almak konusunda arayışlara başladık.

Arkadaşlar bu betonların arasında sıkışmışlığa kendi çapımızda bir başkaldırış olarak doğadan ve birbirimizden kopmayalım!
İnözü vadisine gelmeyi çok istiyorum Perşembe gününe kadar kesin bir dönüş yaparım..
Herkese mutlu huzurlu günler!
Ela

cumburlop' Alıntı:
ömer bey merhaba,
ben bu sene snowboard malzemesi almak için nerdeyse ankarada bütün spxleri ve intersportları dolastım,
kabaca bilgi verebilirim belki size yardımcı olabilir;

oncelikle sunu soyleyim ben bugune kadar trekking icin yapılmıs bir mont gormedim yurtdısında kesin vardır ama
intersportlarda ve spxlerde gormedim hatta ,decathlonda bile gormedim,
zaten size onerim kesinlikle snowboard montu almanız veya kayak,
bu arada ikisi arasında sadece soyle bir fark vardır kayak giysileri genelde daha fittir ama board giysileri
daha genisdir cunku dogası geregi daha fazla hareket edilir ondan dolayı daha genis giysiler oluyor ha dar giyen yokmu snowboard yapan tabiki var saolsun daglarımızda bile rayban gozlukleriyle kayan sarısın türk kadınlarını gordugunuzde (ki cok tehlikeli bu durum aslında) sasırırsınız bile,
bu arada sanırım gereksiz yere uzatıyorum farklı bir konuya gectim tamam konumuza donuyorum,

kesimi size kalmıs olmakla birlikte,
genel olarak kayakgiysilerinde 2000 den baslıyayım 20000 bine kadar cıkan(en azından türkiyede daha üstünü gormedim)
su gecirmeme ve hava alabilirlik dereceleri vardır montlarda,
bu iki degerde ne kadar yüksekse o kadar kaliteli ve o kadar pahalıdır giysiler,
ama cidden iyi markaların urunleri fazlasıyla deger,
hem hafif hem terletmez hemde üşütmezler ,su gecirmezler ,
nerdeyse evinizde bulamıcagınız konforu bulursunuz montunuz iyiyse,
ha bunun dısında kayak montlarında degisik aksesuarlar olur onlarda
skipass,goggle,goggle gozlugu, gibidir ve zerrin hanımın dedigi gibi koltuk altlarında ekstra havalandırmaları vardır,
kar ve soguk girmemesi icin icinde ayrı bir genelde cıtcıtlı ve lastikli bolme vardır,

dayse , ve iguana markaları cok profosyonel olmamakla birlikte bazen cok uygun fiyatat güzel urunler bulubilirsiniz
iki markada profosyonel anlamda dusunuldugunde baslangıc seviyleridir,
birde onemli birsey ilerde egerr dagcılık yapmayı dusunuorsanız tam bilgim olmamakla birlikte bildigim sey
profosyonel dagvılarında cok ust duzey kayak giysileri giydikleri,
hafif ve konforlular cunku,

ürünlerden satıs konusuna gelince,
spx magazalarında urunleri bulabilirsiniz ankarada hemen hemen butun avmlerde intersportla ikisi var ama
genelde spx ben kazıkcı bulurum :(
intersport galiba bir yurtdısı markası oldugu ve ayrıca kjendi urunlerinide sattıgı icin genelde daha iyidir fiyatları,
eger bir urun begenirseniz ortak sistemden bakıp eger beden kalmadıysa diger magazalardan getirebilirler,
bunun dısında yaklasımı benim en begendigim hemde cok urun oldugu icin bilketteki hemde calısanlar diger magazalara gore daha ilgili,

aklıma simdilik bunlar gelior ,
sizler sabırla sorularımı ceaplayıp bana yardımcı oldugunuz icin nacizane benimde corbada tuzum olsun istedim,
bilgilerimi paylasarak(hem belki kışa sizlerde boardcu olur o apayrı dunyaya adım atarsınız :smiley: )

konusur gibi yazdıgım icin kusura bakmayın ama benim uslubum biraz boyle, umarım bu konudada kızmassınız,
(ilkokul terk olmasamda hala hangi de ayrı yazılır bilemiyen biriyim gerisini siz dusunun:smiley:)
Öncelikle önerin üzerine Can diye hitap etmek istiyorum sana.
Daha öncesinde bilinçsizce daha çok piknik havasında doğa ile iç içe olmama rağmen, son 3 senedir, bilinçli olarak doğa yürüyüşleri yapıyorum, 2011 yılında da zaman zaman gezenbilir ve toplanabilirsek 3-5 kişi kendi imkanlarımızla yürüyüşler gerçekleştiriyoruz.BU zaman zarfı içinde elimden geldiği kadar malzemeleri oluşturdum ama 3 senenin sonunda şunu farkettim ki (herzamanda bilirim aslında) ucuz mal alacak kadar zenginmişim.İşte bu felsefe ile sezon sonu olması nedeni ilede önümüzdeki sene için kış montu arayışına girdim fakat maalesef ki, şahsım adına en büyük etken ekonomik, iyi markaların %30-50 inmiş ürünleri bile 300 lerden başlıyor.Bu ürünleri yurtdışından temin etme imkanımda var aslında ama beden denemeden bu riske de girmek istemiyorum.Son olarak bu ürünleri alamayaınca interpsorda 125 Tl seviyesindeki montu almak istedim ama beden bulamamıştım,Perşembe veya cumartesi günü Bilkente bir uğramayı düşünüyorum, Umarım temin edeblirim.Bu arada senin bilgilendirmen için de teşekkürler, Trekkingler için çok iyi bilmemekle beraber mont ayrımı, rüzgar ve yağmur montları olarak ayrılıyor sanırım, daha üst seviyedeki dağcılar için dağcı montları var diye biliyorum.
Can diğer bir konuya gelecek olursak, yine kendi adıma "de" yi ayrı bitişik yazmışsın çok önemli değil, önemli olan iyi insan olabilmeyi başarabilmek yada çabalamaktır, geresi teferruattır.
Bir de şunu söylemek istiyorum, eğer seninde mont almak gibi bir düşüncen varsa birliktede bakabiliriz.Bir elin nes var iki elin sesi var, Faruk beyinde önerisi, son 3 senelik zaman içerisinde, outdoor malzemeleri satan mağaza sahipleri ile de tanıştım ama nedense, bu bende ön yargı da olabilir, pek güvenemiyorum, 3 ü 5 söyleyip yine 3 e verebiliyorlar.
aklıma gelenler şimdilik bu kadar yine yazarım.

assos' Alıntı:
konu dışı olsa da size naçizane tavsiyem bu tür ürünleri internetten almanız inanın interspor sp veya diğer avm mağazaları her daim pahalıdır.indirim dönemlerinde de istediğinizi bulamazsınız ya beden kalmamıştır ya da ihtiyacınız olan şeyin satılmayan renkleri kalmıştır.ayrıca bu tür mağazalar avmlerde oldukları maliyetleri yüksek olduğu için pahalıdır
bu mağazalar genellikle pazarlıksız tek fiyat mantığıyla çalışırlar.eğer internetten araştırırsanız bu tür sitelerin internet satışları mağazalara göre en az %15 -25 arası daha düşüktür tek çekim veya nakit çok uygun fiyatlara malzemelerinizi alabilirsiniz internetten beğendiğiniz malzemeleri avmlerdeki mağazalardan gidip beden olarak deneyip sonrada internetten alın derim. almadan önce mutlaka telefonla görüşün en az %10 indirim daha alacaksınız tecrübeyle sabittir 80 tl lik polar montu 36 ya 950 tl lik çadırı 735 tl ye daha sayamadığım bir sürü malzememi daha uygun fiyatlara internetten satın aldım herhangi bir sorun yaşamadım eğer reklam olmayacaksa
ben size tüyo da vereyim everest k2 bu gibi sitelerin işletmecileri hem güvenilir hemde pazarlığa açık insanlar sadece telefonda bu arkadaşlarla görüştüm ve her alışverişimde bana uygun fiyatlar verdiler.

tekrar edeyim bu sitelerin sahiplerini tanımam ama bana her alışverişimde hem kargolama olsun hemde malzeme seçimde bayağı bir yardımcı oldular benim beğendiklerim de bile bana fikir vererek daha kulanılışlı malzemelere yönlendirdiler

everest
k2
adrenalin
ve daha ismini sayamadığım işini düzgün yapan bir sürü site
bence deneyin

Faruk bey merhaba,
Bahsettiğiniz siteleri aslında sık sık ziyaret ediyorum ama giyim için özellikle gidip denemek lazım onun içinde fırsat bulamıyorum.

uda4a' Alıntı:
Öncelikle önerin üzerine Can diye hitap etmek istiyorum sana.
Daha öncesinde bilinçsizce daha çok piknik havasında doğa ile iç içe olmama rağmen, son 3 senedir, bilinçli olarak doğa yürüyüşleri yapıyorum, 2011 yılında da zaman zaman gezenbilir ve toplanabilirsek 3-5 kişi kendi imkanlarımızla yürüyüşler gerçekleştiriyoruz.BU zaman zarfı içinde elimden geldiği kadar malzemeleri oluşturdum ama 3 senenin sonunda şunu farkettim ki (herzamanda bilirim aslında) ucuz mal alacak kadar zenginmişim.İşte bu felsefe ile sezon sonu olması nedeni ilede önümüzdeki sene için kış montu arayışına girdim fakat maalesef ki, şahsım adına en büyük etken ekonomik, iyi markaların %30-50 inmiş ürünleri bile 300 lerden başlıyor.Bu ürünleri yurtdışından temin etme imkanımda var aslında ama beden denemeden bu riske de girmek istemiyorum.Son olarak bu ürünleri alamayaınca interpsorda 125 Tl seviyesindeki montu almak istedim ama beden bulamamıştım,Perşembe veya cumartesi günü Bilkente bir uğramayı düşünüyorum, Umarım temin edeblirim.Bu arada senin bilgilendirmen için de teşekkürler, Trekkingler için çok iyi bilmemekle beraber mont ayrımı, rüzgar ve yağmur montları olarak ayrılıyor sanırım, daha üst seviyedeki dağcılar için dağcı montları var diye biliyorum.
Can diğer bir konuya gelecek olursak, yine kendi adıma "de" yi ayrı bitişik yazmışsın çok önemli değil, önemli olan iyi insan olabilmeyi başarabilmek yada çabalamaktır, geresi teferruattır.
Bir de şunu söylemek istiyorum, eğer seninde mont almak gibi bir düşüncen varsa birliktede bakabiliriz.Bir elin nes var iki elin sesi var, Faruk beyinde önerisi, son 3 senelik zaman içerisinde, outdoor malzemeleri satan mağaza sahipleri ile de tanıştım ama nedense, bu bende ön yargı da olabilir, pek güvenemiyorum, 3 ü 5 söyleyip yine 3 e verebiliyorlar.
aklıma gelenler şimdilik bu kadar yine yazarım.

tamamdır can demene cok sevindim bende sana izninle ömer diyorum:smiley:

bu sene butun snowboard malzemelerimi temin ettigim icin maalesef maddi olarak baya sıkısmıs durumdayım,
faiz oncesi denge bile bozuk bütçemde:smiley: ondan dolayı su an mont alma konusu zor gozukuor ömer,
teklifin ve güzel dusuncelerin icin cok tesekkur ederim lakin

uda4a' Alıntı:
Faruk bey merhaba,
Bahsettiğiniz siteleri aslında sık sık ziyaret ediyorum ama giyim için özellikle gidip denemek lazım onun içinde fırsat bulamıyorum.

Ömer bey inanın beden o kadar sorun değil yeterki doğru bedeni seçin ben şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım

ve hertülü ihtiyacımı alırım kızımın bile bu tür ihtiyaçlarını alıyorum biraz zaman ayırmak gerekiyor

daha bugün Ela için bot baktım 400 tl lik botu 245 tl ye bağladım ben avm mağazalarının çok pahalı olduğunu savunurum ha ben oralardan da ucuza alıyorum ama bu biraz işimle alakalı

Merhabalar Can,

Kişi sayımıza göre araç tutma yada kendi araçlarımız ile gitme şeklinde yapıyoruz, her iki durumda da yakıt masrafını paylaşıyoruz..

Hitap konusunda sizinle aynı şekilde düşünorum, sizde bana Zerrin diye hitap edebilirsiniz..

Ayrıntılı bilgilendirmeler için ayrıca teşekkürler ediyorum, snowbord konusunda bilgi alabileceğimiz arkadaşımızın olması da çok iyi oldu, neden olmasın seneye kışın hep birlikte Kartalkaya, ya da Ilgaz'a snowbord için gideriz, elbette hepimiz yapamayabiliriz bu sporu ama biz zaten iyi yürüyoruz, o güzelliklerin keyfini yürüyerek de çıkartabiliriz, öyle değil mi?

cumburlop' Alıntı:
zerrin hanım size birşey sorucaktım yine,
hafta sonu belki arkadasımla gelmeyi dusunuoruz ama
ücreti nasıl oluyor tur ücretimi kendi arabalrımızlamı?
nasıl oluyor acaba;??

birde bir rica bana bida can bey demesseniz sevinirim :smiley:
beylik biri degilim ne biliyim sevmm ben genelde bey hanım demeyi,
sitenizin sanırım belli bir uslubu oldugu icin mecburen bende size boyle hitap ediyorum ama demesseniz bana sevinirim
(bu arada zaten zerrin diyemem tabiki su an tanımadan sizleri ama)
sizler bana can veya (sayenizde) cumburlop derseniz mutlu olurum :smiley:

simdiden tekrar teşekkürler

Elacım merhaba, bu birlikteliklerimiz hiç bitmeyecek, hep devam edecek, botun şimdiden hayırlı olsun, seni ve Özlem'i tanıdığım için çok mutluyum, ikinizde Dorukkaya'da harikaydınız..İnözü Vadisi'n de görüşmek dileğiyle, sevgiler.

Zerrin

elakucuk' Alıntı:
Herkese Günaydın!
Hafta sonu yaşadığımız muhteşem gezinin ardından Pazartesiye hızlı bir giriş yaptım bu nedenle dün size yazamadım :(
Gezenbilir ailesine yeni katıldım ve çok güzel insanlarla tanıştım...
Bu gezi kışın hantallığını üzerimden atmak ve yürüş için ihtiyaçları belirlemek açısından ayrıca bir önemliydi sanki :smiley: kaliteli ve keyfli bir yürüyüş için olmazsa olmazlardan en başta geleni "ayakkabı" !!!!
Mola yerine geldiğimizde ayaklarım vıcık vıcık suyun içinde kalmıştı ve artık devam edemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım...Saolsun sonrasında bir alışveriş dehası olan Faruk beyle iletişime geçtik ve güzel bir ayakkabı almak konusunda arayışlara başladık.

Arkadaşlar bu betonların arasında sıkışmışlığa kendi çapımızda bir başkaldırış olarak doğadan ve birbirimizden kopmayalım!
İnözü vadisine gelmeyi çok istiyorum Perşembe gününe kadar kesin bir dönüş yaparım..
Herkese mutlu huzurlu günler!
Ela

Arkadaşlar, 10 Nisan pazar günü yapacağımız yürüyüşümüzün linkine buyrun

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72162.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR