Gezenbilir Ankara Grubu Güvenç Köyü Off-Road Etkinliği Duyurusu (22 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 292
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,642
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Ankara Grubu Güvenç Köyü Off-Road Etkinliği Duyurusu (22 Kasım 2009)

Alp bey teklifiniz için teşekkürler,binek aracımlada katılabilirim

Sorgun yaylası ve göleti için biraz bilgi verebilirim..
Otoban gişelerinden 110 km.
Gişeler Ankamall 35 km. toplam gidiş -dönüş 290 km. ::smiley:
göl etrafı kamp yapmaya uygun gölün yanına kadar asfalt yol ve etrafı tel örgülü milli pak konumunda GE görülen yolda 4x4 ler hiç zorlanmaz toros tipi araçlar rahatlıkla gittiğini gördüm daha ilerede ormana giriliyor orası tam bir keşif olur.
Fikir açısından birkaç foto

http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/15422/P1070362.JPG
http://www.gezenbilir.com/galeri/albums/userpics/15422/P1070390.JPG

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Ankara Grubu Güvenç Köyü Off-Road Etkinliği Duyurusu (22 Kasım 2009)

Alfonse' Alıntı:
Barış hoşgeldin aramıza,

Tanıtıma, Ankara grubuna felan yazdın mı kendini?

Sağlıcakla...

Teşekkür ederim, hoşbulduk.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.msg395904#msg395904
de tanıtmıştım kendimi kısaca. Başka da yazmamıştım zaten. Kısmet bugüneymiş...

.com' Alıntı:
Alp

İlhanı tanıyorsun sanırım en son kavşak kaya etkinliğine onla gelmiştim kendisi kızılcahamamlı ve ışıkdağ civarındaki köylerden birinden onun söylemi bu yani yöreyi biliyor ve abi mümkün değil bu kış kıyamette gitmem ben oralara etkinliğe falan dedi tırstı :D
Necmi Bey enson geçen kış buaralar Işık dağında -10 derecedeki acı kıvranışlarımı hatırlıyorumda tırsılmıyıcak gibi değil yani ;Dİlhan Bey haklı bencede.Oraya gidicek olursanız soğuğa hazırlıklı olun derim...
Buarada hoşgeldin Barış...

şekerşey0606' Alıntı:
Necmi Bey enson geçen kış buaralar Işık dağında -10 derecedeki acı kıvranışlarımı hatırlıyorumda tırsılmıyıcak gibi değil yani ;Dİlhan Bey haklı bencede.Oraya gidicek olursanız soğuğa hazırlıklı olun derim...
Buarada hoşgeldin Barış...

Gidersek bir şekilde soğuka karşı takviye yapacağız uyarınız için teşekkürler

Gerçi soğuğa karşı epey antrenmanım var aralık ayında Kars Kağızmanda arazide 1 ay kalmak gibi

O tarihte tam 1 ay Kağızmann!!!Büyük başarı walla.Ben temmuz sonu Sarıkamıştaydım ve yün yorganla yattığım halde üşümüştüm :(
Buarada ne demiş atalarımız;bir Gezenbilircii dere tepe,dağ taş,kar buz demeden hertürlü doğa şartına heran,herşekilde hazırdıırrr,hazır olmalıdııırrr ;)Artık bu kadar gazdan sonra Marsta bile yapabilirsiniz off-roodunuzu arkadaşlar ;DNeyse şaka biyana gelemesemde gönlüm sizlerle olucak.Tekrar iyieğlenceler ve ayrıca iyigeceler..

Yakın bir yerler belirleyin bizde gelelim, Malum aracı yeni aldık, ne gaz var ne de lastik ;D

Akıncılar, Elmadağ alternatifleri halen güzel görünüyor ama sanırım biz karar verene kadar kış bile bitmiş olacak ::smiley:

BARSEM' Alıntı:
Teşekkür ederim, hoşbulduk.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.msg395904#msg395904
de tanıtmıştım kendimi kısaca. Başka da yazmamıştım zaten. Kısmet bugüneymiş...

Barış,
kendini tanıttığın konu doğru tabiki...

Ama, Ankara grubu etkinlik duyuruları genelde aşağıda linkini verdiğim listedekilere Pm atılarak yapılıyor.
( ben herkesi tel ile ararım, sonra da tel kulağıma yapışır ;D )
Bu sebepten ve specific olarak güzel grubumuzu daha kolay tanıyabilmemiz için;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9740.0

Bu linkede iki kelam bişey yazarsan iyi olur ;D ;)

Bu arada yaşıt sayılırız ve kan grubumuz aynı. Aklında bulunsun. B-Rh+ ;D inşallah ihtiyaç olmazda, ne biliyim, dünya hali ;D

RR' n avatardaki ise, güzel gözüküyor ;)

Arkadaşlar,

Zerrin hanım ile görüştük...

Herkese çok teşekkür ediyor güzel dilekleri için....
Selamları var... Yazacak konuya yakında...

Dizi daha iyi ama kaburgası fena....

Zerrin ve ben yukarıda bahsettiğim, Kızılcahamam Soğuk Su' dan başlayıp, tüm dağı dolanarak yeniden aşağı ineceğimiz parkuru katetme konusunda hemfikir.

Bu mevsimde o parkur araçlar içinde müsait gibi. Çok da uzak değil.... Etap yerleşim birimlerine yakın olduğu için riskte az.

Kızılcahamam' dan başlayıp, dağı dolaşalım diyoruz...

Saygılar...

Merhaba Arkadaşlar,

Maalesef bayram tatilini biraz erken başlayarak Antep'de olacağım için geziye katılamayacağım. Kızılcahamam'da bahsettiğiniz güzergahdan geçen yıl bu zamanlarda geçtim, çok zorlu bir yol değil. Özellikle çıkış kısmı fazla çamur olmayan düzgün bir yol, ama iniş kısmı çok fazla kullanılmadığından daha zorlu. Ama doğa güzelliği olarak harika bir yer ve manzara muhteşem. Kazan Kınık ise off road açısından çok daha zevkli bir bölge, hemde otobandan gidilerek kısa sürede ulaşılabilir. Fotoları merakla bekliyorum.

Bir sonraki gezide görüşmek dileğiyle...

arsamax' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Maalesef bayram tatilini biraz erken başlayarak Antep'de olacağım için geziye katılamayacağım. Kızılcahamam'da bahsettiğiniz güzergahdan geçen yıl bu zamanlarda geçtim, çok zorlu bir yol değil. Özellikle çıkış kısmı fazla çamur olmayan düzgün bir yol, ama iniş kısmı çok fazla kullanılmadığından daha zorlu. Ama doğa güzelliği olarak harika bir yer ve manzara muhteşem. Kazan Kınık ise off road açısından çok daha zevkli bir bölge, hemde otobandan gidilerek kısa sürede ulaşılabilir. Fotoları merakla bekliyorum.

Bir sonraki gezide görüşmek dileğiyle...

Cenk,
Selam,

Senin arabanı geçen gün bahçelievlerdeki bi sokakta park haline gördüm ;) Doğrumu? ;D

Bende Emek' te oturuyorum...

Keşke bize katılabilseydin, tanışırdık...

Bu bahsi geçen kızılcahamam güzergahı ile ilgili daha detaylı bilgi verebilir misin, tecrübelerini paylaşabilir misin. Aramızda low seçeneği olmayan, Asfalt lastikli 4 çeker makinalarda olacak, inişlerde felan sorun yaşanırmı?
Hemen hemen -git parkuru tamamla dön- kaç km. kaç saat sürer?

Tanışalım, teşekkürler.... Merso güzele benziyor ;D

Merhaba Alp Abi,

Doğru benimde işyerim Bahçelievler'de, muhtemelen orda görmüşsündür. Eğer yolun düşerse beklerim abi, hem tanışmış oluruz.

Katılmayı inanın bende çok istiyorum ama bu kadar olmaz ne zaman bir organizasyon olsa benimde bir gezim veya işim oluyo ama bayramdan sonra elimden geldiği kadarıyla bütün oragnizasyonlara katılacağım.

Kızılcahamam'daki güzergah kolay bir yol. Mevcutta kullanılan köy yolları ve ağır arazi vitesi olmayan araçalrında rahatlıkla gidebildiği bir güzergah. Çıkış kısımlarında çok yoğun çamur olacağını tahmin etmiyorum ama olsa bile tehlike yaratacak bir durum yok. Bu yolu kullanırken benim size tavsiye edeceğim başka bir dağ yolu var. Arazi şartları biraz daha zorlaşıyor ama doğa ve manzarada bir o kadar mukemmel ve bu yolda yine ağır arazisi olmayan araçlar belli bir yere kadar rahatlıkla gidebilir. Piknik alanı gibi bir yerden orman yoluna giriliyor, bu bölümde çok güzel muhteşem bir doğa var. Zaten bu yolda köylere gidilen yol olduğundan sıkıntı yaratacak bir durum yok; çamur olabilir ama 4x4 araçların rahatlıkla gidebileceği bir yol. Bu yolun ortasına geldiğinizde muhteşem bir manzara var. Buraya kadarki alanda yoldan ayrılıp off road yapılabilecek yerler mevcut. Bahsettiğim güzergaha gitmenizi gerçekten tavsiye ederim, gerçekten görülmesi gereken bir bölge. Aşağıda yol tarifini ve fotoları yolluyorum. Yaklaşık 1 saat, 1 saat 15 dakikada Kızılcahamam'a gidersiniz, daha sonra sizin bahsettiğiniz güzergahı 45 dakika-1 saatte geze geze geçersiniz. Benim bahsettiğim yerleride 1 saatte gezseniz toplam 5 saat gibi bir geziniz olur ama tabiki bunu kısaltmak veya uzatmak sizin elinizde. Aşağıda tavsiye ettiğim güzergahı yolluyorum.

Koordinatlar: 40°26'0.25" N 32°38'50.58" E - 40°25'52.61" N 32°37'17.19" E - 40°26'44.38" N 32°37'23.51" E
40°26'25.39" N 32°36'45.69" E - 40°26'30.93" N 32°35'33.30" E

Görüşmek dileğiyle,

Cenk ÖZATAY
(532) 414 48 56

Rota ve Fotolar

rota.jpg

manzara.jpg

manzara-1.jpg

manzara-2.jpg

Alfonse' Alıntı:
Arkadaşlar,

Zerrin hanım ile görüştük...

Herkese çok teşekkür ediyor güzel dilekleri için....
Selamları var... Yazacak konuya yakında...

Dizi daha iyi ama kaburgası fena....

Zerrin ve ben yukarıda bahsettiğim, Kızılcahamam Soğuk Su' dan başlayıp, tüm dağı dolanarak yeniden aşağı ineceğimiz parkuru katetme konusunda hemfikir

Bu mevsimde o parkur araçlar içinde müsait gibi. Çok da uzak değil.... Etap yerleşim birimlerine yakın olduğu için riskte az.

Kızılcahamam' dan başlayıp, dağı dolaşalım diyoruz...

Saygılar...

bencede aramızda vinçli araç olacak mı bılmıyorum ama riskli yerlere gitmeyelim yerleşimden fazla uzak olmasın

ztn en çoğumuzda at lastık bulunmakta.Dağ kısımlarana çıkamazsakta offroad etaplarında eğleniriz .

herkesden güzel fikirler çıkıyo ama konuya oylama açalım bence, bı yerde belirlemiş oluruz.

sanki kızılcıhamam olucak gibi gözüküyo ama herkesın gönlü olsun derım ben

jan' Alıntı:
bencede aramızda vinçli araç olacak mı bılmıyorum ama riskli yerlere gitmeyelim yerleşimden fazla uzak olmasın

ztn en çoğumuzda at lastık bulunmakta.Dağ kısımlarana çıkamazsakta offroad etaplarında eğleniriz .

herkesden güzel fikirler çıkıyo ama konuya oylama açalım bence, bı yerde belirlemiş oluruz.

sanki kızılcıhamam olucak gibi gözüküyo ama herkesın gönlü olsun derım ben

Can ben yukarıdaki bi mesajımda vinçli araç felan derken,
Bahsettiğim parkuru Ocak ayı gibi geçersek lazım olabilir diye söylemiştim....
Bu hafta sonu zaruriyet olmayacak vinçli makine ama olmasıda fena olmaz... Tedbir iyidir...

Galiba Kızılcahamam olacak, yani en azından benim ve Zerrin' in terci bu yönde...

Cenk,
Teşekkür ederim, tabiki tanışalım....

Güzergah içinde teşekkür ederiz.
Verdiğin koordinatları inceledim
Ama,
Anladıım kadarıyla başlangıcı mili park içinden değil (senin ilk koordinatın: 40°26'0.25" N 32°38'50.58" E)

Ben ve geziye katılan diğer arkadaşlar miil park içinden giriş yapmak isteyecektir... Milli park girişi 40°27'55.25"K 32°37'40.99"E

Bide güzergahı son verdiğin koordinatta bitirip (40°26'30.93" N 32°35'33.30" E) Kuzeye doğru yolu uzatmışsın verdiğin Google görütüsünde...
Kuzeye doğru uzattığın beyaz yol kıvrılarak gene girişe yakın bi yerde tamamlanıyor gibi... ( 40°27'45.95"K 32°37'32.03"E )

Bahsettiğin güzergah bu mu?

Soğuk su milli park girişi:
40°27'55.25"K 32°37'40.99"E
sonra,
40°27'45.95"K 32°37'32.03"E (girişten sonra batıya ayrım) koordinatlarından batıya dönücez, soğuk suyun ana yolunu bırakıyoruz bu noktada...
ve
kıvrıla kıvrıla ;D 40°26'30.93" N 32°35'33.30" E ( 3) ulaşacağız
sonra sırasıyla
40°26'25.39" N 32°36'45.69" E (4)
...
40°26'44.38" N 32°37'23.51" E (5)

[attachment=1]

40°25'52.61" N 32°37'17.19" E (6)
....
40°25'26.89"K 32°36'54.19"E (7) Koordinatındanki ayrımdan doğuya dönüp
....
40°26'0.25" N 32°38'50.58" E ( 8 ) noktada dan kuzey doğu gibi

[attachment=2]

40°26'14.98"K 32°38'56.04"E (9) daki ufak ayrımdan kuzeye devam edip...
...
40°26'19.61"K 32°38'57.05"E (10) ' daki ayrımdan güneye dönüp
...
40°26'18.16"K 32°39'1.16"E (11) Noktadaki güdül ayrımından gene kuzey doğu gibi sapıp (sol)
...
40°26'51.76"K 32°39'20.85"E (12) Ankara İstanbul Ayrımına gelince, güneye, Ankara' ya yönelip eve döneceğiz...

[attachment=3]

Ne dersiniz......? ;D

Yav şu rotayı google' dan çizebilcek ve bana bunu öğretilebilecek bi babayiğit var mı? ;D

girişten5e.jpg

5ten8e.jpg

8den12ye.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri