Gezenbilir Ankara; Işık Dağı - Karagöl Kamp Etkinliği Duyurusu (22-23-24 Nisan 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 112
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,123
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Ankara; Işık Dağı - Karagöl Kamp Etkinliği Duyurusu (22-23-24 Nisan 2011)

assos bey sizede cok tesekkur ederim ama soru konusunda umarım pisman olmassınız ilerde:D,
bazen ilgim ve heyecanım heleki uzun suredir yapmak istedigim ama bi türlü adım atamadıgım konularda 3-4 yasındaki anne ay niye var , baba toprak nerden cıkıyor, gibi derinlemesine ve hatta bazen dısardan mantıksız gozuken noktalara bile varabilir :smiley:
tamam biraz abarttım kabul ediyorum o noktaya en azından gelmemeye calısıcam sadece meraklı ve ilgilendigim konuyu etraflıcaı bilmeyi severim:smiley: cok tesekkur yeniden,

ilerde ciddi bir kamp mutfagı esyası olusturmak istiyorum ama simdlik aceleyle olsun istemiyorum cunku muthis ürünler var bu konudada her niş pazar alanında oldugu gibi,
ama sanırım en mantıklısı dediginiz plastik setler gozukuor zaten ondanda var,

cadırım evet iyi bir yagmurda cocuk havuzuna donusebilir ciddi bir yagmur gormedi,
seffaf kalın naylonlada bunu cosmuz oldum:smiley:

zaten en sevdigim malzemem matım hem rengi olsun hemde kendiliginden sisme ozelligi olsun severim kendisini , uyku tulumuda sanırım evet soylediginiz ozellikleri saglıyor ,
galiba sonuc olarak bu etkinlige katılmamı saglıyacak temel ekipmana sahipim:smiley:

zamanda uygun olursa ,artık kampta sorularımla kafanızı sisirmeye devam ederim:smiley:

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Ankara; Işık Dağı - Karagöl Kamp Etkinliği Duyurusu (22-23-24 Nisan 2011)

öncelikle adım Faruk:smiley:) sorular inanın her zaman cevap bulur eğer doğru yerdeyseniz, bu konuda endişeniz olmasın doğru yerdesiniz
malzeme teminine gelince eğer bu işe yeni başlıyorsanız bence malzemelerinizi yavaş yavaş ve deneyimleyerek tedarik etmeniz olacaktır.tecrübeler her zaman en doğru yönlendiricidir burda ki görüşler de önemlidir ama kendiniz tecrübe ettikçe inanın doğruyu bulmanız daha kısa ve sağlıklı olacaktır belki mutfak eşyası kamp malzemeleri konusunda burdan alacağınız tavsiyeler işe yaracaycaktır ama kişisel olarak kullanacağınız mont olsun bot olsun dağcılık veya treking pantolunu olsun bunları kendi zevkinize ve bedenize uygunluğuna göre karar verip kullanış amacınıza göre seçmek olacaktır mesela benim beğenerek giydiğim botun sizi rahatsız edebileceği beni sıcak tutan bir montun sizin içinize sinmeyeceği olasılıkları vardır ne kadar çok araştırırsanız ve kullanım amacınız belirlerseniz yanılma payınız minumuma düşecektir tabiki yaptığımız spor yada activite türkiye şartlarına göre pahalı bir iş

öncelikle alacağınız malzemeler kampçılık için mi sadece günübirlik doğa yürüyüşlerimi yoksa dağcılık için mi bunu belirleyin,
sadece günübirlik doğa yürüyüşleri düşünüyorsanız örneğin alacağınız montun -15 derece conforunun olması bence sadece lüx olur çünki doğa yürüyüşlerinde tek bir kalın giyecek giymekten ziyade ince ama fazla giyecek giymek daha iyidir hem daha raht hareket etmenizi sağlar hemde değiştirme imkanı vardır yani doğa yürüyüşü için pahalı şeyler almak gereksizdir
eğer kamp yapmayı severim diyorsanız yılda kaç sefer ve hangi mevsimlerde kamp yapacağınızı tespit edin eğer her mevsim kamp yapacağım kışın karla kaplı ormanda çadırımda üşümeden uyuyayım derseniz iyi bir çadır almanız gerekiyor bunun içinde - 10 derece comforlu 5 mevsim çadırlar, yok eğer sadece bahar aylarında ve yazın kamp yapacaksanız daha basit bir çadır işinizi görür.ama ne olursa olsun ayağınızda her zaman iyi bir bot olsun herşeyden kısın alabileceğiniz en iyi botu alın çünki yürüyüşte de kampta da botlar önemlidir ayaklarınızın üşümesi demek vücudunuz hiç ısınamayacak demekdir ki bu da keyifsiz bir durumdur iyi bir bot bu günki şartlarda 400 tl ile 750 tl arasındadır
kamp mutfakları ucuzdur,alternatif çoktur

cumburlop' Alıntı:
assos bey sizede cok tesekkur ederim ama soru konusunda umarım pisman olmassınız ilerde:D,
bazen ilgim ve heyecanım heleki uzun suredir yapmak istedigim ama bi türlü adım atamadıgım konularda 3-4 yasındaki anne ay niye var , baba toprak nerden cıkıyor, gibi derinlemesine ve hatta bazen dısardan mantıksız gozuken noktalara bile varabilir :smiley:
tamam biraz abarttım kabul ediyorum o noktaya en azından gelmemeye calısıcam sadece meraklı ve ilgilendigim konuyu etraflıcaı bilmeyi severim:smiley: cok tesekkur yeniden,

ilerde ciddi bir kamp mutfagı esyası olusturmak istiyorum ama simdlik aceleyle olsun istemiyorum cunku muthis ürünler var bu konudada her niş pazar alanında oldugu gibi,
ama sanırım en mantıklısı dediginiz plastik setler gozukuor zaten ondanda var,

cadırım evet iyi bir yagmurda cocuk havuzuna donusebilir ciddi bir yagmur gormedi,
seffaf kalın naylonlada bunu cosmuz oldum:smiley:

zaten en sevdigim malzemem matım hem rengi olsun hemde kendiliginden sisme ozelligi olsun severim kendisini , uyku tulumuda sanırım evet soylediginiz ozellikleri saglıyor ,
galiba sonuc olarak bu etkinlige katılmamı saglıyacak temel ekipmana sahipim:smiley:

zamanda uygun olursa ,artık kampta sorularımla kafanızı sisirmeye devam ederim:smiley:

Zerrin Hanım, Karagölde kamp yapmak güzel oluyor. 2 senedir yaz kamplarını kaçırmıyoruz. Nisanda kamp bizim için erken, çadırımız uygun değil, temmuz ağustos gibi tekrar düzenleyecek misiniz?

faruk bey,
verdiginiz bilgiler ve ilginiz icin cok ama cok tesekkur ederim,
dediginiz gibi trekking konusunda tanıdıkca, kendimi ve ne istedigimi,
daha spesifik sorularla yine size danısırım bundan sonra:smiley:
,faruk bey etkinliklerdede bizzat tanısma dilegiyle

Faruk, bu soru hiç sorulur mu, sizsiz kamp olmaz, kesin olmaz, hem de aile olarak katılım olacak, Leyla ve Eylül'de bizlerle olacak çok sevindim..Hadi listeye kendini ekle hemen :smiley:

assos' Alıntı:
Zerrin bizde gelelim mi:smiley:)

evet bizde 3 kişi leyla ben ve meleğim Eylül hem bu gün onun da kamp malzemelerini tamamladık şirin bir kamp yatağı aldık şimdiden kamp heyacanı sardı baba ne zaman kampa gidiyoruz diye sorup duruyor kamp heyecanı şimdiden sardı Eylül'ü

Can, sorularına Faruk arkadaşımız çok ayrıntılı olarak cevap vermiş, üzerine eklemek gerekirse, elde var olan ekipmanlar ile bir etkinlik geçirerek nelere ihtiyaç duyulduğu belirlenip daha sonra doğru malzemeleri almak en mantıklısı oluyor, yoksa evin her tarafı atıl malzeme ile dolup taşabiliyor :smiley:

Kamplarda en önemli malzeme uyku tulumu, yüksek ve soğuk gecelerin daha rahat geçebilmesi için uyku tulumunun doğru seçilmesi gerekiyor, ancak çok üşüyeceğinizi düşünecek olursanız, pet şişe içine sıcak su doldurarark tulum içine atarsınız, sabaha kadar mışıl mışıl uyursunuz :smiley:

Kamp mutfağı malzemesi de çok sorun değil, genellikle pet veya karton tek kullanımlık malzemelerimiz bizlere yeterli oluyor, mangallık şeyleri daha çok tüketiyoruz, bu nedenle de mangal teliniz yanınızda olsun her zman :smiley:

cumburlop' Alıntı:
zerrin hanım burayada gelmeyi cok istiyorum ama bakalım uygun olursa o tarihler,
bu arada yine ben yine sorular tahmin ediceginiz üzeere:smiley:

benim caurrferdan alınma ama ayderde bile işimi gormus bir cadırım var bu kamptata yeterli olurmu??

ve uyku tulumu kac dereceye kadar olmalı sizce hem bu mevsimde ne ullanılır bilmiyorum hemde karagole hic gitmedigim için?
birde bir dogu beyin sordugu soruyu tekrarlıcam sanırım,

kamp mutfagı adına hiçbirşeyim yok gerekirmi almak??
sadece ısıtıcılar degil tabak canagımda yok?zaten arabayla gidicegimiz icin,
evden bildigimiz porselen takımlarını alsak nolur birde :smiley::smiley: ,
sorularım cok bilgisizce oluyorsa ,
üzgünüm:(
ama bilgisizim cidden :smiley:

Mustafa merhaba, nerelerdesiniz kayıpoldunuz yine, özledim sizleri..

Bu kampada katılabilrsiniz, tulumların içine size de sıcak su şişeleri haızrlarız, olmadı Emin Abi ikinci çadırını açar belki size, en azından Betül için iyi olabilir ama öce Emin Abiye soralım bakalım ikinci çadırınıda getirecek mi?

Temmuz ayında festivalimiz var, ondan sonra da ondan öncede kamp her zaman yaparız, önemli olan hepbirlikte olabilmek..

Ebru'ya da çok selamlar, Betül'ü öpüyorum, bak bu kampta ona arkadaşda geliyor :smiley:

msmt' Alıntı:
Zerrin Hanım, Karagölde kamp yapmak güzel oluyor. 2 senedir yaz kamplarını kaçırmıyoruz. Nisanda kamp bizim için erken, çadırımız uygun değil, temmuz ağustos gibi tekrar düzenleyecek misiniz?

ceranus' Alıntı:
Faruk, bu soru hiç sorulur mu, sizsiz kamp olmaz, kesin olmaz, hem de aile olarak katılım olacak, Leyla ve Eylül'de bizlerle olacak çok sevindim..Hadi listeye kendini ekle hemen :smiley:

Zerrin sen kamp yaparsında biz gelmezmiyiz aile boyu gelicez hatta leylanın abiside düşünüyor birde dobişimiz aldıkmı cümbürcemaat oluruz harika vakit geçireceğimize eminim

Araya bir de listemizi alalım :smiley:

01- Zerrin Yiğiter (Ceranus) Kamp Malzemesi Var / Binek Araç
02- Doğukan Güngör (Doğu) Kamp Malzemesi Var / Binek Araç
03- Oğuz Bey (karavan1 ) Karavan
04- Mehmet Emin Aydın 4x4 Mercedes G Class
05- Kerem - Nil 4x4 Grand Cherokee
06- Faruk - Leyla Kamp Malzemesi Var / Binek Araç
07- Metin Öz Kamp Malzemesi Var / ?
08-

Ooooo süper Faruk, dobişi de kesin getirin, çok keyifli olacak bence de :smiley:

assos' Alıntı:
Zerrin sen kamp yaparsında biz gelmezmiyiz aile boyu gelicez hatta leylanın abiside düşünüyor birde dobişimiz aldıkmı cümbürcemaat oluruz harika vakit geçireceğimize eminim

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız olduğu için kamp alanımızı bayraklarla donatalım, hepimiz bayraklarımızı yanımıza alalım, bayramımızı en güzel şekilde kutlayalım kampımızda..

Zerrin harika fikir bende büyük bir bayrak alayım çadırların arasında şöyle büyük bir direğe asalım şanlı şanlı dalgalansın

Faruk süper olur büyük bayrak, yalnız doğada olacağımız için direk olmayacak ama ip getirelim iki ağacın arasından dalgalandırırız bayrağımızı..

ceranus' Alıntı:
Faruk süper olur büyük bayrak, yalnız doğada olacağımız için direk olmayacak ama ip getirelim iki ağacın arasından dalgalandırırız bayrağımızı..

biliyorum ve onun için dedim ya çünkü kullabileceğimiz en iyi direk doğada var yani ağaçların en tepesi, korkma ben en ucuna kadar çıkabilirim her ne kadar 40'ıdevirsek de:smiley:))

bi aksilik olmazsa ben ve 2 arkadaşım bu kampa gelmek isteriz.

01- Zerrin Yiğiter (Ceranus) Kamp Malzemesi Var / Binek Araç
02- Doğukan Güngör (Doğu) Kamp Malzemesi Var / Binek Araç
03- Oğuz Bey (karavan1 ) Karavan
04- Mehmet Emin Aydın 4x4 Mercedes G Class
05- Kerem - Nil 4x4 Grand Cherokee
06- Faruk - Leyla Kamp Malzemesi Var / Binek Araç
07- Metin Öz Kamp Malzemesi Var / ?
08- mustafa /erdoğan/ismail kamp malzemesi var/ binek araç
09-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Geri